Гавин Уилямсън: Русия извърши нападението с "Новичок"!

Британският министър призова светът да осъди станалото
9 юли 2018 22:55, Анисия Иванова
209
Гавин Уилямсън: Русия извърши нападението с "Новичок"!

Русия извърши нападение, което доведе до смъртта на британски гражданин от "Новичок", заяви британският министър на отбраната Гавин Уилямсън след смъртта на 44-годишна британка от отравяне с нервнопаралитичното вещество "Новичок", предаде Ройтерс.

Уилямсън заяви това в парламента след въпрос за заплахата за хората във Великобритания след смъртта на Доун Стърджис вчера.

"Простата действителност е, че Русия е извършила нападение на британска земя, което е довело до смъртта на британски гражданин. Смятам, че светът ще се обедини с нас в осъждането на станалото", каза министърът.

Според полицията Стърджис е държала предмет, заразен с "Новичок" в южноанглийския град Еймсбъри, на няколко километра от мястото, където руският двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха атакувани със същото вещество през март в Солсбъри, отбелязва Ройтерс.

Руското посолство във Великобритания заяви, че ще третира инцидента с отравянето на Стърджис в Еймсбъри като антируска провокация при липса на достъп до разследването. 

"Без достъп до данните от разследването и до нашите двама граждани (Сергей и Юлия Скрипал) ще смятаме инцидентите в Солсбъри и Еймсбъри за безотговорна антируска провокация от властите в Лондон", се казва в изявление на посолството. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англия ще играе за титлата насред Москва. Какво унижение.
32
1
 
42
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
По картата Еймсбъри (Amesbury) е на 11 километра от Солсбъри. Наистина не им е лесна работата на на британците. Как ще докажат, че това отравяне в Еймсбъри има връзка със случая Скрипал? Ако пък признаят, че има изтичане на материали от тяхната лаборатория за нервнопаралитични отрови, нали партньорите им в ЕС и САЩ ще ги попитат: А ние защо отпращахме руски дипломати? Трябва да обвиняват за всичко Русия до последно. Нямат друг изход.
31
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците вършат тези диверсии именно за да поведат пропагандата по пътя, по който се води тук
30
1
 
43
 
! Отговори
лъжливото овчарче преди 5 години
"Смятам, че светът ще се обедини с нас в осъждането на станалото", каза министърът."Мина седмица от новите жертви. Какво долавя британският министър от гробната тишина на света?
29
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В това ли се превърна гордата Британска империя, задокеански вечно хленчещ шут!
28
3
 
36
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Очаквам скоро и някой високопоставен британец да пострада,преди още това да стане факт!Смешници.
27
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прогнил остров! Изкуфели подлеци с мания за величие! Предатели на Европа ! Врагове на славянството! Едно време бомбардираха мирни градове останали без защита и то по най-жесток начин.Единствените бомбардирали София! Не могат да преживеят възхода и независимостта на Русия.
26
46
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Аз вярвам на нашите съюзници англичаните.
25
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Простата действителност е, че Русия е извършила нападение на британска земя, което е довело до смъртта на британски гражданин. Смятам, че светът ще се обедини с нас в осъждането на станалото", каза министърът."Простата действителност е, че нямате доказателства. Ако сте останали самички след брекзита, няма да обедините света около себе си, правейки се на жертва.
24
2
 
49
 
! Отговори
гого преди 5 години
до къде води кръвосмешението на острова... лоша работа
23
47
 
4
 
! Отговори
ЕС не вярва на Русия преди 5 години
Никой не вярва на Русия, даже и тя самата не си вярва...
22
2
 
48
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
"Смятам, че светът ще се обедини с нас" - пак ли да се вържат на същият плосък сценарий? Съмнявам се. По добре е британците да проверят какво става в собствената им лаборатория за нервнопаралитични вещества.А между другото вчера мястото на инцитента беше "на десетина километра" от Солзбъри, а днес вече се оказва на "няколко километра" (колкото до кварталния магазин). Хайде не ни правете на г'лупаци.
21
7
 
17
 
! Отговори
Казачок - Казачок преди 5 години
интересно когатоп германците мятаха през ламаншо Новичките Фауета ко тогавашния мънистър ги е разпраал. за самолетните нападениа и за потопените кораби и саборените английски самолети ия нема да питаме.Новичок-Казачок-Летаргия 4 месеца! Да не се окаже че някой изобщо се гаври с английските служби? Гаврата е повече от бъркаща в очите. дета завърчило 8 клас ще разбие с въпроси случката с празното шишенце и защо руските "отровени "неумряха, а 4 месеца след тяхното "отряване" жена почина от смърт
20
2
 
44
 
! Отговори
Луд преди 5 години
Пак ли руснаците виновни? Този път даже много изчакаха преди да ги обвинят :)))
19
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе плюят руснаците ама ако не бяха те сега щяха да учат английски като втори език в училище.
18
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия надминаха всички мои очаквания?!Не вярвах,че са чак такива изтрещелци ...Само им вижте и външният министър,който днес си подаде оставката...
17
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Гавин Уилямсън: Русия извърши нападението с "Новичок"!"Само дето не сме забравили следното:- "Британската лаборатория "Портън даун": Не доказахме, че новичокът е на Русия"Въз основа на какви доказателства се базират твърденията на британския министър на отбраната?
16
1
 
39
 
! Отговори
тъпчо преди 5 години
И на тия им трябваха цели пет месеца, за да намерят подхвърления от Русия предмет. Гавин знае ли дали Путин е оставил само един предмет с Новичок или има и други?!И защо всичко това се случва близо до Портън Даун?Тия ако не станат световни, пак ли Русия ще е виновна?
15
2
 
39
 
! Отговори
БайХай преди 5 години
Как може предмет да е заразен с химическо вещество? Явно липсата на кадри си казва думата след като се наемат журналисти които не мигат да пишат на български....
14
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е па що не вземете в отговор вие да нападнете Русия.Смятъл че светът щял да повярва на поредната тъпотия. Смешници.