Унгария гони с глад мигрантите, връща ги в Сърбия

Не дава храна на кандидатите за убежище, за да се откажат
126
Унгария гони с глад мигрантите, връща ги в Сърбия
Снимка: Reuters, архив

Унгария е започнала да принуждава някои от кандидатите за убежище да се откажат от молбите си, лишавайки ги от храна, алармира правозащитна организация, цитирана от ДПА и БТА.

Още по темата
Мярката е насочена срещу хора, които са обжалвали отхвърлянето на първа инстанция на техните молби за получаване на убежище, казва унгарският Хелзинкски комитет.

По време на апелативната процедура кандидатите са държани в затворена транзитна зона на границата на Унгария със Сърбия и на някои от тях е била отказана храна.

Освен това на кандидатите се отказва влизане в Унгария, но унгарските имиграционни власти им позволяват да се върнат в Сърбия по всяко време, допълва Хелзинкският комитет, като се позовава на разкази на кандидати за убежище и на техни адвокати.

"Това е равносилно на нечовешко отношение и на абсурдна юридическа ситуация", допълва неправителствената организация.

Унгарският премиер Виктор Орбан възприе твърда линия спрямо бежанците и мигрантите през миграционната криза през 2015-2016 г.

Унгария бе първата, която спря мигрантите да влизат на територията й и прие закони, които разубеждават мигрантите да се опитват да минат транзит през страната.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още по темата: Унгарияхранамигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
1
 
! Отговори
Рашо преди 5 години
Толкова много доктори и ядрени физици на снимката... Орбан трябва да е луд да не ги приема.
91
0
 
4
 
! Отговори
Край преди 5 години
В демократичните страни хората избират пряко и мажоритарно властта си. Така е в Турция, Русия. Така народите на ЕС биха избрали Орбан за шеф на ЕС.Само че в ЕС реално няма демокрация. Как пианката Юнкер е станал шеф на ЕС едва ли нормален човек знае.
90
1
 
6
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Поклон пред унгарците и Орбан!Така се брани държава!А не с шарени байряци,цветенца и меченца!Впрочем,ако някой от пап.лачта посмее да направи атентат в Унгария,сигурно ще ги изритат за 24 часа всичките,без изключения!!
89
0
 
14
 
! Отговори
Алексия преди 5 години
Бежанската вълна не е бежанска - това са преселници, включително и ислямски терористи!!! Въпросът е эащо нашествениците са ПРИВИЛИГИРОВАНИ, эащо могат да преминават границите не по эаконоустановеният ред, което е престъпление по всички накаэателни кодекси от ЕС!!! ??? Эащо никои не ги претърсва, эащо приемаме хора эа които не энаем кои са!!!??? Орбан е истински политик, държавник и мъж!!!
88
0
 
6
 
! Отговори
т.п. преди 5 години
До Анонимен ...Англия и Франция са онези,които десетилетия на ред са екслоатирали....И сега вече като не ги експлоатират, тия там цъфнаха и вързаха та затова са тръгнали насам за да ги ДОексплоатират хубаво.
87
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на унгарците. Тия скакалци трябва да знаят че няма да бъдат посрещнати. Да се връщат откъдето са дошли, или да отиват в Германия и Франция. Тук разнасят само мизерия и болести. Германия няма проблеми, тя си е решела всичките проблеми, затова безпроблемно може да приеме 20-30 милиона. Освен това социалните фондове им са фрашкани с пари. Нашият социален фонд е празен, но и има кой да го изпразва.
86
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англия и Франция са онези,които десетилетия на ред са екслоатирали подлагали на жестоко отношение жителите на бившите си колонии,откъдето са поне 60-70 % от бежанците! Дъртата комсомолка Меркел пък отвори широко вратите на Германия за ях и призова,куцо,кьораво и сакато да идва!Сега да си ги прибират и да им се радват!
85
0
 
15
 
! Отговори
Христо преди 5 години
Браво Виктор, браво Орбан!!!
84
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Унгарски Хелзински комитет .. това да не е соросоидно копие на Българския хелзински комитет там ? Като знам у нас какви ги вършат тези изчадия не мога , някак си да повячвам че в Унгария правят нещо по -различно . Но пък съм виждал и чел как тези клети "мигранти" унищожават храна в други държави, как обявяват гладни стачки ако нещо не стане по техния каприз. Как рушат общежития , как налитат да се бият . Имаше изнасилени служителки на хуманитарни организации.Лишени от храна ??? Надали.
83
0
 
4
 
! Отговори
да бе,изгонили преди 5 години
До Анонимен 86Нормалните хора сами си тръгнаха!С народ от кандидат-депутати,търкачи на билетчета,бенчо бенчевци и разни корнелии и боковци в България нормален живот няма!
82
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орбане, поклон! Унгарците имат теб, а ние, ние имаме само Терминал 1 и 2!
81
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България така изгониха 2.5 милиона Българи
80
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Унгарци, бъдете хора, веднага по една мешана скара от Гошко за всеки!
79
1
 
20
 
! Отговори
да бъде преди 5 години
Орбан да оглави Европейската Комисия.Унгария начело на ЕС. За да има еврпопейски народи.Всичко останало нахлуло тук,към дома им.
78
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки ден виждам възрастни хора да ровят в кофите, но техните права не се коментират
77
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винаги съм ги харесвал тези унгарци.Магерош.Първото ми излизане в чужбина още по времето на съветската история.Помня че като минаваш ЖП прелез може и да не намаляваш,само чуваш тудуп,тудуп,гумите.Не като нашите,пълзиш като човека паяк отгоре.Много качествени хора.Имали сме общи корени далече в древността,но явно при нас нещо се е изгубило яко.
76
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Унгарците са качествени хора.Не случайно Доналд Тръмп казва,че единственият нормален еврпейски политик с който си заслужава да общува е Виктор Орбан.Аз това никога не съм могъл да разбера?Защо всички са длъжни да обслужват и задоволяват капризите на някакви афро-арабски клошари и бедняци?Искали тва,искали онова.. Те всички искат нещо,защо тези да са по-специални?Ама щяли да се удавят в морето.Ми да си бяха седяли по родните места.Там пък им е суша.Е то няма угодия.Там им е топло,тук им е студено
75
4
 
16
 
! Отговори
а бе,едеот преди 5 години
До БерлинЗа това ли Унгария има най-големия прираст в Европа на население!?Щото от глад хората се побъркват от секс,а!?Нужникар соросоиден!
74
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поклон пред великия Орбан!!!
73
30
 
3
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
Тя Унгария гони и унгарците с глад.