Доклад: Чернокожите – системно дискриминирани в ЕС

Те са в скромни жилища, с ограничен достъп до работни места
29 ное 2018 09:10, Елка Василева
102
Доклад: Чернокожите – системно дискриминирани в ЕС

Чернокожите хора се натъкват на системна дискриминация в целия Европейски съюз, се казва в доклад на Агенцията на ЕС за основните права, цитиран от ДПА.

Хората от африкански произход в Европа живеят в по-скромни жилища и имат по-ограничен достъп до работни места.

А на улицата много от тях са обект на расов тормоз и на придирчиви полицейски проверки, констатират авторите на доклада, публикуван във Виена.

Чернокожите младежи са особено уязвими за дискриминация на работното място и на трудовия пазар. В някои страни от ЕС до 76 процента от тях нито работят, нито учат, нито се обучават за някаква професия, в сравнение с 8 процента от населението като цяло.

Около 45 на сто от чернокожите живеят в пренаселени жилища, срещу 17 процента за населението като цяло. Само 15 на сто от тях са собственици на домове, срещу 70 на сто за населението като цяло, пише БТА.

Изнасяйки тези данни, агенцията призовава всички страни членки на ЕС да разработят практически наръчници за полицейските служби, за да могат те да избягват практиката на незаконен профайлинг на чернокожите, която в много случаи говори за расизъм.

Докладът се базира на данни от 12 страни от ЕС, като при проучването е била събрана информация от над 25 500 души от имигрантски или етнически малцинствен произход, включително 6000 чернокожи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
23
 
! Отговори
кръстоносец преди 5 години
Някой викал ли ги е? Аз съм бял, естествено ще предпочета някой като мен за съсед, приятел, колега и т.н. Всяка жаба да си знае гьола.
43
0
 
14
 
! Отговори
Хитл.. преди 5 години
Обратно от където е,за да не бъде,дисквалифициран а а а а
42
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отново някакви ненормалници пишат текстове от рода наДоклад: Чернокожите системно дискриминирани в ЕСТе са в скромни жилища, с ограничен достъп до работни места...Първо, какво търсят тези чернокожи в ЕС? В коя държава на ЕС коренното население е чернокожо?Второ, от какъв зор някой трябва да им прави луксозни жилища, понеже жилищата им били скромни?Да си идат там, от където са дошли и да си построят небостъргачи, ако искат.Тук се опитват да обгрижват всеки навлек, за сметка на EU хората.
41
0
 
22
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
Значи това, че са бедни било расизъм, обаче това, че 76% от тях ги мързи и са с нулев принос за обществото, не е расизъм! Вие приказката - които не работи, не трябва да яде чували ли сте я? Искате равноправие - прекрасно, веднага: Спират се всички помощи и вместо права, да имат само задължения като нас редовите, бели работници! Нали искат равенство, да се хващат на работа и да не получат 1 стотинка даром от държавата, само труд и данъци да им се полага като на нас. Ето ви края на расизма!
40
1
 
14
 
! Отговори
АБЕ преди 5 години
ЩО НИ ДРАЗНИТЕ СЕГА? НЯМА ЛИ ИСТИНСКИ НОВИНИ?
39
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
... и накрая, върхът на дискриминацията - 100% от чернокожите са с тъмна кожа.
38
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
> ЕС до 76 процента от тях нито работятНо шит....Ако спрат да се занимават с престъптно, почнат да учат, работя. може би няма да са "дискриминирани".Ама така много хубаво на соц. помощи.
37
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
чернокожите нямаше да имат проблеми, ако бяха само туристи. вън и обратно в африка.
36
0
 
16
 
! Отговори
Привилигирован преди 5 години
Аз пък живея в замък в Уганда шото съм Белокож.
35
0
 
29
 
! Отговори
само не разбрах преди 5 години
Това статия на Дойче веле ли е!?
34
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябват малко принудителни мерки- образование и възпитание плюс труд. Въпросът е какви да са и как да се прилагат. В Норвегия им прибират децата и ги преформатират и решават проблема в рамките на едно поколение, а другаде влачат проблема по няколко поколения на помощи и оправия няма...
33
0
 
49
 
! Отговори
Владо преди 5 години
Колибите в Африка не са им тесни,а жилищата в Европа тесни им били....я марш обратно!!!
32
0
 
25
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
До Анонимен 32:Те не се представят за жервти. Подкупни бели гадини ги представят за такива. Copoc плаща подкупите.
31
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доклад: Чернокожите системно ни се предствят за жертви.
30
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В африка не са дискриминирани, защо идват в ЕС?
29
1
 
15
 
! Отговори
Мюмюн преди 5 години
Еии *** да си! сега ще им дадат и жилища
28
0
 
37
 
! Отговори
Orido преди 5 години
Истината е страшна но политиците са за изтребление.Работил съм в САЩ,включае и с негро..няма такава мързелива гнида.Евтин тарикат и мн мръзлив без трудови навици ,съвест и прочее.Бил съм в поне 800 къщи от евтини до мн скъпи..само в една ни посрещна културен черен.Ето извадка за статистиката.Бил съм и в черен квартал.Даже им е много това което и мсе дава,..а в ЕУ незнам вече толкова пееераско става..Ми да си изработят стандарта бре,на нас кой ни дава ?
27
1
 
30
 
! Отговори
Циник до 25 преди 5 години
"Чета коментарите и не мога да проумея кога ще ги стигнем Американците."---------Ако коментара ти не е чиста ирония ... бих те посъветвал да дадеш подслон на сомалийци, и да им помогнеш с интеграцията...ако дотогава - не са те сготвили и изяли!
26
0
 
34
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Няма какво да се говори, такива доклади стават ежедневие в ЕК и ЕП. Очевидно ЕС е по зле от СССР, с измислени ценности, налагани от наддържавни НПО-та. Подмяна на идеологията, плюене по национализма и културното наследство на европейците, особено на тези които не сме били част от колониалните империи, за да изпитваме каквито и да е чувства на вина. Този съюз може да е облагодетелствал няколко държави учередителки, но всички останали просто копаем дъното и няма изглед да става по добре....
25
0
 
35
 
! Отговори
До Търпение 19 преди 5 години
Мислиш, че в САЩ са интегрирани? Ахахаха Може би под 5%, останалите продават дрога и лежат на социални. Ако гледаш холивудски бози ще останеш с други впечатление, де. Ама това е просто пропаганда. Полицията кота убие някакъв черен бандит и десетки хиляди почват да разбиват магазини. Примери, бол...Затова черните извън Европа!