Доклад: Чернокожите – системно дискриминирани в ЕС

Те са в скромни жилища, с ограничен достъп до работни места
29 ное 2018 09:10, Елка Василева
102
Доклад: Чернокожите – системно дискриминирани в ЕС

Чернокожите хора се натъкват на системна дискриминация в целия Европейски съюз, се казва в доклад на Агенцията на ЕС за основните права, цитиран от ДПА.

Хората от африкански произход в Европа живеят в по-скромни жилища и имат по-ограничен достъп до работни места.

А на улицата много от тях са обект на расов тормоз и на придирчиви полицейски проверки, констатират авторите на доклада, публикуван във Виена.

Чернокожите младежи са особено уязвими за дискриминация на работното място и на трудовия пазар. В някои страни от ЕС до 76 процента от тях нито работят, нито учат, нито се обучават за някаква професия, в сравнение с 8 процента от населението като цяло.

Около 45 на сто от чернокожите живеят в пренаселени жилища, срещу 17 процента за населението като цяло. Само 15 на сто от тях са собственици на домове, срещу 70 на сто за населението като цяло, пише БТА.

Изнасяйки тези данни, агенцията призовава всички страни членки на ЕС да разработят практически наръчници за полицейските служби, за да могат те да избягват практиката на незаконен профайлинг на чернокожите, която в много случаи говори за расизъм.

Докладът се базира на данни от 12 страни от ЕС, като при проучването е била събрана информация от над 25 500 души от имигрантски или етнически малцинствен произход, включително 6000 чернокожи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чета коментарите и не мога да проумея кога ще ги стигнем Американците.
23
1
 
30
 
! Отговори
Приличат на преди 5 години
Плашат ме. И са толкова нахални. Аз се чувствам дискриминиран, защото съм българин, нищо че съм рус и синеок.
22
1
 
44
 
! Отговори
т преди 5 години
Как да имат жилище, след като са дошли миналата година. Жилище за колко време се купува ??? А и като не работят, а живеят само от помощи......
21
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те нямат никакви европейски квалификации и дойдоха като бежанци и мигранти, каква работа могат да си намерят и как да са конкурентни на европейците ??? Що за *** пишат подобни доклади ? Там тези факти изложени ли са ?
20
0
 
49
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Вземете за пример снимката която сте сложили за статията.Тези няколко"младежа" които молят за помощ, единия чак е легнал и плаче, са облечени със сравнително скъпи дрехи, каквито около 50% от българите не могат дори да си позволят. И това е тенденция, на тях им се дават пари на ръка, с упътване за каналите по които да стигнат до Европа, за да могат да дойдат тук и да настояват за помощи, не за да работят, и не да се интегрират.За това тези платени статии си ги наврете в г**А.
19
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми да си ходят там от където са дошли и да не ги дискриминират.Какво очакват да дайдат в европа и хоп - вече са на нормална работа без обазование и са европейци...
18
2
 
54
 
! Отговори
Невежа преди 5 години
Ама аз например не знаех, че чернокожото население е присъщо за Европа!Това учителката по география не ни го е казвала?!
17
1
 
42
 
! Отговори
WTF??????? преди 5 години
Щом не им харесва в Европа, защо са дошли? Да ги товарят по корабите и обратно в родните им страни, където ще са щастливи и доволни.
16
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А белите не са ли дискриминирани в африканските ***?!?! Белите християни не са ли дискриминирани в арабските ислямски бунищаа!?! Африканците и арабите дискриминират яко, но като дойдат в европа реват че са дискриминурани.
15
0
 
41
 
! Отговори
Циник преди 5 години
В Европа има около 80 000 000 безработни европейци общо - те не интересуват брюкселските търтеи ... само за миналата година само Германия "инвестира" 42 000 000 000 ? в мигранти - неработили и секундичка за добруването на Европа.Пари взети от данъците на работещите европейци ... скоро социалните системи в Европа ще се сринат - за да изхранват навлеците от Азия и Африка...когато знаеш само как се късат зрели банани , и как се вие по аллаха - интеграцията е невъзможна! Кой е луд да работи?
14
5
 
19
 
! Отговори
Търпение преди 5 години
Aко ЕС е аналог на САЩ, значи истинско интегриране се очаква след около....200 години! Колкото време е отнело това в САЩ!
13
0
 
13
 
! Отговори
аз преди 5 години
До Много тъпоКакво значи не са ли се усетили ? :))) Нали точно те го правят и то НАРОЧНО !Всичко е с цел, няма случайни неща...
12
1
 
40
 
! Отговори
Azz-ът преди 5 години
Виждал съм ги в Германия та-нова къща, сложил дюшек на пода, и така спи.. Виждал съм ги на строителните обекти(много рядко) как работят! Лааааангзаааам! А, шефовете им са задължени да ги вземат на работа!А, като влезне бял в африканско гето, става пишман! Във Франция е и по-зле!!!Да се връщат у Африка та!
11
1
 
39
 
! Отговори
Европеец преди 5 години
Ама ние тук никой не държим насила. Който не му харесва да напусне.
10
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да си се връщат обратно в Африка. Тук само продават дрога, не работят и освен всичко друго създават неприятна среда - кой иска да вижда кюнци около себе си?
9
1
 
53
 
! Отговори
ККК преди 5 години
"Хората от африкански произход в Европа живеят в по-скромни жилища и имат по-ограничен достъп до работни места."А аз като човек от европейски произход имам ли каквото и да било жилище в Африка и неограничен достъп до работни места? Питам аз соросссоидните дрогари и отговор не искам.
8
0
 
48
 
! Отговори
Много тъпо преди 5 години
Спиране на дългогодишните помощи за новодошлите, една година, да научиш език и някаква професия и спират помощите. Не като сега по десетки години помощи и после нищо. Аз се чудя, как досега германеца и французина не са се усетили, че хранят някакви същества, които не желаят да правят нищо, а те работят от сутрин до вечер.
7
0
 
47
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
"Те са в скромни жилища и ограничен достъп до работни места" стига крокодилски сълзи. Какво всеки благоволил да дойде тук в нова къща ли да бъде настаняван и какво точно може да работи някой който е без образование, а и не знае поне говоримо езика на държавата която си е избрал.
6
0
 
56
 
! Отговори
Тошко Африкански преди 5 години
"Хората от африкански произход в Европа живеят в по-скромни жилища и имат по-ограничен достъп до работни места."Ами да си се връщат в Африка хората от африкански произход. Европа е на хората от европейски произход.
5
1
 
46
 
! Отговори
Ал Кохол преди 5 години
А белите в ЮАР