Работохолизмът уврежда психичното здраве на жените

Работохоличките са по-предразположени към депресия
3 мар 2019 23:00, Нели Христова
56
Работохолизмът уврежда психичното здраве на жените
Снимка: Pixabay

Работохолизмът уврежда психичното здраве на жените. Дамите, които работят повече от 55 часа седмично, са по-заплашени от депресия, сочат резултатите от британско изследване, предаде БТА.

Жените, които работят дълги часове, са със 7,3 процента повече симптоми на депресия в сравнение с работещите между 35 и 40 часа седмично представителки на нежния пол.

Жените, които работят през всички или повечето уикенди, са с 4,6 процента повече депресивни симптоми в сравнение с онези, които работят 5 дни в седмицата.

"Това е наблюдателно изследване и макар да не сме установили какви са причините за увеличения риск от депресия за жените, знаем, че много представителки на нежния пол извършват повече домашна работа от мъжете и в резултат работят дълги часове", заяви ръководителката на екипа Джил Уестън от Лондонския университетски колеж.

Дългите часове работа за работещите майки са по-малко, отколкото за бездетните жени, а бащите работят по-дълги часове в сравнение с жените и мъжете без деца. Около половината от жените работили през уикендите, докато това се отнасяло за две трети от мъжете. "Жените, които работят повечето уикенди, са склонни да приемат нископлатена работа, а това увеличава нивото на депресия - отбеляза Уестън. - Жените по принцип са с по-голям риск от депресия в сравнение с мъжете и това бе потвърдено от изследването."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече ме питат, дали всичко е наред в семейството! Жената къде е не могат да я видят въобще!
14
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мойта съм и казал, че редовните закъснениея и втори смени ще и се отразят на джоба и сексуално. Мен на луд няма да ме прави постоянно да ми се прибира в 23-24часа и да седя с нея на масата до 2часа, докато направи вечеря!Да слага картите на масата,че си има друг, а не да ми излиза с номерата,че година и половина постоянно е втора смяна и закъснява след 21,30 часа.Канят ни на кръщене не и е удобно и не почива. Канят ни на гости пак сам ходя.Идват ни гости азги посреща, а тя е шефа на кухнята.
13
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да умира кой я кара да работи токова много
12
25
 
22
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Жените са си по принцип с увредена психика. От хормоните е. Не са виновни.
11
9
 
14
 
! Отговори
До има ли избор? преди 5 години
Джендърке, в статията е посочено, че мъжете полагат повече извънреден труд от жените!
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много любоФ
9
12
 
22
 
! Отговори
Моркоф преди 5 години
А, кое не им уврежда психичното здраве на жените? - само питам
8
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки беняк тръгнал да се размножава! Сакън да не си затрие безценните гени. Това да не ви е едно време, сега отглеждането на деца е скъпо удоволствие. Разбира се, можете да го отгледате и в гората с гъби и жълъди и да си стане един съвсем читав човек, като за 15ти век...
7
1
 
21
 
! Отговори
V преди 5 години
Това не е регулирано от мафията герб . В нормалните страни не е така . Нереално ниската работна заплата (без да се уточнява за колко часа седмично ) удря предимно жените ;) Мафията герб е изключително безскрупулна ,защото знае че нейните хора никога няма да работят . Това са душмани а не партия . Ако в Хърватска МРЗ е два пъти по голямо отколкото в България то как България ще настигне старите страни членки ??? герб удрят жените което влияе и на възпроизводството ни като нация.Трябва си закон
6
14
 
7
 
! Отговори
Пид.рунгел преди 5 години
Казах ли ви аз?Казах ли, че ще разоблича феминистките?Личинки ще снасят, а?
5
18
 
20
 
! Отговори
до 3 преди 5 години
Баща ми не е почивал от 2004-та насам. За последните 3 години съм си взел 1 седмица отпуск, вечер работя вкъщи, включително и през уикендите, както и в момента, в който ти пиша. Не ми развивай феминистките си теории, защото такива като тебе, дето ми се правят на много работни ме дразните много.
4
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е задължително да снасяте личинки! И да ви съжаляваме, че трябва да работите на пет места за да ги храните.И без това после пък няма да имате време и капацитет да ги възпитате.
3
18
 
28
 
! Отговори
Има ли избор? преди 5 години
Ако се налага да работи на две места, за да храни децата си, има ли избор?Дори и да работи само на едномясто с нормиран работен ден, след като се прибере у дома слага домакинската престилка и продължава да се труди поне още 4-5 часа, ако има семейство. В това време мъжът й вегетира пред телевизора или пише в мрежата есета срещу феминизма. С други думи, и той се труди човекът.Така че, и в двата случая й се налага да бъде работохолик.
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изобщо, и от много учене и стрес се уврежда психичното здраве.
1
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А няколко статии по-нагоре феминистките организации реват за уеднаквяване на заплащането.