Човешкият мозък винаги ще превъзхожда изкуствения интелект

Капацитетът на мозъка ни е недостижим за технологиите
8 апр 2019 21:00, Екип на Bloomberg
73
Човешкият мозък винаги ще превъзхожда изкуствения интелект

 Способността на човек да взема решения на база получената информация е ненадмината от всяка една позната технология до момента. Независимо, че Кати Чау, вицепрезидент развойна дейност на VMware, сама заявява това, компанията, за която работи, ще се стреми към всеки по-високи постижения в тази област. Тя коментира темата в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Примерът с Boeing 737 MAX е отличен за система на самопоправка, която има нужда от човешка намеса. Нищо не може да надмине човешката преценка за разбиране и обработване на всички структурирани и неструктурирани данни", казва Чау.

В сферите, в които най-често залогът е човешки живот, технологиите винаги ще помагат, но никога не бива сами да вземат решения. По друг начин стоят нещата в бита, където хората имат все по-малко време, за да извършват обичайните си задължения. Области като земеделието и домакинската работа са само част от сферите, които ще се възползват все по-ефективно от изкуствения интелект.

"Във VMware разработихме търсачка, диагностицираща експлоатационното представяне, която взема цялата информация от заявките за поддръжка от регресивните тестове, които провеждаме, както и външни ориентири в реално време от клиенти. Това е система за учене, която се фокусира върху намирането на първопричината в проблемите на експлоатацията. Това ще ни даде данни за изграждането на умна система за самоподдръжка, която няма нужда от наша намеса", обяснява ръководителят на компанията.

Още от интересния разговор с Кати Чау можете да видите на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
44 То накрая ще се окаже че машините са създали Хитлер и затова стана ВСВ... Натам отиваш. ))))
41
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 44 Какви смоли, бе брачед? Че то сега Човека убива човека с храните от 21-век. Всичко е отрова. Искаш да кажеш, че компютърите са намесени в това- да ни тровят с храни и напитки? С мръсен въздух? Със стрес от работното място???Брачед, на колко ракия си?
40
0
 
1
 
! Отговори
до 42 преди 5 години
Мога да ти дам 100 варианта в които това е напълно възможно. Само един вариант: Изкуствен интелект моделира психологически модел за закупуване на определен продукт. В този продукт има обаче нещо, което след десет години ще доведе до вариант в типа Утопия, където един уж безвреден продукт, комбиниран с друг уж безвреден продукт води до голяма свинщина, която не можеш да видиш сега, а само когато трябва да стане. Полиспастни смоли виждал ли си, две абсолютно безвредни субстанции, но комбинирани :)
39
1
 
0
 
! Отговори
A Quote преди 5 години
Thou should not create a machine with a mind of a human! И да може да му се дръпне шалтера, но имам големият въпрос, ако я няма етиката на такъв като мен мислиш ли, че ще му дръпне шалтера. И още по-големият въпрос, мислиш ли, че вече не са го направили и мислиш ли, че тия богати *** имат етика? Ако отговорът е да, поздравления нали ти сигурно си някъв много странен утопист, който блее в това как да изкара некви парички от някаква далаверка. А ако тая далаверка доведе до свинщина от класа?
38
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 41 И изкуственият интелект вземе пусне врига от събития през следващите 100 години??? Муахахаахахахахах...Ти си по-голям от Стивън Спилбърг и Джеймс Камерън + Артър Кларк и Айзък Азимов взети заедно!
37
1
 
2
 
! Отговори
до 38 преди 5 години
Искам да те видя затрупан от две големи купчини с пари, но да няма как да си купиш и хляб, защото в магазините няма нито един поради причината, че някакъв пич милиардер е заложил проблем на такъв изкуствен интелект как да останат само 100 000 души на тая планета. И изкуственият интелект вземе да го сметне сто години напред и да пусне в обръщение верига от събития, които не могат да бъдат избегнати, а тези събития да ти изглеждат супер нищожни сега,но чрез ефекта на пеперудата ще са катастрофални
36
1
 
2
 
! Отговори
Последно до 18 преди 5 години
Етичният проблем е например басейните в които се копае биткойн, проблемите заложени вътре адски много компютри решават някакви проблеми точно с подобни алгоритми, но никой освен заложилите проблема не знаят какво по-дяволите копаем и какво решаваме като проблем. Най-вероятно са симулации как една корпорация да прецака друга или за това как по-дяволите да скрием, че цялата икономика е много голяма пирамида, която е на път да се срути. Безсмъртие, лечение на болести и елиминиране на глупости ???
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 35 Излуственият " Интелект" което не е за мен интелект а е база данни, може да достигне нивото на човешкия мозък , но не и да го надскочи по простата причина че на тоя "интелект" не му е чуждо нищо от човешкоият мозък като развитие досега, но няма откъде да го надгради този мозък повече от на човека, защото не се самообучава. К'вото му е задал човекът, дотам му са и границите на "интелект" на тоя изкуствен "интелект".Кое не разбрахте?
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 36Майната и на етиката! Важно е парички да се правят!
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 20Бездомните под моста имат повече от крочка хляб и картон...
32
3
 
1
 
! Отговори
до 18 пак преди 5 години
Основният проблем на такъв изкуствен интелект е следният - залага му се проблем, той се опитва да го решава и всеки път като не успее променя някой от началните си константи (променливи) докато не се получи нещо, което работи, но има един малък проблем. Програмист отваря алгоритъма, започва да го чете, вижда, че работи, но няма никаква идея как това нещо се е самооформило и определило. Тайният живот на хаоса на BBC4 детайлно определя самоорганизиращите се структури. Основният проблем е етичен.
31
3
 
2
 
! Отговори
до 18 преди 5 години
За съжаление има такива алгоритми, заложени за самообучаване по формулата на Лоренц, която принципно е разработена за синоптични прогнози. Лошото е, че са пуснати още от сега. И да може да се направи изкуствен интелект, който и след 60 години да няма пропуск, но това ще доведе до друго - атрофия на човешкият мозък, защото на тези алгоритми няма да им се заложи като проблем да решат социалното неравенство или космически проблеми как да стигнем на майната си например и да колонизираме космоса!
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ем дано по-скоро създадем такъв интелект, че ние д аси гледаме кефа, докато оня бачка ;)
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 21Докато някой не направи измувствен мозък, неврон за неврон...
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 31Мхм... Ем ко, яко. Аз уча роботика :D
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще доведе до масова безработица от 90-95 % и отпадане на цели професии като лекари, адвокати, военни и т.н. , ще докара роботи убийци в армията, масово следене и контрол от ЦРУ и т.н.
26
2
 
5
 
! Отговори
бг преди 5 години
Машината няма интуиция.
25
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След 60 години мозъка на човека почва да умира докато изкуствения интелект трупа все повече.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбира се, всички тези приказки за т.нар. изкуствен интелект са силно пожелателни и много преувеличени. Колкото и да е сложен даден софтуер, с каквато и процесорна мощ да разполага, той никога няма да притежава съзнание и мисъл.
23
0
 
6
 
! Отговори
:-) преди 5 години
...Или както казваше един велик автор - "естествената тъпота, винаги ще превъзхожда изкуствения интелект!"