Човешкият мозък винаги ще превъзхожда изкуствения интелект

Капацитетът на мозъка ни е недостижим за технологиите
8 апр 2019 21:00, Екип на Bloomberg
73
Човешкият мозък винаги ще превъзхожда изкуствения интелект

 Способността на човек да взема решения на база получената информация е ненадмината от всяка една позната технология до момента. Независимо, че Кати Чау, вицепрезидент развойна дейност на VMware, сама заявява това, компанията, за която работи, ще се стреми към всеки по-високи постижения в тази област. Тя коментира темата в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Примерът с Boeing 737 MAX е отличен за система на самопоправка, която има нужда от човешка намеса. Нищо не може да надмине човешката преценка за разбиране и обработване на всички структурирани и неструктурирани данни", казва Чау.

В сферите, в които най-често залогът е човешки живот, технологиите винаги ще помагат, но никога не бива сами да вземат решения. По друг начин стоят нещата в бита, където хората имат все по-малко време, за да извършват обичайните си задължения. Области като земеделието и домакинската работа са само част от сферите, които ще се възползват все по-ефективно от изкуствения интелект.

"Във VMware разработихме търсачка, диагностицираща експлоатационното представяне, която взема цялата информация от заявките за поддръжка от регресивните тестове, които провеждаме, както и външни ориентири в реално време от клиенти. Това е система за учене, която се фокусира върху намирането на първопричината в проблемите на експлоатацията. Това ще ни даде данни за изграждането на умна система за самоподдръжка, която няма нужда от наша намеса", обяснява ръководителят на компанията.

Още от интересния разговор с Кати Чау можете да видите на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
много важно. нали въпреки това милиони ще загубят работата си вследствие на автоматизацията в идните десетилетия?
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
винаги-е силно казано,просто на този етап,друг е въпроса,че ако някой ден създадем изкуствен интелект превъзхождащ нашия,ние ще станем малко излишни