Пращаме наши реставратори да помагат за Нотр Дам

Бойко Борисов обещава помощ на Макрон
16 апр 2019 13:08,
84
Пращаме наши реставратори да помагат за Нотр Дам
Снимка: Reuters

Български художници, реставратори и иконописци ще бъдат изпратени да помагат за възстановяването на френската катедрала Нотр Дам, заяви премиерът Бойко Борисов, цитиран от "24 часа".

"Сутринта чрез нашия посланик в Париж предадох на президента Макрон, че съжаляваме и скърбим за тази светиня, каквато е Нотр Дам. Готови сме и да подпомагаме, както финансово, но България да предложи реставратори и живописци. Ние ще ги командироваме да помагат, това ще бъде нашият принос" - коментира Борисов.

Вчера вечерта един от символите на френската столица Париж се запали, а пожарът нанесе колосални щети на катедралата.

Кулата с форма на стрела рухна под напора на пламъците. Към момента пожарът е напълно овладян. Според информация на "Франс Прес" най-вероятно пожарът е възникнал заради ремонтните дейности, тъй като от няколко месеца се прави ремонт на катедралата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помогни си сам и тогава и другите ще ти помогнат.Да има много неща в България които никои не си прави труда да реставрира. Примерно тютюневата фабрика в Пловдив, но ако хиляди доброволци от Пловдив се ключат в възстановяването с труда си други хиляди с финанси неизбежно и държавата ще помогне с каквото може. Но на никой не му пука, и защо някой ще ти помага за нещо за което не ти пука.
53
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв тежък лицемер! А кога ще изпратиш реставратори и в българската провинция,където болници,училища,обществени сгради се разпадат пред очите ни? След Василий II, ти си вторият, който ще остане в историята с прозвището ***.
52
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Длъжни сме, след като Макрон помогна за развитието на българския транспорт... Просто жест на благодарност...
51
1
 
20
 
! Отговори
бг преди 5 години
Няма лошо да се помага,ама изглежда някак нагаждачески ще помагаме за сграда(и то в чужбина),а народът ни тъне в отчаяние от липса на справедливост и равноправие в България.Кога така ще се загрижите за българите Борисов или предизборно си търсите лесен пиар?-ама това е отблъскващо
50
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се беше намерил поне един да го изплющи зад врата и да му каже, че Нотр Дам никога не е била зиграфисвана...
49
5
 
5
 
! Отговори
Адонис преди 5 години
Господ е един и не се ражда и умира не си правете комири и тотеми от камък,метал и дърво.Може да кажем залко за хубавата зграда но да "скърбм за светиня " аре у лево.
48
2
 
19
 
! Отговори
Тиквеник преди 5 години
А хеликоптерчета вчера що не им прати, Боко?!У нас гният толкова паметници на културата, но за едното подмазване веднага готов с обещанията. Католическата катедрала без православните иконописци не може да се оправи. Направо драсни едно смс-че на Макрон да ни докарат катедралата тука, ще им я оправим и ще им я върнем!
47
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отде да знаем дали не са си я подпалили сами, била е в ремонт не са стигали средства драснали са един кибрит тоя дарява 100 млн оня дарява 100 млн друг праща реставратори и накрая ще си построят нова катедрала от въздуха. Къде им е застраховката ?
46
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този пожар е Божие знамение, че човеците вървят по грешен път. И под грешен път имам предвид подмяната на традиционните християнски и семейни ценности с толерастията, джендърството и мултикултурализмът, ширещи се в Европа, които всъщност са неща от дявола, пропагандирани от неговите слуги - Меркел, Макрон, Евро-Ишиаса и прочее демонична ***.
45
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма нищо лошо да се помага при нужда, едва ли някой очаква да им свършим всичко, с сигурност французите ще я реставрира с или без наша помощ, но можем да им помогнем малко а останалото те и други ще го направят.
44
1
 
9
 
! Отговори
Стар криптоеврейн преди 5 години
Французите искаха от нас пари още тогава да я довършат ние им ги дадохме а те ни изгониха от Франция и викнаха ислямистите да я палят.Ще горят в ада всички които са срещу Еврейският Народ!
43
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов само е предложил да бъдат изпратени български реставратори, но дали ще бъдат изпратени зависи от това дали ги искат. Оправете си подвеждащото заглавие и текст в статията, защото може да се приеме за фалшива новина.
42
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С един куршум - два заека.Сега ще има строги мерки за сигурност, забрана на събирания на хора, жълтите жилетки ще изчезнат и после може и една джамия да спретнат на мястото на изгорелия покрив. И да видим колко ценности ще изчезнат от съкровищницата.
41
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо никой не говори за разследване, записи от камери разпити на свидетели и работници да се разбере какво е станало. Макрон първо дължи обяснения на света как тъй игоря тая катедрала и да го обвинят във безстопанственост и да го линчуват Жълтите жилетки.
40
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък предлагам да мумифицираме тиквата и да го пратим в тази сатанинска обидел - като статуя да си го изтъпанчат!
39
0
 
23
 
! Отговори
Соломон преди 5 години
Вежди Рашидов пръв да опраи статуите.
38
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов заяви, че няма да чака проучванията им до август-септември."Облечете ватенки, ще сложите калорифери. Има сняг три дни. Ще работят, както всички работници работят в България", нареди премиерът на археолозите."Когато пръстта е по-твърда от керамиката, не можем да работим", опонира му археологът Анета Бакъмска."Ще ви я подгреем, ще докараме калорифери тук.
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еее, умре светлин Русев - гениалния иконописец.Я, как изрисува вангината черква, като влезеш вътре и сите дяволи те връхлетели.
36
1
 
22
 
! Отговори
тя преди 5 години
На това се казва : "Всичко Мара втасала " !
35
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този текезесар Боко и от реставрация ли разбира?