120 свещенеци от Ню Йорк блудствали с деца

Епархията публикува списък с обвинените в посегателства
27 апр 2019 08:00, Александър Попов
60
120 свещенеци от Ню Йорк блудствали с деца
Снимка: Reuters, архив

Епархията на Ню Йорк съобщи, че най-малко 120 свещеници, обвинени в сексуални посегателства над деца или в детска порнография, са работили за нея през годините, предаде Асошиейтед прес.

Втората най-голяма епархия в страната публикува в петък списък с имената на тези свещеници. Сред тях има епископи, учители в гимназии, свещеници и известен кардинал, който бе лишен от сан по-рано тази година.

Това е поредният разгласен списък на свещеници, обвинени в сексуални посегателства над деца, след като църквата взе предвид исканията за прозрачност за злоупотребите на духовенството.

Кардинал Тимъти Долън заяви, че осъзнава "срама, хвърлен върху нашата църква, заради сексуалните посегателства над деца".

Наблюдатели и адвокати смятат публикуването на списъците за позитивна стъпка, но някои от тях ги намират за непълни.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само свещениците им са такива. Не напразно повечето закони срещу педофилията се приемат първо в САЩ, Канада и Европа.
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонимеНИндийците и арабите не произхождат от едно и също място,нито по произход са близки,първите араби произхождат от арабския полуостров и разпространавят религията и езика си над други държави в ранното средновековие,които впоследствие започват изповядват същата религия и език като арабите,но генетично не са араби,индусите и пакистанците не са араби,дори и някои да изповядват тази религия.
40
1
 
3
 
! Отговори
НЕбългарин преди 5 години
ЗАЩОТО ПЕДОФИЛИЯТА В АРАБСКИЯ СВЯТ Е В ДОМОВЕТЕ НА ИМАМИТЕ НАЧЕЛО С ПРОРОКА- Аз ти говоря с факти ти ми говориш с комплекси!Дай факти, както аз ти дадох! Така и аз мога да кажа, че жена ти нощем взема друг мъж в леглото си, но като не мога да го докажа няма никаква тежест! Пък доказателствата изброени от мен по въпроса за, който спорим са предостатъчни! Друг е въпроса, че ако един народ иска да приеме *** идеологията няма от какво да се крие това си е техен избор, както правят християните
39
0
 
0
 
! Отговори
Разликата... преди 5 години
Да, др. болшевик!Краварникът си казва истината, а нашите попове....?Май си...мълчат....По болшевишки.А дано си разбрал нещичко, но едва ли....?
38
2
 
3
 
! Отговори
НЕбългарин преди 5 години
Недей да адвокатстваш на грешниците!И не давай точно исляма за пример,неслучайно 5 пъти в деня се молят за прошка,щото знаят какви ги вършат през другото време!Педофилията е второто име на тази религия-Тука ще си позволя да те прекъсна и ще ти посоча просто факти!Защо четем постоянно за педофилия и оргии в църкви, а не в джамии?Защо гей парадите са предимно в християнски страни?Защо всички узаконили гей браковете държави са християнски?
37
0
 
0
 
! Отговори
Ню Содом преди 5 години
Ми то всички бе, анатема!
36
0
 
4
 
! Отговори
До НеБългарин преди 5 години
Недей да адвокатстваш на грешниците!И не давай точно исляма за пример,неслучайно 5 пъти в деня се молят за прошка,щото знаят какви ги вършат през другото време!Педофилията е второто име на тази религия,а варварските и методи ги научи и съвременния свят,след като нарязаха на пържоли правоверен мюсюлманин в едно посолство в Истанбул!Той ще ми говори за грехове...
35
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
смърт на религиите. да живее свободата
34
2
 
3
 
! Отговори
Папа Обелиск преди 5 години
Децата са били съгласни. Давали са им сладолед на клечка.
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво да се прави - тяло и дух са слаби,слаби-иии!Един наш митрополит,мир на праха му ,имаше колекция от 2000 диска порно!!!Прощава Бог...
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей това е религия,отрано запознават децата с любовта(е,не към Бога).Сигурно заради това казват,че Ню Йорк е градът, който никога не спи!
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ей толкова неправителствени организации има в българия с американски парида ходят да си оправят краварника - стига са тровили народа ни
30
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В САЩ масово спретват масови оргии по училища и университети, а в Русия алкашите масово изнасилват овце и кози по овчарниците. Ето не шутка ето правда.
29
9
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
До НЕбългаринНЯМА ДА ТИ МИНЕ НОМЕРА!!!БРАКОВЕТЕ МЕЖДУ 9-ГОДИШНИ И ДЯТКОВЦИ СА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ БРАКОВЕТЕ В ИСЛЯМСКИЯ СВЯТ!А В ИНТЕРНЕТ ПИШЕ , ЧЕ АЙШЕ Е ЕДВА 6-ГОДИШНА КОГАТО ПРОРОКА Я ВЗИМА ЗА ЖЕНА :DИСЛЯМСКИТЕ ДЪРЖАВИ СА ЛЮЛКАТА НА ПЕДОФИЛИЯТА :D ТЪЙ, ЧЕ ДА ГОВОРИТЕ ЗА МОРАЛ Е СМЕШНО :DБРУНЕЙ, САУДИТСКА АРАБИЯ ИРАН ТОВА СА ПОСМЕШИЩА ЗА ЗЕМЯТА А НЕ МОРАЛНИ СТОЖЕРИ!
28
3
 
10
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
Типично за днес.бг на християнския празник да натрапва такива вести. Кога ще пишете за браковете между 50 годишен със 13 годишно дете при мюсюлманите или как на първата жена на ония здухалник мохамед пророка им е била на 7 години?!
27
9
 
10
 
! Отговори
НЕбългарин преди 5 години
ПЕДОФИЛИЯТА В ИСЛЯМСКИЯ СВЯТ Е ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА ПРОРОКА МОХАМЕД И 7-ГОДИШНАТА МУ ЖЕНА!ТЪЙ , ЧЕ МЮСЮЛМАМИН ДА ГОВОРИ СРЕЩУ ПЕДОФИЛИЯТА Е ВСЕ ЕДНО ДЯВОЛА ДА ЧЕТЕ ЕВАНГЕЛИЕТО!-Първо пророка Мохамед взема за жена Айше не на 7, а на 15! Но, като се информирате от грешни източници така става! Второ, ако пророка е имал жена на 7 то тогава всички ходжи щяха да агитират, че е най-правилно да се вземе жена на 7, защото така е направил пророка!Но днес все чуваме за педофилия по църкви, а не в джамии!
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И папата ще идеа да ни поучава... Я го баннете!
25
6
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
До НЕбългаринПЕДОФИЛИЯТА В ИСЛЯМСКИЯ СВЯТ Е ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА ПРОРОКА МОХАМЕД И 7-ГОДИШНАТА МУ ЖЕНА!ТЪЙ , ЧЕ МЮСЮЛМАМИН ДА ГОВОРИ СРЕЩУ ПЕДОФИЛИЯТА Е ВСЕ ЕДНО ДЯВОЛА ДА ЧЕТЕ ЕВАНГЕЛИЕТО!
24
9
 
11
 
! Отговори
НЕбългарин преди 5 години
И тези щели да учат българите на демокрация??? Имат късмет, че не са попаднали в законите на древна България! Там и Бойко, Цецко и Пасито нямаше да оцелеят!!! из.роди!-Законите на някои днешни мюсюлмански страни също са ефикасни! Виж в Бруней например такива извращения ги наказват с камъни на площада и дано мюсюлманите в тази насока винаги да живеят в ХV век! Дано не напредват колкото християните, че много напредък не е на добре, както виждаме!
23
3
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ОКОЛО 500 ДЕЦА СА БИЛИ БЛУДСТВАНИ САМО ОТ ТЕЗИ 120 КАТОЛИЧЕСКИ ПЕДОФИЛА НО ТОВА НЕ Е ПЪРВИЯ ПУБЛИКУВАН СПИСЪК А САМО ПОРЕДНИЯ!!!