Заем за $4,2 млрд. накарал Еквадор да изостави Джулиан Асандж?

Асандж никога не помагал нито на Русия, нито на САЩ
28 апр 2019 19:39,
39
Заем за $4,2 млрд. накарал Еквадор да изостави Джулиан Асандж?
Снимка: Reuters, архив

Бащата на Джулиан Асандж, арестуван в Лондон, Джон Шиптън в неделя, в интервю за австралийския телевизионен канал 9News, заяви, че причината за експулсирането на сина му от еквадорското посолство в Лондон е заем от Международния валутен фонд (МВФ) за тази латиноамериканска държава, предава TACC.

Още по темата

"Еквадор не разполага със собствена валута, използва американския долар," каза Шиптън, цитира "Фокус". "Не е възможно да се получи заем от МВФ без одобрение от САЩ, т.е. споразумение с властите на САЩ за експулсиране от посолството на Еквадор в Лондон."

Сноудън, 6 г. след разкритията: Очаквах да свърша в Гуантанамо!

Шиптън отбеляза също, че целта на работата на Джулиан Асандж никога не е била да помага нито на Русия, нито на САЩ.

"Това е „Уикилийкс“. Ето за кого и с кого е работил, а не с руснаците, не със САЩ", отбеляза бащата на основателя на портала.

На 11 март венецуелският телевизионен канал Telesur съобщи, че Бордът на гуверньорите на МВФ е одобрил споразумение, съгласно което фондът ще предостави на Еквадор заем от над 4,2 млрд. долара, предвиждащ незабавно плащане от 652 млн. долара.

Асандж смятал Хилъри за социопат, за това помогнал на Тръмп

Този месец Еквадор отказа да му предостави по-нататъшно убежище, след което Асандж бе арестуван от полицията за това, че не се е явил в лондонски съд по заповед от 2012 г., а след това и по искане на САЩ за екстрадиране от 2018 година.

Защитата на Асандж се страхува, че ако бъде екстрадиран в Съединените щати, той може да бъде изправен до 35 години затвор или екзекуция, но американското министерство на правосъдието твърди, че е изправен пред пет години за хакерска дейност. Британските власти заявиха, че няма да екстрадират Асандж в страна, в която той може да бъде изправен пред смъртно наказание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
14
 
! Отговори
Демокрация... преди 4 години
...нагледно или колко струва истината и правилно ли е да я разгласявате! А цената на човешкия живот? Морал, ценности на демокрацията?
22
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой отказва милиарди заради един хахо, дето им смърди в посолството.
21
3
 
13
 
! Отговори
За пари ли? преди 4 години
За много ли?ТО Асанж срещу това се бореше срещу безумието на доларовата машина!
20
2
 
12
 
! Отговори
Демокрацията е: преди 4 години
Всички правят това което нареди най- главния демократ!(то същото като при Сталин)
19
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То беше ясно, че няма как да остане там за винаги, а и Еквадор не са фактор в световната политика, че да му подсигурят бъдеще.Куриоза е, че страни които се асоциират като най-демократични, се разправят с всеки решил да оспори идеалистичния им образ.
18
6
 
16
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
"...няма да екстрадират Асандж в страна, в която той може да бъде изправен пред смъртно наказание". Колко хуманно - по англосаксонски. Може да бъде екстрадиран само там, където ще му дадат 300 години (или отгоре) в строга изолация. Тоз, който падне, той не умира - ще се мъчи! Лицемери, лицемери...............Прочети още на: https://dnes.bg/world/2019/04/28/zaem-za-4-2-mlrd-nakaral-ekvador-da-izostavi-djulian-asandj.408899
17
4
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
като знам за 100-200 лв кви при върша с някои мадами тоя за тая сума кво ли що правят?
16
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците са бедни интересчии,те предадоха цял СССР за няколко милиарда долара помощи от САЩ,какво остава за Асандж.Русия е като гладна хрътка,като и покажеш пърче хляб и почва да върти опашка
15
26
 
15
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Асандж омръзна на всички замесени,а и на него май му омръзна да клечи там.Възможно е и да има сделка-осъждат го на поносим срок,той си наляга парцалите,Америка запазва реномето си.
14
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 13Причината да няма нито едно разкритие за Русия, е елементарна (макар и не колкото теб) - Асандж, няма източник на секретна информация от Русия и съответно няма как да издаде руски тайни.
13
36
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха-ха-ха, не бил помагал нито на САЩ нито на Русия, това изглежда е причината да няма нито едно разкритие в ущърб на Русия и Путин.
12
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ленин МореноОказа се умен пич
11
5
 
28
 
! Отговори
свинско кашерно преди 4 години
Юдейте забавят, но не забравят - цитат от филма на юдея Спилбърг "Мюнхен".
10
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плескал е по стените, плескал ееее!И да трийте, това е истината!Завършен копрофаг
9
6
 
32
 
! Отговори
ами да преди 4 години
До Подочул туй онуйСпокойно можеше да го обвинят,че яде малки деца!
8
40
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Това са глупости, дъртия просто вдига цената на сина си.Ако някой искаше да дава толкова пари за Асанж, щяха да го купят преди много години. От седем години се крие в посолството на Еквадор. По-скоро началниците му от Просия са решили да го изритат, за да разиграват още антиамерикански театри.
7
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ленин Морено се продаде за 4.2 000 0000 000 Хахахахаххаах
6
8
 
49
 
! Отговори
истината боли преди 4 години
Това е Исус на 21 век - ще бъде екзекутиран от Юдейте за това, че казва истината и вади корупцията им на светло!!
5
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продажници
4
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едва ли в щатите го чака само 5г. затвор. Ако беше така той вероятно сам би се качил на самолета да иде там и да ги излежи. Вместо това той стоя в своеобразен затвор и изолация в посолството цели 7г. Американците няма да го пуснат жив от затвора това е ясно