Стачката на "Хийтроу" отложена поне с 1 ден

Синдикатът и управата продължават преговорите
5 авг 2019 08:37, Елка Василева
4
Стачката на "Хийтроу" отложена поне с 1 ден
Снимка: архив, Reuters

Двудневната стачка на служителите на най-голямото лондонско летище "Хийтроу", която трябваше да започне в полунощ, бе отложена в последния момент поне за 1 ден, за да се даде повече време на преговорите, които се водят между управата на летището и синдикатите, предаде Асошиейтед прес.

Персоналът настоява за по-високо заплащане. Синдикатът отхвърли насрещната оферта на управата за 7,3 процента постепенно увеличение за 2-годишен период. Той настоява освен това да се премахнат разликите в заплащането между служители, извършващи една и съща работа, както и да се намали "неприемливата" огромна разлика в заплащането между главния шеф на летището Джон Холанд-Кей и редовите работници. Само годишният му компенсационен пакет е на стойност 4,2 млн. паунда (над 5 млн. долара).

Още по темата

"Холанд-Кей само за два дни печели толкова, колкото някои от нископлатените работници на "Хийтроу" печелят за цяла година", отбелязаха синдикалните лидери.

Ако стачката не бе отложена, днес трябваше да бъдат отменени над 170 полета от "Хийтроу", пише БТА. Дали продължаващите преговори ще дадат някакъв резултат е трудно да се каже.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: стачкаХийтроу
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
1
 
! Отговори
@ преди 4 години
Ето шанс на Борис да се прояви като МЪЖ и като наследник на Тачър! Не увеличение, а направо намаление заради стачката и пропуснати ползи и да видим какво ще остане от тези лейбъристки синдикати.Синдикатите са вредни и трябва да се забранят! Който не му харесва да напуска и да си намира друга работа!
1
1
 
3
 
! Отговори
отАв$тралияСидней преди 4 години
еми да стане и той шеф налетището и няма да има разлика в заплащането. Щом му е такава заплатата значи толкова се е пазарил. Като си бил на интервю да си казал заплата на шеф като са те питали. Заплатата е толкова колкото пазара позволява. Ако мислиш че трябва да получаваш повече кой те спира да потърсиш работа която ти дава заслуженото? Говоря от личен опит. Поздрави от Новия Свят, от офиса ми на 2км от Операта на ценъра