Люксембург с план: До 2 г. легализира марихуаната

Туристите обаче може би няма да имат разрешение да си купуват
8 авг 2019 20:00,
16
Люксембург с план: До 2 г. легализира марихуаната
Снимка: Pixabay

Люксембург призова европейските държави да отпуснат режима за криминализация на канабиса, след като здравният министър на страната потвърди, че има план страната напълно да го легализира.

"Политиката за наркотиците, която имахме през последните 50 г., не работи", обясни Етиен Шнайдер пред "Политико".

"Пълната забрана в крайна сметка го направи по-интересен за младите. Надявам се, че всички ние ще приемем по-широко скроено мнение за наркотиците", обяснява още Шнайдер.

Според законопроекта хората над 18 г. ще могат да си купуват марихуана напълно свободно до 2 г. Държавата ще регулира продукция и дистрибуция със специална агенция.

Законопроектът вероятно ще бъде обсъден по-късно тази година, като тогава ще стане ясно и кои видове канабис ще бъдат свободно достъпни и какви ще са данъците.

Шнайдер заяви още, че законопроектът вероятно ще включва забрана за консумация от страна на туристите, за да не се стимулира наркотуризмът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тези полудяха нещо явно...
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами тук ако я легализират и журналистите и полицаите ще останат без работа. Няма вече да има статии как е разбита наркофабрика с 20 саксии цветя и как те са иззети и ще бъдат унищожени :( :( ще плача
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Западна Европа се пуши супер много трева и властите отдвана са спрели да преследват хората. Въпрос на време е да се легализира напълно. В Испания редовно виждам хора които пушат на улицата и в парковете. И в Германия в берлин чувам че било същата работа.
10
0
 
6
 
! Отговори
Винаги сме наопаки! преди 4 години
През 90-те когато тревата не беше криминализирана се продаваше навсякъде и хората си я гледаха по балконите. Един грам струваше стотинки.После като я криминализираха, цената скочи със 1000% и мутрите добавиха още едно печелившо звено към наркобизнеса. И понеже тревата постепенно се изравни като цена със синтетиките, тревата стана по безинтересна и младите почнаха да си купуват амфети което им вдиган центата и станаха популярни. Мутрите спечелиха двойно!
9
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички наркотици са вредни,започват от тревите и леките и преминават към твърди наркотици!Наркотиците са голямо зло,унищожаващо съдбите на много хора и понякога водещо до смърт!Легализирането им е криминално престъпление,а искащите легализация са престъпници!
8
1
 
3
 
! Отговори
Винаги сме наопаки! преди 4 години
През 90-те години в началото на демокрацията тревата в Бг. още не беше криминализирана и се считаше за лек наркотик. Имаше само глоба ако те хванат че пушиш на обществено място. По това време един грам първо качество струваше стотинки най много 1-2 лева в големите градове. После от ЕС ни натиснаха да я криминализираме и да я сложим в една графа със най тежките наркотици като хероина. И изведнъж тревата стана 5-6 лева за грам и продължи да поскъпва. Сега вече е 10-15 лева. за една цигарка.
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в България кога?Сигурно няма да е близките 20-30 години, ние все пак сме свикнали да сме поне няколко деситилетия зад напредналите държави. А пък и почти всички, които са възпитавани по комунизма все още си мислят, че тревата се инжектира или смърка и че ракията лекува всичко и е супер полезна
6
2
 
11
 
! Отговори
Дончо преди 4 години
Цяла Европа, а и не само върви към легализация на марихуаната...само нашата мила мутренска татковина върви срещу течението
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цялата тази политика със "легализирането" на тревата е нещо като врата в полето. Единствената полза е че все пак ще се декриминализира употребата и няма децата да получават присъди за една цигарка.Иначе аз не виждам как може да бъде контролирано нещо което си е чисто природно растение.Марихуаната си е един вид бурен и може да расте по навсякъде. Какво ще легализират и какви данъци ще събират като абсолютно всеки може да си посади няколко семки на двора и за едно лято да набере килограми.
4
2
 
5
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Че си пафкат на воля !!! Блазе им...А тука требва да правим оборот на ....Абе знаете на кой !
3
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алкохолът е най- големият наркотик
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той , Юнкэр , отдавна я беше легализирал.Иначе как ще прегръща и целува ,който му падне.
1
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Люксембург е една офшорка, ще стане и наркошорка за Европа..