При взрива в Русия загинали петима служители на "Росатом"

Причина за експлозията - възпламеняване на експериментален двигател
Обновена: 10 авг 2019 11:12 | 10 авг 2019 08:33, Анисия Иванова
173
При взрива в Русия загинали петима служители на "Росатом"
Архив: Ройтерс

Петима служители на руската държавна корпорация "Росатом" са загинали и трима са били ранени при експлозията на полигона в Архангелска област в Русия, предаде ТАСС.

Агенцията се позовава на отдела за връзки с обществеността на "Росатом".

Още по темата

"В резултат на произшествието на военния полигон в Архангелска област при тестването на реактивен двигател на течно гориво загинаха петима служители на държавната корпорация "Росатом". Още трима наши колеги са били тежко ранени и имат изгаряния от различна степен. Към настоящия момент всички ранени са в специализирано медицинско заведение, като им се оказва необходимата медицинска помощ", се казва в изявление на "Росатом".

"От името на огромния колектив на "Росатом" изразяваме дълбоките си съболезнования на роднините и близките на загиналите. На семействата им ще бъде оказана помощ и подкрепа. Светлата памет на нашите другари завинаги ще остане в сърцата ни", казаха още от "Росатом".

Причината за експлозията е възпламеняване на експерименталния двигател, съобщиха от министерството на отбраната.

"По стечение на обстоятелствата в момента на възпламеняването служителите на "Росатом" са извършвали проверка на изотопните източници на захранване, разработени за двигателя с течно гориво", обясниха отттам.

До инцидента на военния полигон близо до Северодвинск в Архангелска област се стигна на 8 август. Руското министерство на отбраната първоначално съобщи за двама загинали при инцидента с двигател с течно гориво, без да дава детайли за каква точно разработка става дума. По-късно регионалните власти заявиха, че шестима души са в болница, а руската държавна корпорация "Росатом" заяви, че петима нейни служители са загинали при инцидента и че трима са в болница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Току що отбелязват за терор над мирно протестиращи в Москва. Много пребити и арестуване."Значи някой при 13 радуса целзии в събота е излезнал при лек дъжд в Москва да протестира след 2 дена ураганни ветрове и зверски дъжд?Сигурен ли си?А най-Евтините електроцентрали са ВЕИ.
81
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Току що отбелязват за терор над мирно протестиращи в Москва. Много пребити и арестуване.От ядрената енергия по-евтина няма.
80
5
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Sicht Punkt продреакторите с активно охлаждане независимо от кой тип се взривяват или най-малкото стопяват дори и да са аварийно спрели както стана в Фукушима ако не се охлаждат.двигателя на Буревесника се охлажда от атмосферен въздух - тоест преди да пуснат реактора Буревесника трябва да е във въздуха(твърдо горивен ускорител) и да лети с някаква минимална скоростследват вариации на тематаКакво точно е станало няма да ни кажат
79
5
 
6
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Sicht Punkt"Служители на "РОСАТОМ"??Чий го дирят служители на "Росатом" при изписването на реактивен двигател."Как смяташ колко са организациите в РФ които се занимават с ядрени неща? Росатом и института Хурничов ли се казваше но там е за ядрени бомби.Видове ядрени реакториИзотопниС активно охлаждане (вкл и синтезните дето ги разработват)Изотопни произвеждат се и те почват да излъчват топлина и радиация(малко но все пак) + Ефекта на ЗЕЕБЕК=електроенергияно изглежда не е такъв тип
78
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова те "впечатлили" снимките на децата с две глави и шест ръце, че дори не си запазил вестниците?В коми, кой ли знае какви по-големи аномалии си виждал?
77
0
 
7
 
! Отговори
До 88 преди 4 години
Работили са с някакви изотопи, не прочете ли.
76
3
 
5
 
! Отговори
до 86 преди 4 години
Трольо, аз да не работя в архива на вестниците. Казах ти - търси от есента на 1999-та до пролетта на 2000-та. Тогава бяха случаите. И бяха около 20-ина. Не един.Дори си спомням, че в болницата в Димово се беше родило бебе с шест ръце.
75
4
 
7
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
Служители на "РОСАТОМ"??Чий го дирят служители на "Росатом" при изписването на реактивен двигател.Но най - важното е, че "Циркон" може да стигне САЩ!
74
7
 
12
 
! Отговори
ъ преди 4 години
Нормалните хора си гледат живота. Почиват си, забавляват се, пътуват..........А руските *** дращят безспирно от вмирисаните панелки за дребни рубли.....
73
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ами тогава бяха модерни вестниците 24 ЧАСА, ТРУД и ЕКСПРЕС."Не се прави на по умен отколкото си........номер и име на вестника.......троолоФ.
72
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Марийка Габриел Недялкова не е ли взела отношение по въпроса ?Или Томито Дончев с фейса на Настъпена джапанка ?
71
1
 
4
 
! Отговори
до 81 преди 4 години
Ами тогава бяха модерни вестниците 24 ЧАСА, ТРУД и ЕКСПРЕС.Там ги имаше. Също ив 168 ЧАСА.
70
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще се самовзривят с ядрена ракета, тия ***!
69
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ми харесва логото на РОСАТОМ. Страхотно е. Много стилно и с изчистен дизайн.
68
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Дори тогава имаше публикувани снимки по вестниците.Но после темата се обяви за табу и медиите замлъкнаха."Хей троолов двуглав, кои вестници.......дай повече детайли.......ако "имаш"
67
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боби, ще извикаш ли ели?
66
3
 
4
 
! Отговори
до 74 преди 4 години
*** и ПРОСТИ сте вие и Вождът ви.Ама с IQ на напикано мушкато няма как да го схванеш.
65
1
 
4
 
! Отговори
Саманта Габриел преди 4 години
АМтрол = АМгъл каквото им спуснат отгоре го гълтат и изплюват във форума без да осмислят. То затова и не са меродавни.
64
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аааааа лошото ЦРУ пак съботира съвеЦките самовари !!!!
63
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До. "*** и ПРОСТИ"По-подходящ ник не можеше да си измислиш.