Стрелба в Осло, нападателят - с антиимигрантски възгледи

При атаката в джамия пострада един човек
Обновена: 11 авг 2019 19:37 | 11 авг 2019 16:32,
77
Стрелба в Осло, нападателят - с антиимигрантски възгледи
Снимка: БТА

Един човек бе ранен при стрелба в джамия в предградие на норвежката столица Осло в събота. Нападателят е бил задържан, а днес полицията съобщи, че разглежда случая като "опит за терористично нападение".

"Разследването показа, че нападателят има десноекстремистки възгледи", заяви полицейският представител Рюне Скьолд.

По думите му заподозреният има антиимигрантски възгледи и изразил подкрепа за Видкун Квислинг - норвежкия политик, сътрудничил на окупационните германски сили.

Засега са му повдигнати обвинения в опит за убийство и убийство, но не и в тероризъм.

При атаката срещу ислямския център "Ан Нур" леко пострада един човек. Няколко часа след нападението полицията откри трупа на млада жена, роднина на заподозрения, припомня Франс прес.

Днес полицията съобщи, че убитото момиче е доведената сестра на нападателя, дъщеря на неговата мащеха. Жертвата е била на 17 години.

Норвежката министър-председателка Ерна Сулберг се срещна днес с членове на ислямския център, събрали се да отбележат празника Айд ал Адха.

"Станалото е нещо, което не бива да се случва в Норвегия. Норвегия трябва да бъде безопасно място", каза Сулберг пред репортери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди месец мой близък се върна от Стокхолм и беше потресен. Бели почти не виждаш. Пълно с пришелци, цапат, трошат, викат и няма кой да им направи забележка. Страх.
18
2
 
19
 
! Отговори
Додо преди 4 години
"Разследването показа, че нападателят има десноекстремистки възгледи"========================Ама разбира се! Всеки, който не празнува Курбан Байрям и не го честити на мохамеданите е нацист, фашист, хитлерист, а ако не им предложи дъщерите си и жена си разбира се е крааайнодесен етнонационалист! Е те затова и Бойко и Десислав Радев от сабахлем заочнаха да честитят "свещенния" за последователите на Мохамед "празник" Курбан Байрям!
17
3
 
24
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 4 години
Ако държавите се бяха противопоставили на ислямската инвазия (инфестация) а не да наричат ислямските нашественици бежанци и мигранти, да ги интегрират, да им предоставят специална защита и да ни задължават да сме толерантни , сега нямаше да има нападатели с антиимигрантски възгледи (въпреки че случаят повече прилича на лично отмъщение, а не на опит за деинфестация).И по-лошо ще става. Откачалките като в Крайстчърч ще се появяват и в европа. И по-ефективни ще стават.
16
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такива аматьорски изпълнения сриват борбата и само хабят ресурси. Това, че на някой му е кипнало, той просто какви вреди нанася голия му ентусиазъм. Ако няма потенциала да има повече от 50 жертви, то няма смисъл да се извършва нещо такова.Петък е хубав ден за атентати, но те трябва да са с взривове. За съжаление много хора не виждат по-надалеко от собственото си задоволство. Трябва да се мисли много по-мащабно и да бъде изпипано в детайлите.
15
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че като си влязал в джамията поне разстреляй 10 индивида с боси крака бе, брат!
14
1
 
18
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
СОРОС СА ЛО А КОЙ ДОКАРА МИГРАНТИТЕ В ЕВРОПА
13
2
 
22
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
Един е Брайвик!Не се опитвайте да го копирате защото сте пълни некадърници!
12
2
 
41
 
! Отговори
Циник преди 4 години
"Норвегия трябва да бъде безопасно място." И Германия... И Швеция... И Италия..че даже Нова Зеландия и Австралия - трябва да са... *** не са... Дето са стъпнали козо и магаро изнасилвачи... безопасността е вече мит.Сменихте името на Коледа със "Зимен празник"... защото на тях не им харесва... Крадете милиарди от данъците на собствените си народи - та да могат - те да се множат-без да им се налага да работят...Който сее ветрове - ще жъне буриЕ вие/ние ще пожънем ислямски урагани категория 5
11
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Християнски тероризъм пак е в действие
10
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Teзи всички ще се окажат Брайвици! Явно и на норвежците им е писнало от смръдльовци!
9
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полицията в "шведския" град Упсала е издала предупреждание към жените да не излизат сами защото рискуват да бъдат изнасилени.
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак десен екстремист се опитва да клати държавата, сигурно е от it сектора мръсен хакер да вземе и да нападне миролюбивите ислями
7
2
 
44
 
! Отговори
Преди всичко, преди 4 години
Норвегия трябва да запази идентичността си.Какво търси тази джамия в Норвегия? Да не би случайно да е част от традиционния пейзаж?Ще ви припомня онзи случай от 90-те години, когато някакъв мюсюлмански пришълец се беше оплакал, че кръстът, изобразен на фасадата на дома, в който живее местния пастор, обиждал религиозните му чувства.И местните власти задължиха пастора да заличи кръста!Беше в някоя от скандинавските държави.Изглежда,много такива случки са се натрупали и нечии нерви не са издържали
6
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Станалото е нещо, което не бива да се случва в Норвегия. Норвегия трябва да бъде безопасно място"Вие се напълнете с мигранти от 3-тия свят пък после чакайте Норвегия да е безопасно място. Чака ви демокрация от арабоафрикански стил.
5
4
 
22
 
! Отговори
121212 преди 4 години
Цяла Европа е едно буре с барут. Дано никой да не драсне клечката
4
8
 
0
 
! Отговори
Musala преди 4 години
Pishmian levent.Nie kato go pravim efekta e zabelevitelen a tozi e palen smeshnik.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аааа психично болен е като миролюбивите.
2
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на човека.Левичарите дето очакват всички останали ОСВЕН тях да приютяват имигранти сигурно са се скрили в някоя миша дупка откъдето да проповядват морал на висок глас.
1
2
 
2
 
! Отговори
Хасан Азис преди 4 години
Не е хуманно !!! Моретата трябва да бъдат толерантни !!!