Над 1 млн. души против идеята на Джонсън да разпусне парламента

Открита е онлайн петицията, хиляди се събраха на протести
29 авг 2019 08:17, Анисия Иванова
18
Над 1 млн. души против идеята на Джонсън да разпусне парламента
Снимка: БТА

Откритата вчера онлайн петицията срещу решението на британския премиер да преустанови работата на парламента към тази сутрин вече е събрала 1,1 милиона подписи, предаде Франс прес. В Обединеното кралство всяка петиция, подписана от 100 000 души, трябва да доведе до дебати в парамента по въпроса.

Недоволните от хода на Борис Джонсън, който ще улесни Брекзит без сделка, определят решението му да блокира на практика за известно време парламентаристите "държавен преврат".

Хиляди хора се събраха на протестни демонстрации вчера вечерта в Лондон, Манчестър, Единбург и други големи градове на Обединеното кралство. Стотици се събраха пред парламента в Лондон, скандирайки "Спрете държавния преврат!" и развявайки знамето на Европейския съюз.

В началото на годината петиция за отмяна на Брекзит събра рекордните 6,1 милиона подписа и беше обсъдена в парламента, но това не забави подготовката за излизане на Великобритания от ЕС. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
А сега сериозно преди 4 години
До Историята учиДа знаем как е дошъл на власт. Ама това в каква връзка го казваш?
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еха... ко туй беше България един милион биха излезли по кръчмите от радост.
10
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изключителен и неочакван ход на Б. Дж. Сигурно е добър и на покер. Край на тригодишното шикалкавене.Ей затова хората имат кралица.
9
4
 
2
 
! Отговори
DW преди 4 години
"Бедни сме. Имаме само 200 паунда на седмица" В богата Великобритания все повече деца живеят под границата на бедността. Много семейства не успяват да плащат високите наеми и задлъжняват. Като седемчленното семейство Уорбрик. То живее с 200 паунда на седмица."
8
2
 
5
 
! Отговори
SS преди 4 години
Този колко ли време му остава да е жив???
7
2
 
8
 
! Отговори
hdfghfg преди 4 години
Тия как си търпят (а и избират) политиците... просто не знам!Тоя е пълен клоун...
6
6
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 4 години
Ти сигурно си бил на този съвет, лично...и сега ни разказваш от първо лице.Евала!Хакде сега, отиди да изчистиш на животните.
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идеята на Борко е подкрепена от кралицата и Тайния съвет, които управляват Наглобритания в сответствие с демокрацията, правата на човека и западните ценности.Къде точно в тези ценности видяхте властта на народа и грижа за човека?
4
5
 
7
 
! Отговори
Панталей Партизанина преди 4 години
Г-н Джонсън е един много мъдър политик който ще изведе Великобритания от ЕС, но ще я въведе във Федерацията на Независимите Държави за да бъдат заедно с Русия двата братски социалистически народа!
3
1
 
11
 
! Отговори
Дедо поп преди 4 години
Значи така 90 хиляди могат да направят един *** министър председател, а 1 милион ги пращат но войната им. Те това е "демокрация"
2
3
 
19
 
! Отговори
ЧЕСТИТО преди 4 години
Инглизите почнаха да разбират що е туркоитек
1
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еми 1 МОН не са ... колко са там англочаноте 20-30 100?