Журналист към Салвини: "До половин година ще си теглиш куршума"

Той твърди, че премиерът на Италия се е "самоубил като политик"
Обновена: 7 сеп 2019 19:13 | 7 сеп 2019 17:20, Нели Христова
16
Журналист към Салвини: "До половин година ще си теглиш куршума"
Снимка: Reuters

В България, скандални снимки се опитват да нарушат имиджа на политиците. А в Италия, журналист предрече самоубийството на лидера на партията "Лига", бивш вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвин. Разбира се, това доведе само до подкрепа на крайнодесния политик и започване на разследване срещу радиожурналистът Фабио Санфилип. 

По повод решението на Салвини от началото на август да предизвика падане на коалиционното правителство с участие на Лигата и на Движение 5 звезди радиожурналистът Фабио Санфилипо му отправи чрез Facebook послание, цитирано днес във в. "Република". Авторът твърди, че италианският политик "се е обесил сам".

"Ще изгубиш 20 до 25 на сто бъдещи гласоподаватели, знаеш ли това? И какво ще правиш сега? Нямаш работа, не знаеш нищо да правиш, нямаш място в Европарламента, изгуби министерския си пост", изброява той.

"Наистина си в парламента (Салвини е сенатор, уточнява АФП), но с оглед живота, който си свикнал да водиш, до половин година ще си теглиш куршума", пише журналистът.

"Съжалявам за дъщеря ти, но тя ще има време да се възстанови, стига да получи грижи от компетентни лица", добавя Санфилипо по повод малката дъщеря на Салвини.

Според "Република" впоследствие посланието е било изтрито.

РАИ заяви, че започва разследване. Междувременно основният политически противник на Салвини - левоцентристката Демократическа партия, заместила "Лигата" в правителството, подкрепи нейния лидер.

"Нападките срещу Салвиин са тежки и неприемливи", заяви депутатът-демократ Микеле Анцалди.

Журналистът от РАИ не би трябвало да преминава "границата на приличията и на човешкото уважение", заяви Матео Ренци, бивш премиер от левицата.

Самият журналист, цитиран тази сутрин в медиите, се защити с думите: "Бих написал това послание отново, без обаче да споменавам момичето и като уточня по-добре казаното за самоубийството на водача на Лигата.

Думите за самоубийство "не са покана да се застреля, а констатация, че се е унищожил сам като политик", увери Санфилипо.

"След това медийната машина на Лигата бързо се вкопчи в думите ми, за да ги използва, както й е удобно", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** С0Р0С0ИД
11
1
 
6
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
На следващите избори партията на Салвини ще е 1 в Италия... За каква загуба на гласове говори тоя умопомрачен *** ??
10
3
 
5
 
! Отговори
ха ха преди 4 години
Журналистът от РАИ откъде се финансира.=============РАИ е на Берлускони.
9
1
 
19
 
! Отговори
men преди 4 години
откак салвинката не е във власта 10 корабчета таксита за бежанци са възобновили дейноста си и продължават да обогатяват европа. а в това време в проспериращата държава хората се чудят как да свързват двата края. ашколсун ЕС. да идва путин.
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 9Ясно е от къде и предава съобщение на Салвини от началниците си.
7
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Журналистът от РАИ откъде се финансира.
6
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не самоубият еврозоната щото Италия сега е лудия с бомбата- тежко фалирали с невъзможен дълг и не са Гърция....
5
3
 
45
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Салвини може и да е избързал с акцията си за превземане на правителството,но доказа нещо-на италианския народ му е писнало от афро-азиатското нашествие и желае на това безумие да бъде сложен край.
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нелче, не е хубаво да сменяш по няколко пъти имената на хората в една и съща статия. Поне си я прочети и редактирай, преди да ни я хързулнеш.
3
4
 
38
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Крайнодесния политик========Разбирай: политик, който иска Италия да остане страна на италианците, вместо да бъде прегазена и унищожена от милиони африканци и който е против еврейските фондации, като Отворено Общество на Сороc, да отнемат суверенитета на народа на Италия и правото му да решава съдбата си.
2
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обичайното нагло и безпардонно поведение на платен сороски журналист. Или е прекалил с амфетите или е изгладнял за бонус.
1
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АКО ДО ПОЛОВИН ГОДИНА ЖУРНАЛИСТА САМ СЕ ОБЕСИ НЯМА ДА Е УЧУДВАЩО.