Българи в Япония : Най-големият стрес бе земетресението!

Разказ от първо лице за срещата с тайфуна Хагибис
Обновена: 15 окт 2019 10:04 | 15 окт 2019 08:00, Петя Славова
1

Снимка: БТА

Седемдесет станаха жертвите на тайфуна Хагибис, който се разрази над Япония в събота, сочат нови данни, съобщени днес от обществената телевизия Ен Ейч Кей и цитирани от Франс прес и БТА.

15 души са в неизвестност. 100 000 спасители издирват оцелели в наводнените зони и районите със смъртоносни свлачища, добавя АФП

Българите Здравко Григоров и Ангел Хаджийски, преживели природното бедствие в Токио, разказват за случилото се от първо лице.

"Още от предишната вечер щандовете в магазините останаха почти празни. В събота по улиците се мяркаха много малко хора. Валеше през целия ден като на моменти вятърът беше много силен. Знаехме, че пикът ще бъде между 21 и 22 часа. И голямата изненада дойде към 18.40, когато хотелът сериозно се разклати. Казахме си, че щом най-силната част тепърва предстои, то съдейки по случващото се, ще е доста страшно.

Оказа се, че е имало земетресение, 5,7 по Рихтер. Та в очакване на тайфуна преживяхме и земетресение. След 21 часа бурята ни връхлетя, нищо не се виждаше от дъжда. Силният вятър продължи около 40 минути, след което нещата се успокоиха и продължи да вали. Цяла нощ се чуваха сирени. На сутринта грееше ярко слънце. Всъщност най-големият стрес за нас лично беше по време на земетресението.", описва ситуацията Здравко Григоров за Dnes.bg.

Здравко  и Ангел са известни с проектите си  Sofia Biting Docs,  МЕНАР, проследяващ филми от Близкия Изток и Северна Африка, "Северно сияние", събиращ историите на Скандинавия и Прибалтика.

След всеки фестивал, който организират, двамата пътуват из различни дестинации, като този път имат "късмета" да видят силата на Хагибис.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари