Тръмп към Ердоган: Не бъдете глупак!

Историята ще ви запомни завинаги като дявол, пише в писмо той
Обновена: 17 окт 2019 08:02 | 17 окт 2019 07:00, Александър Попов
51
Тръмп към Ердоган: Не бъдете глупак!
Снимка: Reuters

Няколко дни след като президентът Доналд Тръмп нареди американските войски да се изтеглят от Северна Сирия, той е написал писмо на турския си колега Реджеп Тайип Ердоган с предупреждение, че ако нахлуе в Сирия, ще бъде запомнен завинаги в историята "като дявол", съобщи Асошиейтед прес и БТА.

"Не бъдете корав. Не бъдете глупак", "ще изготвим добра сделка", е казал Тръмп в писмото от 9 октомври, за чието съществуване стана ясно вчера.

Още по темата
"Не искате да бъдете отговорен за избиването на хиляди хора и аз не искам да бъде отговорен за унищожаването на турската икономика, което ще направя (ако е необходимо)", допълва американският президент.

Министърът на финансите на САЩ Стив Мнучин съобщи вчера, че се готвят нови санкции срещу Турция, ако не се постигне споразумение за спиране на огъня в Северна Сирия, предаде Франс прес.
Той заяви пред журналисти, че санкциите могат да засегнат турски министерства или промишления сектор. Списъкът с потенциалните мишени на санкциите е бил предаден на държавния секретар Майк
Помпейо и на вицепрезидента Майк Пенс, които ще се срещнат с Ердоган в Турция.

Русия - балансьор. Ердоган няма да пусне бежанците

Тръмп също каза на вчерашната си пресконференция с италианския президент Серджо Матарела, че ако Пенс не се споразумее с Ердоган по сирийския въпрос, САЩ ще наложат опустошителни санкции на Турция.

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс и държавният секретар Майк Помпейо заминаха за Турция, за да водят преговори за спиране на огъня в Северна Сирия. Вицепрезидентът ще се срещне днес с турския държавен глава Реджеп Тайип Ердоган, който досега отхвърля всеки опит за договаряне на временно примирие.

Междувременно Съветът за сигурност на ООН изрази безпокойство от опасността от влошаване на хуманитарната ситуация в североизточната част на Сирия и от потенциалното бягство на бойци на "Ислямска държава" от контролираните от кюрди затвори. В единодушно приетото от 15-те членки на Съвета за сигурност изявление обаче не се споменава турското настъпление срещу сирийските кюрди, започнало преди седмица.

То принуди десетки хиляди цивилни да избягат от боевете и породи тревога за съдбата на хиляди бойци на радикалната ислямистка групировка, държани в кюрдски затвори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нагли американци пратихте оръжия за милиарди долари на терористите и сега Ердоган като ги подпука ревете,откога приехте ПКК-ЙПГ в Нато
17
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган влезе в капана. Не вярвах, че е толкова глупав, но явно е...
16
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган клъвна на гола кукичка. Ердоган е от онези риби, които кълват на всичко. Оттука нататък а Турция е свършено. Турция е поредната държава, която ще бъде унищожена. Турчетата врякат и крещят, избиват комплексите си, неразбираеми все още, че ги чака дървото... Когато Господ наказва човек, първо му взема акъла...
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!
14
5
 
15
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
светьт се управлява от психопати
13
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рижата въоражи терористите със 70 000 тира оръжие и чака Турция да седи с кръстосани ръце да ам друг път сега ще гледа как гебердясват
12
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В грешка си.От чобанин става само чобанин, не и войник.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не бъди, но човекът иска да си бъде.Харесва сега де...
10
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера по Фокс Нюз спикерката пита Трамп: "Говорихтели в последно време с Ердоан?"Оранжевият клоун отговаря: "Да, преди няколко дена. Казах му да се оправят със Сирия и кюрдите както си искат. Имат много силна армия и безброй войници! И те веднага нахлуха в Сирия. За тези хора да отидат навойна е нищо работа - все едно че излизат на обяд!!"Трампчо Трамчо ... дори сакатият по рождение турчин се ражда войник, и умира войник!
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
г*л*у*п*а*к е в заглавието ви,защо го цензурирате?
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
че кой гл,,ак си признава ,че е такъв?
7
5
 
6
 
! Отговори
Ю кортес преди 4 години
Ердоган се репчи от двореца с хиляда стаи ама на турчина лука и картофите станаха на тройна цена.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко е дипломация и политика на гранд чесборд.
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ели твоят идол джОлиани.....който го "изучаваха" в някои американски университети........сега го ИЗУЧАВА прокурора на южния окръг на щата Ню Йорк......80751
4
2
 
6
 
! Отговори
Кой е глупакът? преди 4 години
Тръмпи май вече хайвер хвърля от циничната комбина на Ердоган и Путин - притискат кюрдите от две страни и хем Турция си облекчава проблема с тях, хем силите на Асад се настаняват където досега не ги пускаха. Напоследък външната му политика е като срещата с родителите на прегазеното момче от американка в Британия. Поканил ги и... "Тя е в съседната стая, искате ли да поговорите с нея?" За малко да прати и майката в гроба с тази изненада. Краварска му работа. Иначе казано - брутална глупост.
3
3
 
9
 
! Отговори
гост6 преди 4 години
Заливат ни с кьор фишек!ОчевАдно беше,че изтеглянето е направено в услуга на Ердоган,сега ни "замазват"очите с кал!
2
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте недоразумението в белия дом, какво "писмо.......държавно......"официално" пише....
1
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре му е казал бай Дончо, но на чобанина му е добре да бъде.