Зам.-председател на ЕП: Brexit показа, че популизмът нанася вреди

Клара Добрев - в интервю на Милена Милотинова
26 окт 2019 21:45, Анисия Иванова
10

"Brexit и случващото се във Великобритания е много добър пример за това, че популизмът и политиците, които са готови да лъжат, могат да нанесат много вреди“. Това заяви зам.-председателят на Европейската комисия Клара Добрев в ексклузивен разговор с Милена Милотинова за предаването "Брюксел 1“ по Bulgaria ON AIR.

Клара Добрев е унгарски евродепутат с български корени, съпруга на бившия унгарски премиер Ференц Дюрчани.

"Родена съм в България, но бях на година и половина, когато родителите ми се върнаха в Будапеща. Майка ми е унгарка, баща ми - българин. Докато баща ми беше жив, вкъщи говорехме винаги на български“, казва зам.-председателят на ЕК.

На въпроса кой ще пострада от Brexit - Великобритания или ЕС, Добрев е категорична, че потърпевши ще бъдат хората.

„Ако имаше сега още един референдум повече хората във Великобритания бяха да гласуват, за да останат в ЕС“,  обясни пред камерата на Bulgaria ON AIR унгарската европарламентаристка.

Как е съхранила българския си, каква е визията ѝ за Европа, как коментира напрежението между ЕС и Унгария, да се обвърже ли еврофинансирането със спазването на върховенството на закона - вижте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
опетков преди 4 години
До хм Моля без обиди, Дюрчани, а и тази почти българка са си социалисти, а не либерали. В момента са завряни в миша дупка от "отиващия " си Орбан. Дюрчани в прав текст си призна колко много са лъгали народа си, след което беше изметен от политическата сцена.
3
13
 
3
 
! Отговори
Орбан е пътник преди 4 години
Орбан си отива. Народът на Унгария е срещу него и скоро ще го свали от власт.Така ще стане с всички слуги на Русия в Европа...
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Популизъм,вреди,бла-бла!Популизмът беше средството,за да се измъкне ВБ от клещите на Брюксел,ЗА ДА ПОЕМЕ НЕЗАВИСИМ ПЪТ И ТО С ТВЪРД бРЕКЗИТ!След това, договаряне на икономически статут,както Норвегия и Швейцария и то в съкратени срокове,нещо желано и от ЕС, НО С ДОГОВОРЯНЕ НА ТАКЪВ С НЯКОИ ДЪРЖАВИ!Останалите ще приемат направо условията на ВБ!А след това,освободена от хватката на Брюксел(оста Берлин-Париж),ще си поеме напълно самостоятелна политика,макар и зависима от Чичо Сам!Това е!
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крадливите Бо клу ци искат да управляват народа и дори си позволяват да го обиждат.