Пуснаха под гаранция трима от арестуваните за камиона ковчег

Тримата са били разпитани по подозрение в трафик на хора
27 окт 2019 16:20,
9
Пуснаха под гаранция трима от арестуваните за камиона ковчег
Снимка: Reuters, архив

Британската полиция съобщи днес, че е освободила под гаранция трима от арестуваните във връзка със смъртта на 39 души, скрити в превозен контейнер, натоварен на камион и намерен недалеч от Лондон в сряда, предаде Асошиейтед прес.

Освободените са 38-годишен мъж, 38-годишна жена, и двамата от град Уорингтън в Северна Англия, както и 45-годишен мъж от Северна Ирландия. Те били пуснати след разпит по подозрение в непредумишлено убийство и заговор за трафик на хора.

Още по темата


В ареста остава шофьорът на камиона, 25-годишният Морис Робинсън от Северна Ирландия.

Вчера полицията в графство Есекс повдигна срещу него обвинения в непредумишлено убийство на 39 човека, заговор за трафик на хора, заговор за подпомагане на незаконна имиграция и пране на пари. Той ще се яви пред съда утре.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбрах защо е звъннал на линейка и в полицията, щом казват, че е замесен.Или просто няма кого да топнат и топват него.Ченгесарски номерца...
4
0
 
5
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
А роднините дали парите и направили това "пътешествие на смърта" за децата си кога ще бъдат арестувани ? А "честните трафиканти" които дори връщали ресто за "неизпълнена заявка" и "повреда на стоката при транспортиране" ? Те в затвора КОГА ?
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо бяха китайци, после излязоха виетнамци. След това хванаха виновните, сега ги пуснаха. Само шофьорчето остана да опере пишкира.
2
1
 
13
 
! Отговори
Някой преди 4 години
Както винаги шофьора ще е"виновен".Има много примери в историята за невинни шофьори които са зад решетки. Нещо ми се струва че и този път ще е така..
1
0
 
18
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Ще си го отнесе невинно момче... четох в английската преса, че е припаднал, когато видял труповете - също така е взел камиона 35 минути по-рано.... милите хора са били мъртви от ЧАСОВЕ.... горкото момче, дано итландците са солидарно с него, не мисля, че е виновен , но баш мафията пак ще се измъкне , а на това дете живота му е свършен .... ужас!...