Турция първа в Европа по ранни бракове

Тя е малко след Индия и Пакистан
12 ное 2019 20:04, Елка Василева
130
Турция първа в Европа по ранни бракове
Снимка: архив, Reuters

Турция е европейската страна, в която браковете се сключват на най-ранна възраст, съобщава турската частна телевизия НТВ.

Данните съобщи доц. Чилер Дурсун от Анкарския университет, която участва в уъркшоп по проект за предотвратяване на браковете в детска възраст.

Турция заема първо място по ранни бракове сред страните от западния свят, а когато бъде съпоставена с по-малко развитите държави, се нарежда малко след Индия, Пакистан и африканските страни, посочи Дурсун.

Все пак през последните години средната възраст, при която хората сключват брак, се е повишила в страната, като при жените тя е 24, а при мъжете - 28 години, каза доц. Дурсун, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: Турцияранни бракове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
5
 
! Отговори
Данков преди 4 години
До възроден българинБожидар си преувеличаваше някои работи, но си говореше истината.Добре, кажи каква е турската версия.
41
7
 
3
 
! Отговори
възроден българин преди 4 години
До ДанковХм, та викаш по време оно Анадола е била населена с арабски племена, и насред тях е било само едно няколкостотин хилядното племе на Осман Ага, ха? Вай анам вай вай вай вай! Даскалът ти по история да не е бил Божидар Димитров случайно?! И той така вадеше исторически факти от магическата дюпка между задните си бузи!
40
1
 
4
 
! Отговори
Данков преди 4 години
До ДанковицаДобре Тонка, гледай си кръвното няма да се занимавам с теб.
39
2
 
9
 
! Отговори
Данков преди 4 години
До възроден българинТюрското племе което създава Османската империя е било само няколко стотин хиляди човека, после приобщават арабски племена с цел единствено да грабят, с течение на времето се разрастват и отслабват Византийската иммперия, по нататък знаеш историята.
38
8
 
7
 
! Отговори
възроден българин преди 4 години
До Анонимен 51Та рукаш турците са били създадени след 1920 година, но българите били под 500 годишно турско робство до 1878 година, ха?Рожбо джиздаво, българите по естествен път ли се раждате такива колосални охлювофренични тъппацци, или ползвате някаква свръхсекретна извънземна технология за изкуствено затъпяване? Питам за един приятел.
37
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"По кротко да не ти разкажа как се е зародила турската нация"Чакаме да ни светнеш. По-древни ли сте от северномакедонците, скоро ще си сменяте ли името и Луната ваша ли е? :)Бъркат ли всички онлайн енциклопедии и учени, като казват че сте се формирали около 11-ти век след Христа? И че сте приели текущото си име около 1920-та? Още няма сто години, седнал да ни убеждава за древността си. Баце, най-стария човек на планетата май беше на 127 ако не се лъжа... айде, комшу и със здраве!
36
0
 
6
 
! Отговори
Мими до 43 преди 4 години
Тогава бъди наемен работник там, където си. Не се занимавай с нас. Ние имаме идентичност. Ти не. Стрес, ниско самочувствие и депресия са нормални симптоми в твоя да го кажем случай :))
35
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 48Няма какво да ни се извиняваш бря амджъкаазлийо криводзурлата! Напротив, обиждаме се ако някой ни нарече евроГЕЙтси!!
34
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Турция заема първо място по ранни бракове сред страните от западния свят"Турция - западен свят? Там дето бият челата в килими и вият от кули? Западен свят? И това го открил някакъв във Анкара, дето се пада в Мала Азия? Пичове, турция не е в западния свят. Нито религиозно, нито културно, нито географски, нито икономически, нито интелектуално. Сори, просто факти. А и вижте с кой се сравнявате - Индия, Пакистан и Африка...Ш`*** извиняяте, господа анадолци.
33
2
 
3
 
! Отговори
възроден българин преди 4 години
До ДанковЦелият съм слух! Давай да се посмеем заедно!
32
1
 
3
 
! Отговори
Данков преди 4 години
До ДанковицаТонка пак ли си ти ве дребна душица такава.Няма отърване от такива като тебе, но ме забавляваш.
31
1
 
11
 
! Отговори
Данков преди 4 години
До възроден българинПо кротко да не ти разкажа как се е зародила турската нация, че ще ти стане лошо.Това че сме древен народ и се оприличавате на нас не ви дава право да ни обиждате.
30
3
 
8
 
! Отговори
Данковица преди 4 години
До Данков, русото не се свързва най-вече с турци. Естестествено, че има и чернокоси ичернооки българи. Но руси и синеоки турци няма, освен ако не са потурнаци. До възродения потурнак: прекалено си просто за да ти обяснявам. А във втория си пост към мен замени думата българи с турци и си в десятката. Ние българите знаем от къде произлизаме. Потурчените българи, като теб не знаят. И турците не знаят. Няма турска нация. Това е изкуствено създадено нещо. Такова животно нема.
29
10
 
2
 
! Отговори
възроден българин преди 4 години
До 40Криводзурллатия амджъкказлийо, кой нормален и що-годе свестен човек би живял в тази "ваша" така наречена държава балканския кенеффистан буллГЕЙристан?! Само прокажената *** на рода адамов, знайни като *** останахте там!
28
8
 
5
 
! Отговори
възроден българин преди 4 години
Навремето един велик философ, историк и поет е написал за произхода на умно-красивите булгаропитеци:"Срещнали се на полянка пра-българин и славянка,цуни-гуни, вади-тури, народили чуккундури,хем еббливи, хем крадливи, но най вече злобливи!"
27
3
 
4
 
! Отговори
Данков преди 4 години
До възроден българинГовориш глупости!Да, не знаем от къде сме произлезли, но факта че ни свързваш с тюрските племена е неосъществима.Сега ще обясня защо,официално ние сме държава от 681г. тогава тюрските племена дори не са съществували.Има много теории от къде са прабългарите, но никоя не е доказана.
26
1
 
5
 
! Отговори
Данков преди 4 години
До ДанковицаЕ ти май не си виждал висок с черни коси и очи бял българин....?Русото не се свързва точно с България.
25
1
 
6
 
! Отговори
Миро До 34 преди 4 години
Аман от амфетаминаджий
24
4
 
14
 
! Отговори
Данковица преди 4 години
Няма български турци. Има насилствено потурчени българи. Турция не им е родина. Те са българи и това обяснява нормалното им поведение и висок интелект. Дори дивашката ислямска доктрина не е успяла да ги обезличи. Кръвта вода не става. Турците са 80 млн. главно, защото са отвличали и потурчвали милиони християни. Вижте им актьорите от сериалите, все бели и синеоки хора. Истинските турци са тъмни, без вратове и с ръбати черепи. И с нисък интелект. Прокопс али са благодарение на отвличанията.
23
1
 
4
 
! Отговори
Данков преди 4 години
До До ДанковТонка успокой се малко да не получиш инфаркт.Тая безмислена злоба дето я изливаш е излишна.Тъй като ставаш само за ***, ти предлагам да работиш за БСП, е знам че си на щат към ГЕРБ но все пак си помисли.