Турция първа в Европа по ранни бракове

Тя е малко след Индия и Пакистан
12 ное 2019 20:04, Елка Василева
130
Турция първа в Европа по ранни бракове
Снимка: архив, Reuters

Турция е европейската страна, в която браковете се сключват на най-ранна възраст, съобщава турската частна телевизия НТВ.

Данните съобщи доц. Чилер Дурсун от Анкарския университет, която участва в уъркшоп по проект за предотвратяване на браковете в детска възраст.

Турция заема първо място по ранни бракове сред страните от западния свят, а когато бъде съпоставена с по-малко развитите държави, се нарежда малко след Индия, Пакистан и африканските страни, посочи Дурсун.

Все пак през последните години средната възраст, при която хората сключват брак, се е повишила в страната, като при жените тя е 24, а при мъжете - 28 години, каза доц. Дурсун, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: Турцияранни бракове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
6
 
! Отговори
До 30 преди 4 години
Искам да ти доотрежа недостойнството публично :) и да ти го сготвя да го хапнеш по азиатски
21
9
 
4
 
! Отговори
възроден буллгарак преди 4 години
Криводзурлатите амджъкаазлийски *** ***, че турците не са били евроГЕЙтси! А бря ***, аз съм турчин и никога не съм твърдял да съм такъв! Напротив, винаги съм се отвращавал от дивите бледолики юдейо-християнски еврейоГЕЙталаци! А съвсем е друг въпроса доколко еврейогейталлаците приемат за еврейогейтси булгаропитеците! Макарон казва "Предпочитаме африканците и арабите пред криводзурлаттите булгаропитеци!!"
20
3
 
11
 
! Отговори
Данков преди 4 години
Ей голяма злоба.Българите и един милион да бъдем, пак ще насиним някои вратове.Турците в България са по различни от тези в родината им.Това че изпитваме опасения към вас е обяснимо, но не можете да се оплачите че нямате права в България.В интерес на истината не съм виждал лошо от български турчин, но историческата ни обремененост ни кара да бъдем мнителни към вас.
19
0
 
15
 
! Отговори
славянин преди 4 години
Сексуалният живот при дивите племена като турците и ''индианците'' е същият като при животните - първичен, примитивен и първосигнален!
18
0
 
14
 
! Отговори
славянин преди 4 години
Всички примитивни народи са такива - започват да се съвкупяват скотски безконтролно още в самото начало на половата им зрелост, като в животинското царство! А и откога турция е в Европа!?
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тypцuя в Евpona?
16
3
 
14
 
! Отговори
Амомали Бердимухамед преди 4 години
Спокойно. Турция не е в Европа.
15
5
 
14
 
! Отговори
Данков преди 4 години
Българските турци не са такива.Странно е аз да го казвам, но те винаги са се държали добре с мен, естествено и аз им обръщам със същото.Даже имам позната туркиня която ми се оплаква че не може да си намери приятел.
14
2
 
9
 
! Отговори
Тези там... преди 4 години
Турци ли са, гърци ли са? Като две капки боза са бе...
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
турци сър!
12
10
 
5
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 4 години
Чилер Дурсун. Дурсун е име което се среща често в черноморския регион на Турция. Дурсун в превод на български е "да спре". В черноморския регион като се народят примерно повече деца в семейството - 5 или 6 или повече и родителите вече не желаят повече деца кръщават последното дете Дурсун (да спре) с надеждата да нямат повече деца. Разбира се това преди двайсетина години. Вече такива имена се срещат по рядко.
11
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато на горката женица на криводзурлатото буллгаропитек буквално и одрират кожата на гъззаа по ягодовите полета в Испания или оранжериите за краставици в Гърция! Но за криводзурлатия буллгарипитек амджъкаазлийски това са незначителни и дрбни проблеми - той е зает с по-важни дела като бистрене на политика пред компа и цоцане на джибрица в хоремага!!
10
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Криводзурлатият буллгаропитек се загрижил че туркините се омъжвали рано ... на 24 годишна възраст! Докато 12-13 годишната и щерка на булгароппитека се лашка на ден с по една дузина италински пенсионери за по кутия кока-кола и две цигарки!! Булглгаааар булгааааар .... племе прокажено гадно гладно и долно! Поне тор за дива ливада да ставаше от тебе!!
9
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За бракове между мъже ли става въпрос. Какво стана с опитите, мъж да забремени мъж.
8
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
После се чудите защо Турция е 80 милиона, докато криводзурлаттите булгаропитецци се топят и сега са едва 5 милиона нещастни създания - точно толкова, колкото са били през 1925 година! И я някой криводзурлат буллгаропитек да ми каже на колко години са се женели техните баби и дядовци?! Хъъ?? Питам язе и отговор не сакам! Ясно ли е, племе амджъкаазлийско!!!!?
7
25
 
13
 
! Отговори
Реджеп преди 4 години
Турция е по-европейска държава от България. Само в Германия живеят над 3 милиона турци с право на глас. Могат да повлияят на изборите в Германия. Турция държи Европа в желязна хватка с бежанците. В турция са заводите на най-големите Европейски концерни.. Така че Да Турция е в Европа..
6
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уточнете Турция дали е европейска държава или не!
5
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция не е европейска страна. Азиатска е. Малкото парче земя в Европа, получено в резултат на кроежите и плановете на големите държави в началото на миналия век не я правят европпейска. Що се отнася до раждаемостта - турците са традиционалисти и никакви модерни соросни теории и либерализми не могат да ги отлюспят от целта- да създават семейства и да раждат деца. Затова за почти 80 милиона. Имат млада, самовъзпроизвеждаща се нация, работеща икономика и силна армия.База за упех
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 8Ама тя казва че не се чувства Българка а туркиня
3
1
 
12
 
! Отговори
Фото Мексико преди 4 години
Грешка на езика на европарламента.Нямат предвид турците,а едни по тъмни субекти от тях