Германия ще стимулира "модерната мобилност" с колелета, тротинетки...

Градското планиране продължава да дава предимство на колите
25 ное 2019 16:52,
12
Германия ще стимулира "модерната мобилност" с колелета, тротинетки...
Снимка: Reuters, архив

Подобряването на условията за пешеходци, велосипедисти и обществения транспорт в германските градове получи нова подкрепа в края на миналата седмица със създаването нов алианс за "модерна мобилност", предаде ДПА.

Тъй като градското планиране в повечето населени места в Германия продължава да дава предимство на колите, дълго възхваляваният обрат в транспортната политика все още не е завзел толкова добри позиции, колкото поддръжниците му се надяват, пише БТА.

Новият алианс на федералното правителство, германските провинции, градове и местни общности ще търси решения на проблемите на градската среда.

Мобилността в градовете става по-разнообразна и трябва да бъде по-модерна и устойчива, посочи Маркус Леве, вицепрезидент на Асоциацията на германските градове.

Целта на сдружението е да накара повече хора да вървят пеша, да карат колело или да използват обществения транспорт, както и да се подобрят транспортните връзки с околоградските райони, допълни той.

Федералният министър на транспорта Андреас Шойер неотдавна заяви, че по пътищата трябва да бъде оставено повече място за велосипедистите.

Правителството увеличи бюджета за регионален обществен транспорт, отпускайки допълнителни 1,2 млрд. евро (1,3 млрд. долара) за нови автобусни и жп линии между 2020 и 2023 година. Така бюджетът достига общо 9,8 млн. евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Тетка на тротинетка преди 4 години
И общинарите да гласуват наредба, според която всички да ми правят път, когато се засиля от НДК към Женския пазар, стъпила на тротинетка!Аз съм 104-килограмова госпожа в чаровна възраст. Като напълня пазарските торби, ставаме 120 кг, пътуващи с тротинетката. Няма аз да ви заобикалям, вие ще ми правите път, защото като се засиля, ако връхлетя върху вас, Господ да ви е на помощ!
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вместо да забранят тротинетките и велосипедите в градовете, те пак ще ги насърчават, а така въздуха става очевидно по-мръсен, заради по-големите задръствания. Не може да вземеш място за движение от автомобилите, да го дадеш на велосипедисти и сие, и да очакваш по-чист въздух с по-голямото задръстване, което си създал.
10
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А нощес едни "мобилни" крадци обраха от музея в Дрезден ценности за над 1 млрд ? !!! Ай,честито!
9
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 10 човека, само 1 е обърнал внимание на текста за тротинетките. Другите са си чиста проба нищоговореща / нищоправеща с.***.
8
0
 
5
 
! Отговори
Фалшива новина преди 4 години
Според новината, като добавим допълнително 1,2 милиарда евро към друга сума, получаваме общо 9,8 милиона евро.
7
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е дискриминация към хората с двигателни проблеми, които не могат да ползват друг транспорт освен личния си автомобил. Не всеки е млад и здрав, както си въобразяват велосипедистите и тротинеткаджиите.
6
0
 
5
 
! Отговори
ели преди 4 години
стамбул или ямбол все тая милиони или милиарди същотото за БОРЯНА
5
2
 
6
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Да бяхте написали как е там с тротинетките.Щяхте да бъдете по полезни.
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На аутобаните вече ще има лента за коне, лента за магарета и бърза лента за камили бежанци.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се върнат от компютри на калкулатори за да увеличат икономическата активност.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Западняците ще се качат на тротинетки,рикши и коллета, а китайците и индийците ще се качат на автомобили.
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стратегия за завръщане към първобитното. Скоро очаквам и стратегия за преместване на населението в пещери - ей това вече е прогрес.