Ким наблюдавал лично тест на многоцелева ракетна установка

Тя е със свръхголям калибър, тестът бил успешен
29 ное 2019 07:46, Елка Василева
8
Ким наблюдавал лично тест на многоцелева ракетна установка
Снимка: Reuters

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е наблюдавал лично тест на многоцелева ракетна установка със свръхголям калибър, предадоха световните агенции, като се позоваха на севернокорейски държавни медии. Медиите посочват теста като успешен. Ким е изразил дълбока удовлетвореност от резултатите от изпитанието.

Северна Корея изстреля две ракети с малък обсег по посока морето край източното си крайбрежие вчера. Тези тестове може да са припомняне, отправено от Пхенян в Деня на благодарността към САЩ, че Ким е дал до края на годината срок на Вашингтон да демонстрира гъвкавост в намиращите се в задънена улица разговори за денуклеаризацията.

Още по темата

Същевременно Вашингтон призова Северна Корея да избягва провокациите, да спазва задълженията, произтичащи от резолюциите на Съвета за сигурност на ООН и да поднови съществените преговори за постигането на пълна денуклеаризация, се казва в изявление на Държавния департамент, цитирано от БТА.

Според японското министерство на отбраната Северна Корея вероятно е изстреляла вчера две балистични ракети. Те са достигнали височина от 100 километра и са прелетели на разстояние от 380 километра.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 4 години
ЛЕЛЕ ДАЖЕ ПРАВИЛНО НЕ МОГАТ НОВИНАТА ДА ПРЕДСТАВЯТУФФФКимчо е тествал ЕДРОКАЛИБРЕНА РСЗО(Реактивна Система за Залпов Огън - пра пра пра внук на Катюшите от ВСВ) с обсег 380км(4 ракети на една пускова установка)Естествено боеприпасите за тази система са касетъчни. Залп от една батарея засипва площ колкото десетина стадиона със стотици малки боеприпаси както срещу бронетехника така и срещу военен персонал.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой няма да посмее да нападне С Корея. Особено след като някакви козари, партизани от Йемен с гаражните си ракети преодоляха цялото американско ПРО, ПВО и изпържиха стратегическите, петролни обвкти
6
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
До Така е ..Да така е ама нещо мераклии няма
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Така е ..И какво прави? Стреля по рибите...
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голяма новина...
3
8
 
2
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Докато Вашингтон призовава , Ким си прави каквото иска.Това правителство трябва да бъде унищожено и корейския народ да разбере че са хора , а не животни.
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ким ела и ни спаси и нас тука
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Италианските нацисти къде са да се опълчат на дръпнатите.Нали са ариици.Италянската армия с пера по шапките и смешната им мафия ндрагета що не нападнат Северна Корея.Силни сме и мощни като Ваффен сс срещу жени деца и старци .