Кой е мъжът, обезвредил екстремист с рог на Лондонския мост?

Дарин Фрост наруши мълчанието си
21 дек 2019 17:45, Нели Христова
12
Кой е мъжът, обезвредил екстремист с рог на Лондонския мост?
Снимка: Reuters

Загадъчният човек, който си послужи с рядък рог от кит нарвал за обезвреждането на екстремист при нападение с нож в района на Лондонския мост миналия месец, беше идентифициран като държавен служител от британското министерство на правосъдието, предаде Асошиейтед прес.

Днес Дарин Фрост наруши мълчанието си и направи изявление пред британската агенция Прес асосиейшън.
Той е един от хората, които се появяват на видеозаписа от нападението, на който се вижда борбата между нападателя и случайно намиращи се на мястото граждани, опитващи се да го спрат.

Нападението беше извършено на 29 ноември. По думите на Фрост той и другите хора, опитали да спрат нападателя, са действали инстинктивно. Това станало, след като нападателят, Усман Хан, започнал да напада безразборно хора с нож на събитие на програма за реабилитиране на затворници, което се провеждало в зала, намираща се в сграда близо до моста. Фрост бил в същата сграда, само че на горния етаж.

Те опитали да го спрат, въпреки че Хан твърдял, че ще взриви колана си с експлозиви, който в крайна сметка се оказал фалшив. Благодарение на намесата на Фрост и другите хора жертвите при нападението бяха само две. В разказа си пред Прес асосиейшън той добави, че в отчаяната борба с нападателя друг мъж използвал стол като оръжие.

"Когато чухме шума от долния етаж, няколко души се втурнахме натам", разказа 38-годишният мъж. "Взех един рог от нарвал от стената и го използвах за самозащита, а и за да предпазя другите от нападателя. Друг мъж държеше нападателя настрана с помощта на дървен стол", добави той.

По думите на Фрост, Хан държал във всяка от ръцете си по един голям нож и сочел към корема си.Обърна се към мен и ми говореше нещо, после показа, че имал взривно устройство около кръста си, спомня си Фрост. "И в този момент мъжът до мен хвърли стола си по нападателя, а той от пък се затича към него с вдигнати ножове", допълни мъжът.

След това конфронтацията бързо се пренася на самия Лондонски мост, където Фрост и други, включително мъж, напръскал Хан с пожарогасител, успяват да повалят нападателя на земята и да го задържат така, докато пристигне полицията.

Броени мигове след това есктремистът, който е лежал в затвора за тероризъм, е застрелян от полицията, след като отново заплашил, че ще взриви колана си.
"Заедно с други гонех нападателя с рог в ръка към моста", каза Фрост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно пояснение: въпросният рог (Horn) от нарвал е всъщност зъб на това сравнително малко китообразно, с който нарвалът рови дъното за мекотели, морски звезди и други животинки, с които се храни. В английската хералдика единорогът е кон с "рог" от нарвал.А инуитите (ескимосите) и белите мечки много обичат да го хапват.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Загадъчният човек, който си послужи с рядък рог от кит нарвал за обезвреждането на екстремист при нападение с нож в района на Лондонския мост миналия месец"Ето, човекът не е превишил пределите на неизбежната самоотбрана. Английския Хелзинкски комитет сигурно пик-ае газ.
8
0
 
5
 
! Отговори
Свидетел преди 4 години
Историята е достоверна. Аз съм един от свидетелите на случващото се на London Bridge. Разбира се бях в автобуса, както много други хора, но думите на човека са 100% истини без излишни изгъзици и конспиративни теории. Жената пред мен на вторият етаж на буса засне видео & то отдавна се разпространява из YouTube, Facebook и т. н.Въпреки, че бе гадно, то за първи път в живота си се зарадвах, че полицай застрелва човек...... Моста бе пълен с туристи, включително дечица и ще ше да стане страшно.....
7
6
 
3
 
! Отговори
Чавдар Михов преди 4 години
Тази история издиша отвсякъде. Или е превеждана с Гугъл преводач или просто *** нескопосано преразказва нещо, което е прочела на чужд език и не го е доразбрала.
6
3
 
17
 
! Отговори
Да питам преди 4 години
Усман Хан да не е някакъв роднина на Садик Хан - кмета на Лондон .
5
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МхмЩото някой Хелзинкски комитет ще се намеси, ще му прати няколко устати адвокати защитници, ще ревнат лели от благотворителни организации и Усман ще излезе на свобода по жива, по здраво, за да продължи да коли християни с голям ентусиазъм.Сигурно знаят за така наречения Народен съд, действал у нас през 1945 г.На 1 февруари осъдили регентите, министрите и депутатите и още през нощта привели присъдата в изпълнение, защото били наясно, че ще се намесят международни институции и съюзниците
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бай КуртиБайно, ти да не би да се мислиш за девица?
3
6
 
12
 
! Отговори
Ак-47 калибър преди 4 години
В Русия такива ги гърмят,без обяснение,бързо ги пращат при девиците
2
10
 
4
 
! Отговори
Мхм преди 4 години
След като беше задържан, беше и пуснат, след което екзекутиран. Страно, защо не го отведоха за разпит
1
3
 
3
 
! Отговори
Дънди Крокодила преди 4 години
Тоя се опитва да ме пунктира