Депутат планира конкурс за карикатури на пророка Мохамед

Причината - свободата на словото
Обновена: 29 дек 2019 08:10 | 29 дек 2019 08:00, Камелия Цветанова
172
Депутат планира конкурс за карикатури на пророка Мохамед
Снимка: Pixabay

Холандският депутат Герт Вилдерс заяви, че планира нов конкурс за карикатури на пророка Мохамед, предаде Ройтерс.

Преди повече от година Вилдерс отмени подобно събитие поради опасение от възможни нападения.

Късно снощи Вилдерс публикува туит, призоваващ хората да изпращат карикатурите си на Мохамед.

"Свободата на словото трябва да надделее над насилието и ислямските фатви", подчерта лидерът на най-голямата опозиционна партия в холандския парламент.

През август 2018 г. Вилдерс отмени подобен конкурс, след като полицията арестува мъж, заплашващ да го убие заради тези планове, припомня Ройтерс. В същото време плановете за провеждане на конкурса доведоха до големи протести в Пакистан, организирани от ислямистката партия "Техрик е Лабаик", която призова ислямските страни да прекъснат връзките си с Холандия, припомня Ройтерс. Всякакви изображения на пророка Мохамед се смятат за богохулство в исляма.

През 2005 г. датски вестник публикува карикатури на Мохамед, които предизвикаха протести в ислямския свят, както и няколко опита за убийство на главния му редактор. Десет години по-късно ислямистки бойци убиха 12 души при нападение срещу редакцията на френския всекидневник "Шарли ебдо" в Париж, след като изданието също публикува сатирични изображения на пророка Мохамед. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Дедите ми са измислили исляма за да има "религия" и за най - npocтите!"Дедите ти са измислили християнството, а ислямът е създаден на база християнството, понеже самото християнство се е оказало по-добра религия от юдаизма. Но все пак не достатъчно добра за най-ценните хора на земята и затова се е наложило да се създаде подобрена версия на християнството, наречена Ислям.
25
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обикновена провокация на Вилдерс!Знаем КОЙ има интерес от разпалването на омразата в ЕС...
24
1
 
8
 
! Отговори
До Yudeo= fahist преди 4 години
Да, всички сме хора, но някои са повече хора, пък и ще се поизбием малко, няма ресурси за всички да живеят хубаво на Земята!!!
23
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оказва се , че хората като цяло въпреки научно-техническия прогрес лесно се потдават на внушения и манипулации!!!Това го знаят тия зад кулисите, които управляват света............политици, масони, банкери, илюминати, сатанисти, корпоративни акули и т.н.
22
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Холандския напушен *** с марихуана е не по-малко опасен от ония брадати терористи с ***!!!Всяка форма на радикализъм е опасна!!
21
5
 
17
 
! Отговори
: преди 4 години
Гаврата с религията на милиони хора , никога не може да бъде свобода на хорара, холандкия *** бърка понятивта и създава грижи без да има нуцда от такива, пак ли иска даим режат главите и да ги гърмят ?
20
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Християнство , Ислям, Юдаизъм...............трите религии имат общи основи, и затова т.нар. духовни водачи....................попове, патриарси, кардинали, равини , халифи и аятоласи ще имат власт над простите народни маси..............политиците му викат електорат!!Хората са прости 80 % от тях, и не само в България!!!
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка форма на религия е манипулация................................вие да не живеете в 16 век??
18
1
 
11
 
! Отговори
До OTOMAN LEGACY.. преди 4 години
Да, прав си, и ционистите- евреи не са стока, както и ислямистите, както и джендърите в Холандия!!!
17
5
 
9
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Ислямът,както и християнството са измислени от ев*реи,за собствени цели(ясно какви).За база е послужил самия юдеизъм,Затова тези религии се наричат "аврамически(от Авраам).Разликите между християнството и исляма са обусловени от качеството на съответния материал-ев*реите са били наясно,че няма как да има само една нова религия,при огромните разлики.По-важното е кого обслужва конфликтът между исляма и християнството и кой го подклажда изпращайки милиони мюсулмани в Европа,дето не им е мястото!
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свобода на словото и демокрация няма никъде , дори на Запад..............ама това няма да го разберете с промитите си и и зомбирани от телефони и компютри мозъци!!!
15
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една провокация от един напушен холандски депутат - гей............май е прекалил с марихуаната!!!Християнин съм, ама тоя заслужава да му ударя няколко шамара .............има свестни мюсюлмани и калпави безполови западняци- *** без религия , дето си мислят, че слънцето изгрява заради тях!!!
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей, много сте прости...............зад тази провокация стоят едни други хора, които не са нито християни, нито мюсюлмани...............те са глобалисти, сатанисти и ви се смеят колко сте прости, ***, елементарни и как взаимно ще се избиете едни други!!Добро утро, селяни прости!!!
13
4
 
16
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Тази провокация няма да доведе до нищо хубаво! Защо се накърняват чувствата на вярващите по този грозен начин?
12
9
 
13
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
До Анонимен 6Да,така е!Тяхното "възпитание" е да режат главите на неверниците,да си бият и кастрират жените и да се женят за 9 годишни момченца!Християнин съм,но нямам НИЩО против някой да се майтапи с Христос,младенеца и Дева мария.И аз що вицове ьнам и съм разказвал...Ам не ходя да ТРЕПЯ невинни хора по улиците,нали!ЕДЕОТИ!
11
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще призная за свободен Герт Вилдерс, като организира конкурс за вицове за пророка Вовкин и апостолите му - Шойгу, Песков и Лавров!
10
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия холандци се друсат много, и депутатите им.............само се питам дали са пушили марихуана или нещо по твърд, като наркотик!!!
9
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това ли са евроценностите, да се подиграваш с религиозните чуства на хората?Или това е поредния опит за изкуствено покачване на напрежението, което вече го има не само на Запад!!!
8
8
 
23
 
! Отговори
Трайо преди 4 години
Тоя депутат е много ***. Какво цели с това? Свободата на словото не трябва да е предтекст за подигравки и противопоставяне, като знаят, че обекта им на подигравки е насочен към хора, които не уважават и не разбират тази свобода. Вместо да им се покаже, че е хубаво да има свобода, ще им се покаже, че е вредно и лошо. Безмислена и опасна провокация. Ама да се оправят, като им е толкова акъла.
7
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не реват после холандците, ако им се случи атентат от някой брадат терорист!!