Депутат планира конкурс за карикатури на пророка Мохамед

Причината - свободата на словото
Обновена: 29 дек 2019 08:10 | 29 дек 2019 08:00, Камелия Цветанова
172
Депутат планира конкурс за карикатури на пророка Мохамед
Снимка: Pixabay

Холандският депутат Герт Вилдерс заяви, че планира нов конкурс за карикатури на пророка Мохамед, предаде Ройтерс.

Преди повече от година Вилдерс отмени подобно събитие поради опасение от възможни нападения.

Късно снощи Вилдерс публикува туит, призоваващ хората да изпращат карикатурите си на Мохамед.

"Свободата на словото трябва да надделее над насилието и ислямските фатви", подчерта лидерът на най-голямата опозиционна партия в холандския парламент.

През август 2018 г. Вилдерс отмени подобен конкурс, след като полицията арестува мъж, заплашващ да го убие заради тези планове, припомня Ройтерс. В същото време плановете за провеждане на конкурса доведоха до големи протести в Пакистан, организирани от ислямистката партия "Техрик е Лабаик", която призова ислямските страни да прекъснат връзките си с Холандия, припомня Ройтерс. Всякакви изображения на пророка Мохамед се смятат за богохулство в исляма.

През 2005 г. датски вестник публикува карикатури на Мохамед, които предизвикаха протести в ислямския свят, както и няколко опита за убийство на главния му редактор. Десет години по-късно ислямистки бойци убиха 12 души при нападение срещу редакцията на френския всекидневник "Шарли ебдо" в Париж, след като изданието също публикува сатирични изображения на пророка Мохамед. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може да направи и изложба на карикатури на Грета Тунберг.
45
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подигравките на един холаднец по никакъв начин не могат да очернят делото на Мохамед, който е изпълнил трудната си мисия бидейки само обикновен човек, за разлика от Христос който е бил син Божий. Мисията на Мохамед е била много по-трудна.
44
1
 
3
 
! Отговори
До Леле до 29 преди 4 години
Европейците и американците(по-точно службите им) разбиха арабските държави с тия цветни революции.................те сами си докараха потока от бежанци!И това от алчност и лакомия............прочетете кой създаде Ал-Кайда и Ислямска държава!!Да не реват много западняците ..............каквото са надробили, това ще сърбат!!!
43
1
 
7
 
! Отговори
мохамед е педофил преди 4 години
Така реагират всички пpимитиви. Готови са да изколят половината човечество в името caтaнинcкaтa си доктрина. Мирът с исляма е невъзможен.
42
0
 
3
 
! Отговори
До Свобода на словот преди 4 години
На Запад ако се опиташ да отречеш Холокоста.............има т.нар. алтернативни историци, може да попаднеш в затвора, знам че така е в Германия, и не само там!!
41
1
 
6
 
! Отговори
Свобода на словото преди 4 години
А защо при свободата на словото и при демокрацията в демократичния ЕС Герд Вилдерс не опита да планира изложба на карикатури на тема Холокоста?
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами да ги прекъснат тези връзки, да ги прекъснат, като се изнесат от Холандия завинаги пакитата, ама само бърборят.
39
4
 
5
 
! Отговори
Леле до 29 преди 4 години
Не, провокация е какво правят мюсюлманите със свободата на словото! Ако искам ще се подигравам на мохаМерд, това е мое право! Точка. Като не им харесва- към Пакистан, там са отдадени на правата вяра хаха
38
3
 
2
 
! Отговори
интересно преди 4 години
ако го напсуват в очите този депутат дали ще се смее...все пак свобода на словото.
37
1
 
5
 
! Отговори
Леле до Барселона преди 4 години
Всъшност има карикатури на Христос и те са с хиляди в нета. Не бил чул.... то гав рата с християнството и християнските ценности е всекидневна, то не било чуло... м а р ш.
36
7
 
5
 
! Отговори
Saki преди 4 години
Съдейки по формата на главата му е логично,че този холандец страда от генетично заболяване или аномалията е резултат от инцест.
35
6
 
11
 
! Отговори
Барселона преди 4 години
Карикатури на Мохамед няма да променят нищо освен този холандец да даде фира.А и не съм прочел да има подигравателна карикатура на Христос.Трябват крайни мерки срещу доказани фанатици,не да го арестуваш и после да го пуснеш.а щом има неопровержими доказателства,на момента да става история...
34
3
 
7
 
! Отговори
за всичко се плаща преди 4 години
Тоя се държи като отличник от училище за слабоумни!И очаква същото от другите!Е, няма как да стане!
33
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вилдерс е послушко на ционистките разбойници. Преминал е обучение в Израел през 90-те.
32
3
 
12
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 4 години
този депутат обича да играе руска рулетка...
31
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не му се живее май...
30
2
 
6
 
! Отговори
До Мусюлманина преди 4 години
Умствен багаж = blank space!
29
5
 
15
 
! Отговори
odpo преди 4 години
Аз съм Атеист и съм горд с това, винаги съм твърдял и ще твърдя, че религиите са чист способ за контрол на масите и "вечен" банкомат. Но това което прави този политик е ЧИСТА ПРОВОКАЦИЯ на един самозабравил се мазохист... това де, политик.
28
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Исляма и въобще религиите биват възприемани единствено от хора с ограничен кръгозор! В 21 век, не е нормално да въприемаш религията насериозно! И колкото по-скоро човечеството се отърси от тази лудост, толкова по-скоро, ще заживее в повече хармония, мир и с по-малко насилие!Имаме далеч по-важни предизвикателства пред човечеството и планетата от колкото религиозните спорове за Бог!
27
19
 
11
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Много от тези, които искат да очернят Исляма, след като започнат да четат Свещената ни книга го приемат, има доста такива случаи, този е следващият мусюлманин!