Заев: Опозицията де не злоупотребява с този преходен период

В Македония бе избрано временно Правителство
Обновена: 4 яну 2020 10:11 | 4 яну 2020 10:00, Нели Христова
14
Заев: Опозицията де не злоупотребява с този преходен период
Снимка: Reuters

"С избора на временно правителство и Оливер Спасовски начело, изпълнителната власт се намира в надеждни ръце, особено когато става въпрос за основното й задължение – да организира честни, демократични и ефикасни избори, които да обезпечат бърза и законова институционална процедура за избор на ново правителство“ каза лидерът на СДСМ Зоран Заев, който подаде оставка като министър-председател на Северна Македония, а предсрочните избори ще се проведат на 12 април, пише македонският вестник "Вечер", цитиран от агенция "Фокус"

"Това временно правителство е в сигурни ръце, когато става въпрос за непрекъснатост на развитието на страна, която има тенденция към ръст“, добави той.

Според Заев сега всички политически структури в правителството са задължени да обезпечат по-нататъшното укрепване на институциите, а не препятствия вътре в институциите.

"Призовавам опозицията да бъде отговорна и да не злоупотребява с този преходен период. Навлизаме в година, когато след нова победа на СДСМ ще продължи да прави най-доброто на всеки наш гражданин, за да потвърди, че най-големите успехи не бяха случайни, а че са част от избрания и правилен път“, написа Заев в социалната мрежа Facebook.

"Северна Македония и македонските граждани, цялата наша нация е достойна за евроатлантическото семейство на съюзници и приятели. Гражданите са водещи за прогреса и демократичните ценности и именно с решението на 12 април те ще засилят нашата вътрешна и външна интеграция", добави Зоран Заев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
И ПРЕДИ ГОДИНА ПИСАХ ЗА "КОТИЛОТО" НА ЦРУ -ПРЪКНАЛО : ЦИПРАС;ГОВНАЙДО; ЗАЕВ ; АС? .АС -АБЕ БОЛИВИЙСКАТА " ПРЕЗИДЕНТКА" !!!!!!! НО ИМА И ТУК ТАМ ПО-СТАРИ ЦР-УЙЦИ -УМРЕЛЯКА БОЛСОНАРО И ...ЕЙ ТАМ "ПРИНЦ " ---СЕЛИМ ЛИ --САЛАМ ЛИ - ИЛИ МАЖЕ БИ МАХДИ !!!! НЕ -НЕ -НЕ--- МАХДИ СМАЗА ИМПЕРИЯТА НА БРК В СУДАН !!!!!!!!!!!!
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заев Заев искаш да копираш Наш Баце и с усмивка да го докараш. Ама не моеш, щото на Баце му се отдава от вътре пък ти си менте усмивка, нагласен
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зайо Байо му показаха средния за ЕС. Той наивния си мисли че като го вземат за пушечно мезе в НАТО и хоп и ЕС . Не мое тако брате....ше чекаш..
9
0
 
4
 
! Отговори
до7 преди 4 години
....МАКЕДОНИЯ ИСКА В НАТО! НЕ ИСКА НИТО ПУТИН НИТО ЕРДОГАН........аха и ще ручат пушкала и джепанета, то голем келепир, като гледам колко сме я изкеарили ние.
8
5
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БРАВО НА ЗАЕВ!!!УСПЯ ДА ПРОМЕНИ ИМЕТО НА СТРАНАТА ОТ: БИВША ЮГОСЛАВСКА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЯ НА САМО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ!БРАВО!!!КОЛКОТО ПО-ДАЛЕЧЕ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПОЛКОВА ПО-ДОБРЕ ЗА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ!
7
1
 
10
 
! Отговори
ПЕРНИК преди 4 години
Тази оставка е по Модела Борисов . След няколко години Охридското Езеро няма да го има .
6
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МАКЕДОНИЯ ИСКА В НАТО! НЕ ИСКА НИТО ПУТИН НИТО ЕРДОГАН.
5
0
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Не надо печалиться, вся жизнь впереди!Вся жизнь впереди, Ну, Заев, погоди!
4
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заев е казал, че не като премиер, а като политик този месец ще посети София , за да се срещне с приятеля си Борисов
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заьо , Заьо ... какво ще правят без тебе
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
заев удари шамар на бойко
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Македония е един неуспешен опит за държава. Преди 2 дни минах през Македония и съм твърдо убеден че от тази конструкция държава не става. Видях и защо шиптърите искат да се присъединят към Албания. Просто Албания е много по-уредена и много повече прилича на държава в сравнение със Северна Македония.