Кристалина Георгиева: Светът се променя все по-бързо

Несигурността била новото нормално нещо
69
Кристалина Георгиева: Светът се променя все по-бързо
Снимка: Reuters, архив

Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева подчерта в интервю за CNN, че светът се променя много по-бързо отколкото се е променял през последните едно-две десетилетия. Според нея Африка е мястото, където трябва да се насочи вниманието на инвеститорите, предава БНР.

В интервюто Кристалина Георгиева очертава ролята на МВФ за постигане на новите амбициозни цели на ООН за устойчиво развитие в периода до 2030 година.

"Три неща казваме на страните. Първо - ако имате паричен обем, ако можете да намалите лихвите, моля, направете го. Второ - ако имате фискално пространство, моля, използвайте го.И трето, най-важното - всички могат да го направят - структурни реформи. Виждаме, че правителствата по света всъщност се вслушват. Смятам, че светът се променя много по-бързо днес отколкото преди 10-20-30 години. Несигурността е новото нормално нещо. Затова трябва да помагаме на нашите членове да бъдат по-пъргави, по-приспособими", коментира Кристалина Георгиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продавачка на щастие,за нещастиебългарка.
12
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тази е марионетка точно като Грета.
11
0
 
21
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Заради такива като тая света вече няма истинска икономика и финанси.Отрицателните лихви по депозитете правят банките и застрахователните компании ненужни на обикновените хора и налагането на ползването им чрез закони е тираничен произвол на институциите.Живеем във време в което хората са превърнати в роби на ненужни им институции и още по-ненужни ни *** като въпросната дама.
10
2
 
22
 
! Отговори
бау преди 4 години
колко секси звучи само-управляващ на мфв!трябват пари и реформи!браво на кристалина това къде го прочете!?фискално пространство!?това какво е?касов апарат вързан към нап?кристалина звучи като асистентка пред студенти първокурсници в унсс!коя ли ще е следващата глупост дет ще изръси?
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нобел за ГРИМАСИ
8
1
 
13
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
Света го променят Римския клуб Билделберг клуб Трилатералната комисия ООН МВФ ЕС и Ротшилд + Рокфелер + Сорос + Ран +Ът
7
3
 
8
 
! Отговори
Демократ преди 4 години
Сигурна е само печалбата на финансовата олигархия, а за 99% от хората животът е несигурен и минава в стрес и *** от загуба на работата. А работа няма. Има свръхпроизводство и много стоки които няма кой да купи. Капитализма и демокрацията са най-добрата система, умните и кадърните си живеят богато, само простите и некадърните не могат да се уредят в единия процент богати и се тресат от страх и несигурност.
6
23
 
0
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 4 години
Мъдра жена..България е горда,че те има!
5
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти нали си добре, Сталинке? През оная работа ти е за света!
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имаме фискален гений на структурните реформи на паричния обем и фискалното пространство.1. Паричен обем.2. Фискално пространство.3. Структурни реформи.Това ще направи Африка отново велика, военна ядрена сила, икономически гигант.Тесла, Фолксваген, Уестингхаус, Дженерал електрик, Еърбъс веднага отлитат за Африка, за да я строят. Капитализъм не означава богатство.
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мерси,че ме светна,Сталинке.
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само тази не се промени, тя е с всяка власт за пари и постове.
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Централните банки се провалиха след стимулите им богатите станаха още по-богати, а средната класа намалява за сметка на бедните. Повечето страни са натрупали такива дългове, че не могат да си нормализират лихвените проценти в противен случай ще фалират.