Върнаха в Украйна телата на 11 загинали от сваления самолет

Иран самостоятелно ще разшифрова черните кутии
19 яну 2020 17:33, Анисия Иванова
10
Върнаха в Украйна телата на 11 загинали от сваления самолет
Снимка: БГНЕС

Ковчезите, покрити с националния флаг, с тленните останки на 11 украинци, загинали при свалянето по погрешка на пътнически самолет край Техеран, днес бяха върнати в родината, предаде Франс прес.

Президентът Володимир Зеленски, премиерът Олексий Хончарук и други високопоставени лица присъстваха на траурната церемония на летището "Бориспил" на украинската столица.

На 8 януари Боинг-737 на Украинските международни авиолинии катастрофира няколко минути след излитане от Техеран, съобщи БТА.

Загинаха всичките 176 души на борда. На 11 януари Иран призна, че самолетът е свален от иранската система за противовъздушна отбрана, която погрешно го е възприела като американска крилата ракета.

Иран самостоятелно ще разшифрова бордовите самописци на украинския пътнически самолет и още не е взел окончателно решение за изпращането им в чужбина, съобщи днес ръководителят на отдела за разследване на катастрофи към Организацията за гражданска авиация на Иран Хасан Резайефар.

Вчера Ройтерс съобщи, че иранските власти ще предадат на Киев "черните кутии" на сваления на 8 януари край Техеран пътнически самолет. Според Резайефар решението е било взето след редица срещи с украински представители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Сата НАТОВ Русия се използва съкращението БУР - "бортовое устройство регистрации".Айде да си лягаш.
7
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тюю... Само 11 укри... Язък...
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо не чувам вече Иран да лае. Интерестно.... :)
5
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
11 парчета от тела по скоро, където се намеси уса само смърт се носи навсякъде
4
0
 
4
 
! Отговори
до сата нато преди 4 години
Ще задържат още малко "бордовите самописци", докато руснаците хубаво ги изманипулират и затрият следите.-------------И за кво да ги "изманипулирват"?Силно се съмнявам, че записът на "черните кутии" може да бъдат манипулиран, освен ако умишлено не бъде разрушена цялоста им, но в такъв случай сециалистите веднага ще забележат нередностите.Иран и без това призна, че тяхното ПВО е свалило самолета по-погрешка.Въпросът е:- защо Иран не закри въздушното си пространство поне за 24 часа?
3
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
някак доста лековато се появи думата ГРЕШКА за ракетния отстрел на укровски самолет.Толкоз леко и всеобхатно , че даже и съгласието на Иран да предаде кутиите на Киев пораждат съмнение с висока степен на вероятност че самолетът е свален с две различни ракети изстреляни от две различни поделения от две различни държави...нещо на украински импъчмънт намирисва
2
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ са основната причина за тези жертви. Иранското ПВО направи грешка, но ако САЩ не бяха извършили терористичния акт и убийството на поитик на летището в Багдад никога нямаше да се стигне до този трагичен инцидент.
1
5
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Ще задържат още малко "бордовите самописци", докато руснаците хубаво ги изманипулират и затрият следите. Между другото, в българската техническа литература никъде не се ползва "бортовой самописец", а се казва регистратор на полетни данни.