Джонсън обеща повече строгост за осъдените за тероризъм

Нападателят от Лондон излежал половината от присъдата
3 фев 2020 12:36, Елка Василева
9
Джонсън обеща повече строгост за осъдените за тероризъм
Борис Джонсън. Снимка: архив, БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън се обяви за налагане на по-строги правила за осъдените за тероризъм. Това стана, след като мъж, освободен предсрочно от затвора, където е излежавал присъда за тероризъм, рани двама души с нож в Южен Лондон, предаде Ройтерс.

Още по темата

Судеш Аман е влязъл в затвора през 2018 г. за престъпления, свързани с ислямизъм и тероризъм. Бил е обаче освободен след изтърпяване на половината от наказанието си от три години. Вчера той бе убит от полицията, когато започна да напада с нож хора на оживена лондонска улица.

"Ще обявим допълнителни планове за фундаментални промени в системата, отговаряща за осъдените за престъпления, свързани с тероризъм", каза Джонсън и добави: "Мислите ми са с ранените и техните близки".

Британски политици неведнъж са искали да има по-строг подход към заподозрените в тероризъм. Тези призиви се засилиха, след като през ноември излежал присъда мъж уби двама души и рани още трима в района на Лондонския мост, преди да бъде застрелян от полицията.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега вече не ги евабат ЕС законите за ислямските "човешки права" така че ще има много продупчени ислямисти и много на курорт в Куантанемо Бей! :))))))Джонсънът не люби много религията на "мира"!
7
1
 
0
 
! Отговори
турчина преди 4 години
сега е ред на мюсюлманите да правят кръстоносни походи на запад,европа ще е мюсюлманска очаквайте продължения...
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тея няма ли да се научат ,че затвора не поправя фанатизираният терорист ислямист.И ,че последното нещо за неговото поправяне е да му се набие в главата просто малко олово.
5
0
 
3
 
! Отговори
смешен плач преди 4 години
Вчера кщупон, днес - терористичен акт.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама иначе източно европейците са им криви, а тоя миролюбивия е добре дошъл.
3
0
 
8
 
! Отговори
Напън преди 4 години
Иначе голямо пънене за тоз Брекзит :)
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахах, ноември вече им се е било случило същото и сега пак. Веднъж да сгрешиш е човешко, втори път е гранично. Ако обаче трети път вземат да пуснат някакъв от затвора и пак се случи същото значи са много зле. Западът живее в някакви утопични теории и вярва, че можеш да превъзпиташ ненормални хора.
1
0
 
13
 
! Отговори
Сашо преди 4 години
Нещата лека полека ще си дойдат на мястото и в БГ и в GB и навсякъде! Хората разбраха, че толерантността е едно недоносче!