VW пак отложи решението за завод в Турция

Концернът обаче така и не търси алтернативно място
19 фев 2020 23:30,
48
VW пак отложи решението за завод в Турция
Снимка: БГНЕС

Volkswagen отново ще отложи взимането на решението за изграждането на нов завод на компанията на територията на Турция, съобщава баварският вестник Die Sueddeutsche Zeitung, най-тиражираният ежедневник във ФРГ.

„Все още имаме време и със сигурност можем да вземем решението до средата на годината. Не сме в състояние да вземем решение на заседанието на Надзорния съвет в края на февруари", цитира изданието източник на Reuters.

Още през декември миналата година се появи информация, че ръководството на компанията вероятно няма да вземе окончателно решение за новия завод на заседанието през февруари, пише "Фокус".

Още по темата

Volkswagen избра да направи милиардната инвестиция в Турция, но след решението на Анкара да започне нова, трета по ред операция в Сирия, германският концерн обяви, че замразява хода на преговорите. От комапнията обаче увериха, че не се обсъждат алтернативи за изграждането на завода.

Според първоначалните планове в близост до Измир трябва да бъде построен завод с капацитет за производство на около 300 000 превозни средства годишно. За тази цел ще бъдат наети около 4 000 служители. Инвестицията е на стойност около един милиард евро. Строителството трябваше да започне в края на 2020 г., а производството - през 2022 г.

Въпреки че решението се бави, концернът заяви, че не търси алтернативна дестинация. Сърбия, България и Румъния изразиха интерес да получат тази голяма инвестиция, но Volkswagen вече са избрали Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: заводVolkswagenТурцияизмир
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
3
 
! Отговори
Дедо Ванго преди 4 години
туркестан ке види Фолксваген на 35 юли.
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Teslata идва кви коли от vw каква турция та гледам и рашките я оствиха заради сирия
23
0
 
1
 
! Отговори
32 към 38 преди 4 години
Казвам "Хората обедняват" и в това понятие не включвам крадливите, нагли, рекетиращи мyтpи и тяхните продажни, хлъзгави и лицемерни слуги и васали.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да го построят на Луната...
21
2
 
4
 
! Отговори
2050година преди 4 години
"Фолксваген избира място за завода си. "
20
5
 
12
 
! Отговори
Гоуф преди 4 години
В Турция се произвеждат: фиат, рено, хюндай, тойота, Хонда, а в бг се "произвежда" скрап, като преди това се употребява известно време като автомобил.
19
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Турция се произвеждат баклава,локум и дънки.Другите производства са с незадоволително качество.Турски автомобил не бих си купил.
18
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
32, ти обедняваш. Не го мисли света.
17
2
 
5
 
! Отговори
Българина преди 4 години
Такъв завод няма да има. Др фирми го правят тихо мълком. Все едно ще правят ракерна плошадка...
16
2
 
10
 
! Отговори
Дзъ преди 4 години
Тия според мен си правят някакви тестове... нещо като доста работодатели у нас - търсят уж служители, играят си на интервюта и на края се оказва, че нищо не търсят. Досега да го бяха построили тоя завод... ама не и не...а ние тук на Балканите ще си извадим очите заради техните въдици. Да го строят в Китай и да ни оставят на спокойствие
15
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Накрая ще го построят до завода на Фиат в Сърбия.
14
2
 
11
 
! Отговори
Майебах фон ден Лайн преди 4 години
2040 година. Концернът БМВ (Байрам Мотор Вехикъл) обяви от централна си в Мюмюнхен, че има намерения да инвестира в Цингибойковистан. Ще строи завод за ел.тротинетки.
13
1
 
1
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До 31И аз така мисля.При срив в продажбите и все повече държавни репресии към ДВГ е доста рисково да строиш нов завод.Ако ще строят завода то той трябва да е за електрички.Другия вариант е продукцията на планирания завод да е насочена почти изцяло към Азия където елистерията все още я няма
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбира се, че решението за завод в Турция ще го вземе VW, но каква е главната причина да отлагат? Може би ги плаши тенденцията в световното автомобилостроене? Днес светът за 1 година произвежда няколко млн. автомобила повече отколкото се продават на пазара пак за 1 година. Хората обедняват, все по-рядко си позволяват покупката на нова кола и повече години си карат "старата".
11
5
 
6
 
! Отговори
Простаци преди 4 години
Тоя завод не е за турският пазар. Турците само ще произвеждат стоката, а тя ще се продава в Полша, Унгария, Чехия, Словакия и д-р страни. Турците, ако искат и каруци да карат, няма значение. Смешници.
10
3
 
8
 
! Отговори
А сега сериозно преди 4 години
До 7, ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА И кой ти каза че бъдещето е на електромобилите??? В краткосрочен план докато едни хора направят едни пари - да!!!! И докато китай си изрови лития и замърси Планетата с производството на батериите си. Само *** може та повярва че целия автопарк по света може да мине батерии без да се предизвика екологична катастрофа.
9
11
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Говориш за една друга България от Живково време. Или не си идвал скоро в България, или нещо не си наред.В България вече е трудно чистачка да намериш, а камоли квалифицирана работна ръка.За съжаление вече по нищо не можем да се равняваме с комшиите. Много зад тях сме !
8
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до ХА-ХА-ХА-ХААААААААААВ България когато са се строяли кисмически съоръжения, турчина е блеел към звездите и си е мислил, че извънземните светкат лампи... Всичко е зареди евтината работна ръка - какво се правиш на луд?
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не искат в Европа, защото се изтарикатриха немците и искат да им изграждат за без пари. Нямало кадри в България - пълни глупости! Българинът е с класи над чаршафъ във сяко едно отношение. Не съм чувал някой европеец да е бил доволен от турски части за леки коли - няма такова нещо. А за коли, просто няма да си купуват хората турски *** и ще си ги кара само Ердогана...
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плевнелиев ще ги убеди да го построят край Столипиновското сити.