Ердоган: 18 000 бежанци са на границата ни с Европа

Ердоган към Путин: Оставете ни един на един с Асад
29 фев 2020 14:15, Елка Василева
156
Ердоган: 18 000 бежанци са на границата ни с Европа
Владимир Путин и Реджеп Ердоган. Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви в събота, че в телефонни разговори с руския президент Владимир Путин е предложил на Русия да не се намесва в противостоянието между въоръжените сили на Турция и сирийските войски, съобщи ТАСС.

"Вчера попитах Путин какви са целите ви там (в Сирия)? Ако ще създавате военна база, то направете това, но отведете войските от нас", каза Ердоган.

Още по темата

Аз му казах да ни оставят един на един с режима (на Башар Асад), заяви Ердоган на среща с депутати в Истанбул.

Ердоган в събота обеща да позволи на бежанците да пътуват до Европа от Турция, допълвайки, че страната му не може вече да се справя с нови вълни от хора, които бягат от разрушената от войната Сирия, съобщи АФП, цитирана от БНР.

"Какво направихме вчера (петък)? Отворихме портите", каза Ердоган в Истанбул в първите си коментари, след като в четвъртък в Северна Сирия бяха убити 33 турски войски. "Няма да затворим тези врати ... Защо? Защото Европейският съюз трябва да спазва обещанията си."

Турският лидер каза още, че 18 000 мигранти са се струпали на турската граница с Европа от петък, добавяйки, че броят им може да достигне до 30 000 в събота.

Според него сирийският режим на президента Башар Асад ще „плати цената“ за убийството на 33 турски войници в Идлиб.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
с танкове гониш кюрдите от сирия и ирак събираш ги насила в бежанските лагерив турция и започваш да изнудваш Европа за пари тя се опъва и султанът пуска бежанците не към сирия а към гърция сега пък иска русия да остави асад сам срещусултана ама не е познал сметките тепърва ще се плащат за сваления самолет иубития посланик
114
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
питаш кой започна войната.Погледни оръжията във всички репортажи.АК47. Сомалиа, Нигериа, всички страни използват АК47.Дори и мафиотите в Америка
113
3
 
21
 
! Отговори
Европеец преди 4 години
Хайде... връщай милиардите дето ти дадоха за да ги храниш и ги пускай. Аман от голямата ти уста и безкрайни претенции. Ние ще му мислим. На *** заложници няма да бъдем. .... а и договорите ти с Европейския съюз да се анулират . Търгувай с Африка ... или Саудитска арабия или с Тамбукту... ти ще си избереш.
112
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо просто да не ги убият тези мигранти? Няма човек, няма проблем. Те са пък от втори сорт. И никой няма да ги търси.
111
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
18000 на границата. Турската лира пада. Ако иска да прати 1800000.
110
17
 
15
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 4 години
ЕРДО Е ПРАВ !НЕ МОЖЕ ТИЯ 4-МЛН. СИРИЙСКИ БЕЖАНЦИ , ДА ГИ ХРАНИ ТУРЦИЯ ...ЗА ДА ОСИГУРЯВА СПОКОЙСТВИЕ НА АСАДА И ПУТИН В .....СИРИЙСКИЯ РАЙ! ТОВА --ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕКРАТИ!ЗА ЖАЛОСТ ЕРДО СЕ ОКАЗА ДОСТА НАИВЕН , ЗА ДА ВЕРВА НА ПРАЗНИТЕ ПРИКАЗКИ НА РУСКИТЕ ПИЯНДУРНИЦИ...!ЕРДО--ПРОСТО НЕ ПОЗНАВА "РУСКИЯ КОМУНИЗЪМ" И КГБ!ЖАЛКО ЗА МЛАДИТЕ ВОЙНИЧЕТА ОТ ТУРЦИЯ!ЖАЛКО ЗА СЕМЕЙСТВАТА ИМ!
109
5
 
13
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
До Анонимен 109Путин ли хвърли в гражданска война Сирия и Либия - или живoтното обонго?
108
8
 
24
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
Тоя рeзак еър доган явно още не проумява, че не може да дава заповеди на Путин, но напротив: ще прави това, което Вовата му каже и няма никакъв избор. В случая той е агресор - защото неговите войски са на територията на една чужда суверенна държава: Сирия - а сирийски войски на турска територия не знам да има. Еър доган да си спомни как само 3-4 месеца след като свалиха руски самолет, той бе принуден като червей да пълзи пред Путин и да го моли за милост... за да не му се налага пак да пълзи.
107
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той ги докара там понеже е кръгла нула и като военен и като политик. Сега шантажира.Ай сиктир.
106
27
 
8
 
! Отговори
Бай Х преди 4 години
Пускай главорезите Ердоган. Да му мислят европейците и българите. Малко и те да сънуват кошмари.
105
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вчера турците плашеха,ама днес като гледам на плач и молба са го избили вече...още малко и съвсем ще клекнат и пък и лятото идва май пак ще има празни хотели...______Ако знаеш хотелиерите колко обичат стиснатите руснаци:)Дреме им за руски скъсани портмонета
104
25
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
До ИваВ ТУРЦИЯ ВОЙНА НЯМА АМА В СИРИЯ ИМА!!!ВИНОВНИКА ЗА ПОЛОЖЕНИЕТО В СИРИЯ Е САМО ЕДИН И ТОВА Е КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ КОЯТО ОКУПИРА СИРИЯ И ИЗБИ НАСЕЛЕНИЕТО И ЗА ДА ИМ ЗАГРАБИ ЗЕМЯТА!
103
6
 
33
 
! Отговори
Ива преди 4 години
НЕ СА "бежанци" - в ТУРЦИЯ няма война... международното право казва кой е "бежанец"Това са инвазатори - биомаса използване като оръжие да дестабилизира Европа
102
14
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПУТИНОНАЛОЖНИЦАТА Е ДЛЪЖНА ДА ЗАДОВОЛЯВА СУЛТАНА СИ ЕРДОГАН!
101
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Гневен"СИРИЯ е суверенна държава"Турската краваро-ционистка наглост няма край. В момента САЩисаните използват турците срещу Русия защото усетиха, че ердоган е нестабилен идиoтин и рано или късно ще се скара с Русия както се скара с всички свои съседи. Нов Хитлер. САЩисаните си казаха: защо да го убиваме, нека го оставим да беснее, така съседите на Турция и най-вече Русия ще обират негативите. Ще пуснат бежанци към Европа, ще я дестабилизират. ПЪРФЕКТ! Еврейчетата и те потриват ръчички.
100
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 113Ти и военни тайни ли знаеш, значи щом ти ги знаеш толко са и тайни! Знаеш и оборудването и моделите! От къде ги знаеш, сигурно боговете ти говорят? Какви хубави хапчета има много помагат и нямат странични действия ОПИТАЙ ГИ така само се измъчваш!
99
9
 
32
 
! Отговори
ттттт преди 4 години
Стига с тоя Путин, той не е виновен, че Ердоган навлиза в Сирия и Либия все едно си е у тях! Ако никой не навлиза в Сирия няма да има мигранти, освен това повечето мигранти са от Афганистан, Пакистан, Сомалия, Гана, Еритреа и за тях ли е виновен Путин??? Сирия и Русия са приятелски държави, както и с Иран, а Запада ги напада чрез терористи наричащи ги опозиция! Нашата опозиция БСП така ли напада диктатора Борисов, а? Това ли е опозиция ???
98
5
 
32
 
! Отговори
Гневен преди 4 години
До Баш ТурчинаАко си забравил,да напомня,че СИРИЯ е суверенна държава.Идлиб е територия в суверенна СИРИЯ.Какво търси армиятя и бойната техника на Турция там?!Башар Асад е законно избрания президент на страната.Като такъв е в пълното си право да изчисти РОДИНАТА си от ислямските главорези,които избиха много хора от собствените си единоверци.Избиха и хиляди християни,разрушиха хилядолетни паметници от световната история.
97
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вчера турците плашеха,ама днес като гледам на плач и молба са го избили вече...още малко и съвсем ще клекнат и пък и лятото идва май пак ще има празни хотели...
96
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали това иска Путин. Европа да бъде залята от мигранти.