55 нови случая на COVID-19 в Китай – 54 от тях са "внесени"

Само 1 се е заразил вътре в страната
27 мар 2020 08:38, Нели Христова
16
55 нови случая на COVID-19 в Китай – 54 от тях са "внесени"
Снимка: БГНЕС

Континентален Китай съобщи за първия си случай на местно предаване на коронавируса от три дни. Новите заразени са 55 и 54 от тях са внесени от чужбина, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Ден по-рано здравните власти съобщиха за 67 нови случая. Единственият случай на местно заразяване е в провинция Чжъцзян.

Според Националната здравна комисия заразените в континентален Китай са вече 81 340. Смъртните случаи са станали с пет повече и сега са 3292-ма.

Провинция Хубей, където в края на миналата година се появи вирусът, съобщи вчера, че на нейна територия няма нови случаи. Ден по-рано властите отмениха изолацията и отново отвориха границите, след като епидемията отслабна.

Южна Корея съобщи днес за 91 нови случая на коронавирус, с което заразените в страната стават 9332.


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Жалко, че в Англия не им издържаха нервите и изпозатвориха всичко, защото щяхме да видим кое поведение е по-доброто. В Швеция било по-свободно, но нещо май и там започнали да затягат положението. А защо при другите грипове нямаше такива зверски мерки, никой не дава сносно обяснение. После защо имало било конспиративни теории...
13
1
 
3
 
! Отговори
да преди 2 месеца
но имаше много китайци и азиатци у нас през февруари точно в разгара на вируса там, те разнасяха заразата необезпокоявани от никого даже напротив бяха поощрявани, а несъгласните с тази политика европейци бяха заклеймявани..
12
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
До идвали били в родината си не сте прав, защото - ами всички мои познати от чужбина вкупом ни ругаят и ме питат защо не сме си оправяли държавата, та да се върнели.На простия ми въпрос защо някой друг трябва да им я оправя, а те да ходят все на оправеното, обикновено ми се казва - ами то глу....паци като тебе много, защо да сме ние? Е, дори и под форма на майтап е гадно, и накрая ги намразих.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Някой вярва ли на цифрите от китай. Оказва се, че манипулират и то много официалното стотистика. Сега го дават и обидени, че го наричеме китайски вирус. Последните няколко пондемии тръгват от тяхната помиярщина и винаги ги крият до последно. Много са нагли и арогантни.
10
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Заразената последна докторка е била в Анталия на почивка. В такъв случай какво да очакваме от останалите, да бъдат послушни, да се завират като мишки по дупките си, да ходят под строй в магазина и да не могат да отидат на 5 км от града да си гледат градините? А пък подобни на екскурзия и насам - натам. Сбъркана работа.
9
0
 
4
 
! Отговори
анонимна преди 2 месеца
Вие защо си мислите, че има особени причини да се върнат - не, обикновено няма, редно е да стоят там докато се успокоят нещата. Напр. като една, дето беше тръгнала да си гледа новороденото внуче, като че ли майката едно дете не може да изгледа. Повечето са действително лиготии, и който ги пуска, е за последващ съд според мен.
8
0
 
7
 
! Отговори
Ужасите преди 2 месеца
И как са го "победили" тоя вирус като нито има ваксина срещу него, нито населението е изградило имунитет, като отменят карантината огнището пак ще пламне
7
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Който е тръгнал на екскурзия в тези времена, да бъде така добър да се справя сам, а не да застрашава другите и да висне за тестове и т.н. на гърба на държавата. По-нагло поведение не може и да има. А за другите, които не са били на екскурзия, съм раздвоен - от една страна плюят, та се късат по страната, от друга пък все пак им е родина, от трета страна досега какво са правили, и ако идват само заради роднините си, и то без особени причини, това са чиста проба лиготии.
6
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Ами нашите откъде са, нали и те са от чужбина, че и сега имало още екскурзианти и други, които щели да се връщат. Нямам нищо против тях, макар че съм чувал чудовищни неща за нас и България от тях, н мисля, че е по-добре да стоят известно време където са, дори и за тяхното добро. Не се знае тук какво ще стане, а Борисов каза, че всяка страна щяла да се оправя сама. А защо сме в най-богатия съюз на света?
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
тези знаят нещо,но не казват на останалия свят,седят и гледат сеир.а от тях тръгна заразата
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Внасяйте, няма само ние да внасяме.
3
0
 
0
 
! Отговори
Баи преди 2 месеца
Ве тия нали са комунисти да затварят границите си та да не си внасят заразени като нас
2
0
 
1
 
! Отговори
COcoVID-1920 преди 2 месеца
Ибассссссииииии, как го изчислиха?!
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Един да има и историята от последните три месеца ще се повтори..