Полицията в Лондон на ръба, никой не спазва забраните

Британците масово излизат на разходка в парковете
111
Полицията в Лондон на ръба, никой не спазва забраните
Снимка: БГНЕС

Полицията в Лондон е на ръба на силите си, след като в събота десетки хиляди британци излязоха на разходка, подмамени от топлото време. Никой от тях не спази препоръките за самоизолация вкъщи, разпоредени лично от премиера Борис Джонсън, пише “Дейли Мейл”, цитиран от БГНЕС.

След като само в един парк в града – Brockwell Park, бяха установени над 3000 посетители, властите в града решиха да затворят всички паркове. До вчера местата за отдих приютяваха множество хора за барбекю, хвърляне на фрисби, каране на колело, партита за рождени дни, и др.

До момента в страната са починали 708 от коронавируса, включително и 5-годишно дете без никакви придружаващи заболявания.

Именно в събота премиерът Борис Джонсън, който даде положителен тест за коронавирус и се самоизолира, обяви, че удължава периода на самоизолация, тъй като все още усеща симптомите на вируса.

От началото на епидемията в Обединеното кралство са потвърдени 41 903 случая на COVID-19, а общият бройна починалите е 4 313.

Затварянето на парковете, обаче, бе посрещнато с вълна от критики, според които ограничаването на движението навън принуждава хората да се събират в по-тесни и затворени пространства. В множество съобщения на полицейски участъци в цялата страна се казва, че властите са прекратили десетки партита по повод рождени дни, празници и други поводи, при които гостите са били в една стая.

Двама души ще бъдат подведени под съдебна отговорност за това че направили барбекю въпреки забраната за посещение на паркове.

Съобщенията на полицията идва в момент, в който здравната и социалната системи на Великобритания са изправени пред опасността от колапс до две седмици заради многото заболели от коронавирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От какво да се крият, от нещо невидимо и въображаемо ли?
56
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора със свободен дух, хора които не са били и не искат да бъдат роби.
55
5
 
38
 
! Отговори
Джон преди 4 години
Хората просто излизат на въздух, защото не се живее в мухлясалите им апартаменти без балкони. Представа си нямате идея какъв ад е! Богаташите и средната класа имат големи къщи с дворове, а целият *** е натикан в мизерни малки апартаменти и живеят по 10 души на 70м2.
54
0
 
7
 
! Отговори
Пурко преди 4 години
До Ангел 56Не казвай "Хоп" преди да си скочил. Казваш "лека ИМ пръст" и се пишеш в групата на оцелелите. Рано празнуваш!
53
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само пълен *** може да забрани разходка в парка.Дори затворниците имат неотменно право на един час разходка на чист въздух но ние НЕ.Що за ЛУМПЕНе ни управляват??????!!!!
52
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутафчийски всеки ден тук повтаряше ,че е нужна дисциплина, но без да подозира ,че много българи изобщо не знаят смисъла на това понятие.Е как да спазват нещо, което не разбират..?
51
2
 
12
 
! Отговори
м...да преди 4 години
Ами то в Лондон половината са чужденци.Освн това до скоро им говореха ,колко е добре да завъдят стаден имунитет и ги оставиха да се изпозаразят на воля, а сега изведнъж-,,Стойте си в къщи и то точно когато времето разгеле се постопли" .Повече от 80% от тях вече са с вируса,поради ползване на метрото или градски транспорт, големите тълпи по кината,стадиони и т.н.Така че-разбираемо е поведението им още повече ,че се набляга повече на дистанцията,а за парковете е позволено да се ползват с цел спорт
50
37
 
12
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Браво на Англичаните!!!Робското мислене е още в Българина !!!Гордея се със себе си ,че не съм се подчинил на нито 1 рестрикция!!!Свободните Англичани доказаха, че съм прав !!!Който оцелее ,оцелее на останалите лека им пръст! мам.каму!!Винаги в човешката история това е било решението ,и сега трябваше да е така !
49
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Италианците сами не си вярват. Виж им пресата, собствените им доктори казват , че как се броят жертвите е безобразие. Аз съм по склонен да вярвам на австрийците, германците и швейцарците. Италианците и испанците реших, че като надуят бройките ще изкрънкат пари от ЕС и даже се опитаха, че и се разсърдиха... Имат жертви, ама 12% е невероятно.
48
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално е за всеки човек... по Земята с липса на качествен материал в главата да си прави това, което му харесва в условия на епидемия.Навсякъде има такива индивиди.
47
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко се плаща.... особено демонстрацията на непукизъм.
46
3
 
21
 
! Отговори
Коментар преди 4 години
Някой да е виждал индоромопакистанец да спазва закони?Нашите са същите!Ген!
45
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти остави , че детето е било болничко. Но казаха , че и на тези, които нямат никакви заболявания , като им направят аутопсиите се появява заболяване. Просто не са знаели. От всички май само 17 имат, които са били млади и напълно здрави. Но учените имат теория, че или са поели голямо количество вирус(медицински лица) или е генетично. То има хора и от херпес симплекс ( този който избива като стресница по устата) си умират. Малко са, но ги има. И с този вирус е така. Но хора, парализирахме всичко?!
44
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая снимка е на Витошка,аааа излизат начи,а ние в Пловдив не може
43
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 43 Не са ви виновни селяните от Смолян, Пазарджик и от околието, драги пловдивчанино! Вие пловдивчани по принцип сте с голямо самочувствие но без покритие. Имате от едно време гръцка жилка, само че гърците имат основание да имат самочувствие защото винаги са били единни, а вие сте едни пияници със самочувствие без нииикакво покритие. То и затова се мислите и над закона- вечно карате пияни колите си. Градът в България с най- много пияни шофьори е Пловдив. Жалки мааайни прооости!От Варна!
42
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 4 години
Ето четете и изберете на кого да вярвате- на нашите или на бибиси https://bbc/news/uk-52172035
41
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И италианците бяха също толкова отворени и не взимаха мерките насериозно, затова сега там има най-много смъртни случаи. Сега кротко си седят вкъщи и си пеят песнички по балконите.
40
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МайнаВзимай и всички тук на, които много им харесва да си правите пикници там заедно...
39
5
 
19
 
! Отговори
245 преди 4 години
Колко е наивен драгият читател и вярва на бг журналистите.Нямат забрана за ходене по парковете, нито 5000 лева глоба за това, могат поединично или семейно веднъж на ден, четете бе хора за какво сте го учили този английски
38
3
 
15
 
! Отговори
5 преди 4 години
Dnes.bg, моля проверявайте си информацията преди да пишете. "A five-year-old child with underlying health conditions is among those with coronavirus whose deaths were reported in the past day, Cabinet Office Minister Michael Gove has said." - BBCВинаги е ужасно да чуеш за смъртта на малко дете, без значение каква е причината, но спрете с писането на непроверени новини.Напрежението е голямо и без това.