Може ли Северна Корея да бъде управлявана от жена?

Светът се вълнува от ситуацията около Ким Чен Ун
28

Противоречивата информация около състоянието на севернокорейския лидер Ким Чен Ун продължава да вълнува света.

"Всякакви причини може да изтъкнем за отсъствието на Ким Чен Ун. Това е режим, който не се отличава с прозрачност откъм достъп до информация, освен тази, която е свързана с култа на личността. Това може да означава всичко - от разчистване на лични сметки с конкуренти, до козметична операция. Няма да разберем причината. Накрая ще излезе едно официално комюнике в стил 70-те, което ще каже, че се е оттеглил да помисли над новия курс, който Северна Корея трябва да следва в поствирусната икономика, нова ядрена програма, нов язовир и тн.", каза международният анализатор Любомир Стефанов в предаването "Денят ON AIR".

Той посочи, че е възможно е да има сценарий с нов управляващ.

"Възможно е да има затишие пред буря, но смятам, че в една такава родова кастова система нещата са подредени и има сценарий кой да бъде наследникът.  Заговори се, че това може да е сестра му, възможно е да е така, но не знам дали Северна Корея е готова да бъде управлявана от жена, макар че е от тази фамилия. Не смятам, че това ще е на преден план, освен ако не е необходимо да се демонстрира отчетлива връзка с рода и семейството, което управлява Северна Корея последните години", коментира Стефанов пред Bulgaria ON AIR.

Според него Доналд Тръмп ще преглътне този факт.

"И ако за Северна Корея е важно, а аз смятам, че е важно, бихме станали свидетели на сценарий, в който сестрата на Ким Чен Ун остава на втори план, а някой играе ролята на марионетка, за да не дразни егото на Тръмп. Има негови хора, които са на ръководни длъжности в партията и имат шанс да вземат властта. Но там нещата не стават по логиката, по която ние свиквахме в България", категоричен е анализаторът.

И допълни, че там информацията не циркулира качествено и свободно.

"Това общество е конструирано по особен начин и функционира с неговата си логика. Ако внимаваме и следим официалната линия на техните официози - агенцията, която съобщава новините, може би щяхме да разчетем в техните думи", каза още Любомир Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
10
 
! Отговори
Сашко преди 4 години
Това не е вярно Ким е жив и здрав сто процента и отдавна Тръмп няма негови хора там!В стъпване на длъжност Ким изби всички които можеха да будат заплаха за неговото управление включително и чичо си!
3
6
 
12
 
! Отговори
Хахах преди 4 години
Някой опита ли фурмите от арабските емирства ? Оставка некадърници !
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може. Само. Да. Е. УМНА
1
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
К. Нинова? ДА! Стига да ни остави нас на мира.. Мирвааам