Венецуела задържа американски „терористи“

Въоръжена група опитала да нахлуе по море в страната
5 май 2020 13:20, Елка Василева
46
Венецуела задържа американски „терористи“
Николас Мадуро. Снимка: архив, БГНЕС

Венецуелските власти са задържали двама американци във връзка с неуспешното нахлуване по море в страната на въоръжена група, обяви президентът Николас Мадуро, цитиран от Ройтерс.

В телевизионно обръщение Мадуро каза, че вчера са били арестувани 13 души, които нарече "терористи". Според венецуелския президент социалист те са участвали в координиран с правителството на САЩ заговор за нахлуване на групата във Венецуела от карибското крайбрежие с цел той да бъде свален от власт.

Осем души са били убити при провалилата се акция в неделя, съобщиха венецуелски официални източници.

Мадуро показа американските паспорти и други идентификационни документи на Айран Бери и Люк Денман. По думите му те са работили с Джордан Гудро - американски военен ветеран, който оглавява базирана в щата Флорида компания за сигурност на име Silvercorp USA.

"Те си играха на Рамбо. Играха си на герои", каза Мадуро и увери, че венецуелските власти са разкрили заговора предварително.

Гудро, който обяви в неделя, че е организирал неуспешното нахлуване, потвърди пред Ройтерс, че Бери и Денман са участвали. "Те работят с мен. Мои момчета са", каза американският ветеран от Ирак и Афганистан.
Бившият командос е получил по време на военната си служба много отличия.

От екипа на венецуелския опозиционен лидер Хуан Гуайдо отрекоха медийните твърдения, че той е наел Silvercorp USA, за да свали Мадуро от власт със сила.

Представител на американските власти, пожелал анонимност, отрече правителството на САЩ да е замесено в провалилата се въоръжена акция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
5
 
! Отговори
Драскач преди 3 години
Нормално.Никаква работа нямат там. Идват въоръжени в чужда държава. Няма въобще какво да се разисква. Всеки биха го опандизили за такова нещо. В която и държава да се опиташ да влезеш така, въоръжен и да предизвикаш престрелка, не може да очакваш да ти се поклонят и да ти опънат червен килим.
41
1
 
2
 
! Отговори
до 14 преди 3 години
" Венецуела гради КОМУНИЗЪМ - ВИЖ КОЛКО УСПЕШНО- ИНФЛАЦИЯТА ЗА МАЙ 2019Г Е ПАДНАЛА ПО 1 000 000%, А МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ДЕКЕМВРИ 2019Г Е УВЕЛИЧЕНА 350%- ДО 15 ДОЛАРА НА МЕСЕЦ- ТОВА Е КОМУНИЗЪМ, ДРУГАРИ- ДА ЖИВЕЕ МАДУРО. " Пич,данните са такива защото се намесиха САЩ. Това е вследствие на американските действия. Така се сваля правителство,по "демократичен" начин. Смачкваш народа и после идваш като победител да раздаваш хамбургери и Кока-Кола.Ама, на сульовци като теб повече не им и трябва.
40
1
 
5
 
! Отговори
до 21 преди 3 години
Паспорти намериха и в руините от кулите близнаци на 11 септември. И то точната бройка на всички терористи от самолетите. Бре, бре, да не повярваш ;) Туй ЦРУ, бе тц..тц...тц..
39
0
 
1
 
! Отговори
До 27 преди 3 години
Ами може и да ти се вижда странно, че си носели документите за самоличност.А сега си припомни, по добре, как щатските власти намериха документите за самоличност, на онези "терористи" които се блъснаха със самолетите в кулите на 11 септември.CNN се спукваше да ги показва месеци наред, NG направиха купища с пропагандни филми които излъчват и до днес.
38
1
 
3
 
! Отговори
Славка Веницуелева преди 3 години
терори, амери,напълниха памперса
37
8
 
2
 
! Отговори
Ако преди 3 години
"Терористите" бяха 20,а не 13 да са бутнали Мъдурко,ама не е имало място в лодката!Поне дрогата дано е била качествена!Поредната -пунта Мара!
36
2
 
2
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 години
НЕЩО КАТО -"КОЙ Е ПО -ПО- НАЙ "!?!? ДАЛИ СПЕЦНАЗ И ГРУ -ЩЕ НЕУТРАЛИЗИРАТ - "СЕКЮРИТИ-ТИТИ" И ЦРУ !!!!!!??????
35
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки, който се опита да нахлуе неканен в чужда държава, въоръжен при това, има право да бъде наричан терорист. Това, че е от държавата, където пият белина и дезинфектанти, не им отваря всички граници
34
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американски терористи има по цял свят. Само че никой от "демократите" не смее да ги лови. Американските терористи са внедрени в правителствата на всяка страна по света, в медиите
33
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Мадуро живееше в България щеше да обяви Радев, Малинов, Сидеров за кремълски терористи.
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България има опит със залавянето на западни шпиони !Питайте братята които пребиха френските командоси !!
31
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мадуро на Путин е задържал американски "терористи" !!!
30
8
 
1
 
! Отговори
аз преди 3 години
До House M.D.щото са на заплата при американското НПО, не като теб при комунистите-скотовъди!
29
14
 
2
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
терорист е някой който тероризира другите а тук няма започнат и установено доказан терор
28
5
 
14
 
! Отговори
Как могат... преди 3 години
... да наричат терористи тези хубави, миролюбиви хора?Възмутен съм до дъното на душата си, умната си, красива душа!
27
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори и американските "терористи" си носят прилежно документите, в случай че при престрелките се наложи да се идентифицират като чужди граждани. Комунистите пак счупиха тъ*омера.
26
3
 
3
 
! Отговори
kirasirrav преди 3 години
тези са от американските ,,ихтамнети", горе-долу вършат същото като колегите им от руския вариант, само дето са под други знамена и лозунги :)
25
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТикваЗабелязваш ли определена и установила се тенденция? До 27.02.2014 г. им се получаваше почти винаги и почти всичко (изключение 08-12.08.2008г., Цхинвал). След брилянтната операция на Путин в Крим, нещата с цветните революции, арабските пролети, майданите все по-често завършват с фиаско.
24
5
 
17
 
! Отговори
Краваромраз преди 3 години
ФАЩ=световен терорист и окупатор!
23
2
 
19
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Защо думата"терористи" в заглавието е в кавички?