Докладът по Европейския семестър няма общо с мониторинга

Домбровскис: Нищо не се е променило от октомври
Обновена: 21 май 2020 17:20 | 21 май 2020 17:08, Веселина Йорданова
7
Докладът по Европейския семестър няма общо с мониторинга
Снимка: БГНЕС

Еврокомисарят Валдис Домбровскис заяви, че обявеният вчера доклад по Европейския семестър с препоръки за България няма нищо общо с доклада по механизма за сътрудничество и проверка.

Той каза това в интервю за БНР във връзка с появили се публикации, че мониторингът над България ще продължи.

"Европейският семестър не е свързан с Механизма за сътрудничество и проверка. Колкото до последния, вече имаше доклад по него през октомври 2019 година. В него има заключение, че България вече е покрила всички изисквания. Това не се е променило и тук няма нищо ново", посочи той.

По-рано днес от БСП поискаха оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов заради вчерашния доклад. От ГЕРБ пък защитиха министъра си.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е какво съдържа новия доклад, а в новината няма и една дума за това. Май слагачеството пред властта достигна нови висоти.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на палячото Барни Ръбал!
3
1
 
5
 
! Отговори
Vip преди 3 години
Очевидно някои депутати дрънкат лъжи или изкарват думи извън контекста... Преди време един такъв депутат цитирайки шегаджийски сайт повдигна въпрос от "информация" от там... Абе уважаеми господа четете и се учете не може да ставате за смях по този *** начин. Все пак вземате хубави и дебели заплати за които избирателите бъхтат цяла година....
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докладът по европейския семестър, според ГРОБ, не се води доклад, въпреки че е доклад и посочва същите проблеми с корупцията. Във всички сфери сме на последно място в Европа, но според Бойко сме добре.
1
2
 
5
 
! Отговори
минувач преди 3 години
Туй ЕС много сложно бе! Едни викат така, други викат онака, трети ни обясняват какво казали едните и другите, четвърти обясняват какво казали третите...А ние плащаме целия този масраф от който не се разбра нищо, но и първите и четвъртите си взимат месечно по една зплатка от 10 000 евро...