Англия променя визовите правила за жителите на Хонконг

Ще влязат в сила, ако Китай намали свободите там
3 юни 2020 08:14, Ния Христова
5
Англия променя визовите правила за жителите на Хонконг
Снимка: БГНЕС
Великобритания има готовност да промени имиграционните си правила, ако Китай наложи закона за националната сигурност в Хонконг, казва британският премиер Борис Джонсън в статия за вестник "Саут Чайна Морнинг Поуст", предаде БНР.
 
Той смята, че ако Пекин реши да наложи закона това ще доведе до намаляване на свободите в територията и до подкопаване на автономията й.
 
След промяната тези, които притежават британски паспорти за жители в отвъдморските територии от Хонконг ще могат да влизат в Обединеното кралство за  период от 12 месеца, като е възможно той да бъде удължен. Те ще получат и други права, като правото на работа в страната, което може да им отвори пътя за гражданство, пише Джонсън. Близо 350 хиляди жители на бившата британска колония в момента притежават такъв паспорт. Други 2 милиона и половина имат правото да кандидатстват за него, пояснява премиерът.
 
В момента паспортите дават право на престой във Великобритания без виза до 6 месеца. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайците бизнесмени са си ок в Лондон. Викат си бъгари, англичани и сие... Мислете за вас в България. Българска пословица : лисицата като не може да хване...
4
1
 
0
 
! Отговори
Да се чете: преди 3 години
Англия внезапно ускори инфлацията и скочи в дефицита.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 2 ТИ ДА ВИДИШ!Знаят къде да инвестират китайците. Масово идват в Германия, Австрия, Швейцария. В скапаната Англия едва ли ще идат някога освен на екскурзия
2
5
 
4
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ! преди 3 години
БОДАЛИ СА ТЕЯ ОТ ХОНКОНК ДА ОТИДАТ ДА ЖИВЕЯТ В КЛОАКАТА АНГЛИЯ! Тея си живеят с някакво детцко чувство че са много важни и трябва да се съобразяват с тях!
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо да преместят Хонконг срещу Кардиф.