Ердоган провери как готвят „Света София“ за молитва

Очаква се на нея да присъстват около 1000 души
21 юли 2020 09:29, Елка Василева
81
Ердоган провери как готвят „Света София“ за молитва
Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Ердоган инспектира подготовката за първата молитва в "Света София", която ще бъде отслужена в петък.

Очаква се на нея да присъстват около 1000 души.

Още по темата

Това е първото посещение на Ердоган в „Света София“, след като преди 9 дни с президентски указ беше променен статутът й от музей на джамия, припомня БНТ.

Молитвата в петък съвпада с годишнината от Лозанския договор, който определя суверенитета и границите на Турция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
4
 
! Отговори
прогледнете преди 3 години
Исл. не е религия,а доктрина.Рел. е Христ. да *** знайте мисюльмани
18
3
 
2
 
! Отговори
Сатита преди 3 години
Османлията Ергодган нещо много си повярва последните години. Кога ли ще му "врътнат кранчето" и на него. Западна Европа спомогна за възвръщането силата на Турция, и запада може отново да ги запрати в Ислямския свят..!
17
1
 
5
 
! Отговори
Естет преди 3 години
Ислямско куче, което разруши всичко, постигнато от Мустафа Кемал Ататюрк!Срам за Турция е този ислямски първобитник!
16
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До този от АнкараОсманлиите са нашественици по българските земи, в абсолютното право сме да заличаваме джамии. Защото сте неканени гости и преди и сега.А това ,че българите били "насилствено" християнизиране.Може и така да е било но сме прегърнали и припознали християнството защото е близко до душевността и манталитета ни за разлика от исляма.Тези от дедите ни които са го прели доброволно или насила са малодушни предатели презирани от векове за векове.Ислямът промива мозъци.вижда се и днес.
15
1
 
0
 
! Отговори
ttt преди 3 години
абе щматка
14
9
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
До Привет от АнкараПо време на балканската война,изрично е било наредено да се пазят джамиите.Всички джамии в Одрин си стоят до ден днешен.Когато турската войска завзема Тракия,масово са сринати църквите из всички селища,населявани дотогава от християни.За кланетата да не говорим.Вие сте нашественици на наша територия,затова нямате право да пищите,че сме изчистили земята си от вашите ...храмове.
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТурците са наследници на османлиите. Осман I е тюрк.
12
1
 
8
 
! Отговори
Димитър преди 3 години
До АнонименСъгласен съм, че и ние ползваме джамии за храмове - черната джамия е пример за това. Храм който е построен като джамия сега е св. Седмочисленици. Сега вече отделен е въпросът защо Ердоган го прави и какво цели. За гърците това е голям удар (колко те са наследници на държава наречена Римска империя е друг въпрос)
11
6
 
11
 
! Отговори
Привет от Анкара преди 3 години
А църквата Св. Седмочисленици(Черната джамия) в София какво е била преди да се опозори с вашия кръст? Етнографският музей в София, и много други джамий са сринати със земеята и не само в София а из цяла България. Още ровите из основите на джамията ни в Карлово та барим намерите един камък за да го провъзгласите за църква или за тракийски храм. Джамията в Стара загора е опозорявана ежедневно и се влиза с обувки. Други са оставени на произвола на съдбата.А българия има църкви в Турция и то не една
10
6
 
14
 
! Отговори
Привет от Анкара преди 3 години
До Годжи; Вие си извършихте този варварски акт .От 1877 година до ден днешен само рушите построеното от нас.И когато се ос...те в гащите си питате "Кой ми ..ра в гащите" Както в момента.От 1878 година се опитвате да управлявате държавичката си и все катастрофирате по пътя.През 1912 ,1918,1944,1989,после през 3-4 години все катастраофи и за голямо учудване все турците ви виновни. Вие никак на сте виновни. А решението е просто:Спрете да крадете и разорявата собственната си държава и толкова...
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Да правиш молитви в храмове,създадени за други богове...май няма да ви се получат молитвите."80% от църквите в България и въобще в Европа са строени върху други храмове. Старите храмове даже са били унищожавани по варварски начин от християните, така както Цар Борис убива болярските родове които отказват да приемат християнството. Пише си го даже в учебниците по история в България. Къде да тракийските светилища, храмовете на гръцките божества, споменати от гръцките поети? Римските, келтските?
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
този е пътник
7
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да правиш молитви в храмове,създадени за други богове...май няма да ви се получат молитвите.
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Редно е дебело да подчертаем, че тюрки и турци изобщо не е едно и също!"Обясни ни каква е разликата? :)))Нека аз ти обясня. Турци (говорейки за турци от днешната Република Турция) е народ както българи в днешната Република България. С други думи, нито едните са турци, нито другите са българи. Обаче в муналото турци и българи е било едно и също, понеже и двата народа са тюркски. Турчин и тюрк е едно и също. Виж превод в Гуугъл транслейт от други езици.
5
9
 
1
 
! Отговори
L. преди 3 години
Не смесвайте Турция и Ердоган!Както и турците и земята, върху която живеят!
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А лудият ще го инспектита Аллаха му.Засега само го наблюдава.
3
8
 
5
 
! Отговори
Годжи преди 3 години
Еми нашите *** управници да сринат всички джамии и готово
2
4
 
13
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Те се гаврят,но оня от горе гледа нали се сещаш!
1
0
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Важното е, че диктаторът Ердоган се е договорил лично с Боко и не пуска 1 мигрант към България. Иначе Ердоган ще мине и замине Св. София ще е там пак.