Момиче оцеля повече от 24 часа под развалините в Бейрут

Цялото й семейство, освен баща й, е загинало
10 авг 2020 19:16, Нели Христова
11
Момиче оцеля повече от 24 часа под развалините в Бейрут
Снимка: БГНЕС

24 часа след експлозията в Бейрут спасителните екипи губят надежда, че ще открият живи хора под развалините на сградите. Докато продължават да копаят те попадат на детска глава. Спасителите успяват да изровят 12-годишната Дана Омар от развалините на сграда, която се намира близо до пристанището.

През това време хора на улицата отчаяно търсят близките си и се опитват да почистят улиците от развалините от експлозията, която уби повече от 145 души и рани повече от 5000. Появата на Дана е рядък лъч надежда и щастие в тези мрачни дни за Бейрут. Нейният баща Ахмед не спирал да обикаля болниците и моргите и да разговаря с пожарникарите, полицаите и силите за сигурност, търсейки дъщеря си.

Малко след взрива Ахмед научава, че всички от семейството му са загинали, само тялото на Дана липсва. Така той започва отчаяното си търсене. Повече от ден по-късно той за последен път се връща на мястото, където сега се намират останките от дома му. Всъщност, Ахмед е първият, който я забелязва.

"Той я откри сред останките. Цялото семейство на Ахмад умря и той е съсипан. Не е проронил и дума след трагедията", казва семейна приятелка.

Видео от спасителната акция показва усилията на хората да стигнат до Дана сред развалините, чува се и нейният плач. Момичето е тежко ранено и се лекува в една от болниците в Бейрут.


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Lan преди 1 месец
8, :) това експертно мнение ли е? Дори и да си прав, "съхранението" на селитра в близост до жилищен район е безумно!
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Lan

този мощен взрив и ударна вълна,със сигурност не е от селитра,явно някой е искал да сменят правителството с този удар,щом правителството е подало оставка след взрива
7
1
 
1
 
! Отговори
Lan преди 1 месец
Ам, 5 сигнала е имало до уж отговрните институции...елементарно търсене в Гугъл до какво може да доведе аджеба тази селитра. И? Или отговорните лица са били ама наистина много рядко мързеливи и безхаберни, или рядко тъпи. НЯМА трети вариант. Не говоря за нивото на цялата държава, говоря за 1-2-3-ма, от които е зависело. НО щом тези въпросните са си по местата, значи и цялата държава не е цвете!
6
0
 
3
 
! Отговори
Anonimen преди 1 месец
leka im prust i mir nad dushite im amin .
5
0
 
2
 
! Отговори
определено преди 1 месец
До Lan

нямаш идея от Ливан и образованието на хората там...
4
0
 
2
 
! Отговори
абе преди 1 месец
До Анонимен

никой не те кара да четеш като не те интерсува какво се случва по света и държавите не чак толкова далеч от нас...
3
0
 
2
 
! Отговори
Totenkopf преди 1 месец
Телешките бургери в Аладина си струват, собствениците им са ливанци, така че яжте бургери и дюнери така ще им помогнем на братята ни овчари.
2
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аре стига с тоя Бейрут и тия скапани ливанци...цяла седмица само за тях четем!
Оляхте се!
То бива бива.....
1
3
 
7
 
! Отговори
Lan преди 1 месец
До какво води човешкото безхаребрие...с това ниво на образование, срив на ценностната система и въобще общо изпростяване и безхаберие, скоро това ще го гледаме и у нас!