Състоянието на Алексей Навални било обезпокоително

Руският опозиционер е в клиника в Берлин
Обновена: 22 авг 2020 15:55 | 22 авг 2020 15:53, Веселина Йорданова
96
Състоянието на Алексей Навални било обезпокоително
Снимка: БГНЕС

Състоянието на критика на Кремъл Алексей Навални след транспортирането му днес в Германия за лечение е силно обезпокоително, каза правозащитникът Яка Бизил - основател на фондация "Кино за мир", организирала прехвърлянето на Навални от Русия, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Здравословното му състояние е много обезпокоително", каза роденият в Словения активист и филмов продуцент пред журналистите пред берлинската болница "Шарите", където бе приет руският опозиционер.

Получихме съвсем ясно съобщение от лекарите, че ако не е било спешното кацане на самолета в град Омск, Навални щеше да е мъртъв, отбеляза той и допълни, че повече информация за състоянието на Навални могат да дадат лекарите и семейството му.

Според таблоида "Билд" Бизил по-рано казал, че състоянието на Навални по време на полета и след кацането на самолета в Берлин е било стабилно.

За момента болница "Шарите" не е давала информация за пациента. В изявление по-рано тя посочи, че ще започне да съобщава как се развиват нещата, щом приключат изследванията и след като се консултира със семейството му, уточнявайки, че това може да отнеме известно време.

Превозването на Навални в Берлин е организирано от частни лица. Германското правителство беше информирано, но не участва в изпращането на самолета, каза пред журналистите Бизил, цитиран от ТАСС.

Според правозащитника изказването на германския канцлер Ангела Меркел, която при посещение във Франция през седмицата изрази готовност страната й да окаже помощ на Навални, е било от голямо значение.

Бизил подчерта, че германските власти са се погрижили за аспектите, свързани с гарантиране на сигурността. "Германия удържа на думата си и направи всичко, за да стане (транспортирането на Навални) възможно. Официално участие на германското правителство обаче не е имало", допълни той. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Махнете тази новина вече. И неделята ли искате да ми развалите , почивката ми ?От сутринта ли ще ми разваляте настроението с тъжните новини за Навали ?
80
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Презобал е херца
79
1
 
5
 
! Отговори
Хххх преди 3 години
До Анонимен 56и каква е тази отрова която те кара да крещиш от болка!!!Ако е толкова специална отрова тя не трябва да оставя следи и жертвата не трябва да разбира че е отровена преди да е станало късно...А и руските лекари съобщиха че са предоставили диагноза на семейството му, което най-вероятно е поискало тя да не бъде разгласяна....
78
1
 
4
 
! Отговори
Хххх преди 3 години
До АнонимеН 60Ами 12 часа не стигат когато търсиш отрова....а такава трябва да бъде намерена дори и да няма...нищо не разбираш от политика и манипулация на масите.
77
7
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Предателите свършват бавно и продължително.Сещам се за един с белег на челото,пример за подражание на всички предатели.
76
9
 
5
 
! Отговори
Казуар преди 3 години
Голямо активизиране на русоидите.
75
8
 
19
 
! Отговори
Приказки без край преди 3 години
......Отровил Путин Навални и после дал разрешение да го откарат в болница в Германия за да видят там лекарите какво му е и от какво е отровен .......... Ебаааси. Тролски хумор.
74
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наркотиците не прощават.Особенно като ги съчетаеш с много водка и успокоителни.
73
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Немските лекари са много добри, дано да му мине скоро
72
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това че народо-населението изпростя до N-та степен в последните 30 години е ФАКТ неуспорим но такива глупости като отровеният навални който руснаците-"отровители" го пуснали в Германия буквално обижда интелекта и на най-простият овчар.Как точно си представяте товаришчите да отровят някой а после да го пуснат при враговете които да получат доказателство за престъплението?!?!?Отивате твърде далеч в манипулирането на стадото.
71
9
 
16
 
! Отговори
??? преди 3 години
Защо е на Кремъл да отравя Навални? Той е безобиден блогер за КремълЗападняците просто нямат друг избор освен Навални, за това го набеждават че е опозиционер.
70
9
 
12
 
! Отговори
??? преди 3 години
УКРАЙНА Е ИМАЛА СОБСТВЕНА ТЕРИТОРИЯ ПРЕДИ ДА ВЛЕЗЕ В СССР!*************************************************************Къде на луната??? И там не може да е защото луната е македонска както знаем.
69
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 70 А.Н. Седиш и мислиш и по едно време гледаш само седиш с поглед размътен от ракията, ха ха ха, нали си форумен мислител
68
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Приключен е Альоша...
67
15
 
8
 
! Отговори
А. Н. преди 3 години
Абе седя и си мисля, какво произведено във великата Русия имам, ами нищо даже водката им е калпава добре, че изнасят ку...ви и отрови та да се гордеят. Язък за нещасния народ, нямат късмет.
66
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако беше отровен до сега да бяха изревали на умрЕло.Извода е че всичко е пунта-мара "а ла Боко"Бил отровен ама не съвсем.Щял да умре ама не съвсем.И т.н.Пропаганда тип Гьобелс.
65
6
 
4
 
! Отговори
Ром'с преди 3 години
Да не се забраая и че Русия води войни ...и има много млади загинали ... и Това да се има предвид, когато се сравнява продължителността на живот в у нас с Русия..
64
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навални на избори не може да вземе и един процент от глассовете. Така, че кой се интересува от тази плюнка; На Кремъл той е нужен жив като клоун , който да весели руснаците. Има и доста финансови далавери и срещу него се водят разследвания. Така че скоро ще го доизцерят
63
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
починал е следобед? (
62
10
 
11
 
! Отговори
Гостенин преди 3 години
До Анонимен 24И поради какво победителите все още живеят във землянки и сламени покриви?Явно съм гледал музей на село, а?\да ви имам у победителите!