Активист: Навални ще оцелее, но ще е "извън строя" за месеци

Според Яка Базил ситуацията като цяло е тревожна
30
Активист: Навални ще оцелее, но ще е "извън строя" за месеци
Снимка: БГНЕС

Руският опозиционен лидер Алексей Навални ще оцелее след "атаката с отрова", но ще е "извън строя" в продължение на месеци, заяви водещ активист, цитиран от Ройтерс.

Яка Бизил - основателят на германската фондация "Кино за мир", която транспортира със специален самолет Навални от Омск в Берлин - направи тази прогноза пред таблоида "Билд".

Още по темата
Здравето на руския опозиционер се влоши рязко по време на полет от град Томск, Западен Сибир, за столицата Москва в четвъртък.

Самолетът с 44-годишния Навални бе принуден да кацне в Омск, където критикът на Кремъл бе настанен в кома в реанимацията на болница. Според негови съюзници руският опозиционер е бил отровен.

В събота специален самолет, изпратен от "Кино за мир", транспортира Навални от Омск в Берлин. От болницата "Шарите", където той е настанен, все още не са коментирали състоянието му.

Яка Бизил заяви пред "Билд", че Навални е понесъл полета добре, но това не променя "тревожната като цяло ситуация". "Ако (руският опозиционер) премине през това невредим, на което всички се надяваме, тогава той ще е извън политическата сцена най-малко два месеца", прогнозира активистът.

От екипа на Навални междувременно отмениха насрочения за снощи интернет брифинг за неговото състояние, с аргумента че "не са готови". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яка Бизил не е точно активист ;)))Направо ставате смешни вече днеса ;)))
7
2
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Въй, "героят" заради когото пратиха самолет и вдигнаха олелия май май е предозирал... Да изчакаме, да видим.
6
1
 
2
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Едва ли. От кома втора степен няма напълно възстановяване. Винаги остава нещо.Неведоми са пътищата Господне!То и човек паднал от самолет на който не му се е отворил парашута не може да оцелее, ама оцелял!
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лелеее, ами сега... Какво ще става с опозицията в Москва, с бунтовете за сваляне на КБЖ, с масовите протести по площадите на Москва, Питер... Ами с отделянето на Сибир?Мъка, мъка, сега *** остава без опонент, ония 150-200 подкрепящи нашия герой ще вземат да размислят и ще се пръсна по голяма свободна земя и после *** и търси нови опозиционери...
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едва ли. От кома втора степен няма напълно възстановяване. Винаги остава нещо.
3
11
 
1
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Това, че се бори за изконните си права не го прави продажник! Различните хора носят различни идеи! Правили активистите на AfD, CDU CSU продажници? Всеки си има кауза и се бори за нея! Важното е да се борят и двете страни по правилата, а не да ги избиват най - безскруполно!
2
1
 
16
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Толкова шум за един предател и продажник?!
1
5
 
3
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Абе той да се възстанови напълно, а пък че няма да е в контиция малък проблем!