Най-скъпите улици в Лондон се напълниха с бездомни източноевропейци

Хората спят върху кашони и импровизирани матраци
1 сеп 2020 22:00, Петя Славова
183
Най-скъпите улици в Лондон се напълниха с бездомни източноевропейци
Снимка: БГНЕС

Бездомни източноевропейци наводниха най-скъпите лондонски улици, като спят върху картон и импровизирани матраци и се завиват с каквото намерят, между най-скъпите петзвездни хотели в града и на фона на едни от най-скъпите магазини в света, предава Daily Mail.

Такава е картинката от няколко седмици на фона на пандемията от коронавирус, която не стихва в страната.

С дюшеци и картони на бездомници е пълно и пред официалния шоурум на Мерцедес в Парк Лейн. Бездомниците биват изгонени от евтините хотели заради страха на собствениците от коронавируса.

Пред изданието магазинер, който настоява да остане анонимен, разказва, че групата клошари е "предимно от Румъния", и всяка вечер в 20.30 ч. луксозните улици се превръщат в катун-спалня за източноевропейците. Човекът се притеснява, че макар и неконфликтна, групата бездомници непрекъснато се увеличава.

"Виждам ги само през нощта, не познавам много от тях, но вчера имаше много, а и много нови дойдоха. И на сутринта ставам по-рано преди работа и идвам, за да чистя боклука след тях", разказва мъжът, цитиран от БГНЕС.

Почти 15 хиляди души бяха настанени в хотели по време на карантината, когато правителството предприе схемата “Всички вътре”, при която местните власти на Острова трябваше да прберат хората с 3.2 милиона британски лири бюджет, отпуснати от централния бюджет. Мярката хотелиери да приютят бездомни, траеше до юни, но властите се опасяват, че въпреки финансирането от правителството, множество хотелиери са изхвърлили на улицата бедните източноевропейци.

Миналата седмица благотворителни организации предупредиха, че огромна част британски граждани може да останат без дом, след като правителството по-рано оповести данни, че над 75 хиляди домакинства вече са останали без дом, а множество други са в такъв риск.

Според официалните британски статистики от януари до март тази година 36 690 домакинства са останали без дом, а още 38 450 домакинства са оценени като застрашени да останат на улицата.

Благотворителни организации се опасяват, че нарастващите загуби на работни места, причинени от коронакризата, както и все още действащите ограничителни мерки в страната ще доведат до рязък скок на бездомните във Великобритания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Либер БоДжо преметна британците че уж бил с тях , а кмета на Лондон си го знаем. По различни причини и на двамата не им пука за британците които си искат свободата
157
1
 
3
 
! Отговори
Ivo преди 3 години
На кой му пука за мизерниците в Англия, само бедняци бягат от рая България !
156
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовTroll!
155
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовImposter!
154
1
 
15
 
! Отговори
Е АЙДЕ ДЕ! преди 3 години
Какво се мотат? - айде сега да ни покажат реално как се интегрират тези "източноевропейци" !:) :) Да почерпим социалния опит на свтовните лидери в грабенето на чужди национални богатства!
153
2
 
10
 
! Отговори
Джони Уокър преди 3 години
Че те Лондонските улици се пълнят с румънски просяци ВСЯКО ЛЯТО . Спят по парковете . Преди няколко години бяха *****ли подлезите към Хайд Парк. Виждал съм ги да спят по Финсбъри парк . .... Основно , та дори единствено румънски джебчии и просяци . Организирани и целеустремени в усилията си да преджобят някой англичанин. Тука има-тука нема на Уестминстър бридж . Румънци . И ченгетата минават и заминават. Никой не ги закача .До сега не са пропускали година . Дори и сега в условия на пандемия.
152
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Да така беше! Ако не получаваха услуги и подаръци те мачкаха по "соца". Въпреки това, на днешна дата и след толкова години от пълните "отличници" нито един не прокопса. Другите, които от деца ни караха да се борим и да работим повече, за да постигнем по-малко в училище, е напук станахме хора и постигнахме повече. Надявам се това с услугите и рушветите да се е променило, ама едва ли. Колко ли струва една шестица днес на различните деца? По мое време беше бутилка уиски от корекома....
151
5
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До .../156Тебе няма да те питам, защото лъжеш.
150
7
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Анонимен/160"... на обикновените деца на работещи родители ги мачкаха и им намаляваха оценките ..." - колко си трагично неадекватен.
149
5
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
берат плодовете на глобализацията и износа на демокрация... кой не скача е червен!
148
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ...Антифашистите(активните борци срещу фашизма) са ги избили, останали(спасили са се) са само някои антифашисти,които или са били евреи или са служили на западни държави,всички останали антифашисти са били избити тайно още през соца, дядо ми е бил антифашист и знам,сега не знам кой участва в антифашисткия клуб,но тези хора ги няма.
147
3
 
8
 
! Отговори
Pilot преди 3 години
160, обирачите на мандри и главорезите от Скравене и Белене бяха по-равни от другите недей да изкривяваш истини.
146
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ...Антифашистите са ги избили,останали(спасили са се) са само някои антифашисти,които или са били евреи или са служили на западни държави,всички останали антифашисти са били избити тайно още през соца,дядо ми е бил антифашист и знам,сега не знам кой участва в антифашисткия клуб,но тези хора ги няма.
145
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ...При нас в училище,пишеха по-високи оценки на деца,чиито родители са с по-високи професии, на обикновените деца на работещи родители ги мачкаха и им намаляваха оценките,нямаше значение дали си дете на борец срещу фашизма или не си,важното е дали майка или баща ти е лекар и може да свърши някаква услуга на учителя
144
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДесенНе ми развивай глупави теории,а обясни защо през соца всички бяха добре образовани на всички нива,също и във всякакви професии,също ми обясни защо тогава нямаше бедни,гладни,безработни,бедни работещи,просещи и бездомни,а сега има!Рибата винаги се вмирисва откъм главата!Ако имат желание управляващите,а не егоизъм,ще има добро изградено и образовано общество,задоволено и щастливо общество,ако нямат желание и егоизмът,олигарсите са на първа линия,ще има разруха,бедност,замърсена природа
143
14
 
4
 
! Отговори
Майка Тереза преди 3 години
До Анти-либерастИмаш сериозни умствени увреждания. Моля, отиди на психолог!
142
7
 
28
 
! Отговори
Анти-либераст преди 3 години
Добре дошли в либерастията. Така ще е докато всяка държава не избере нейния си Тръмп и нещата не си дойдат на мястото. В либерастията грешка няма, морал 0, семейни ценности - потъпкани и унищожени, лгбт дег...енера..тите - на почит, данъци - 80%, комунизъм в действие, елиминиране на полицията за да може хаоса, беззаконието и престъпността да се шири и развива, лансиране на чал..ми/ман...гали/алаховци и какви ли не отре...пки, но забрана на християнството... Добре дошли в либерастията!
141
13
 
19
 
! Отговори
... преди 3 години
До Анонимен #158Всички Бяхме равни... -----Питайте мен, дето учех в езиково училище с деца на висши партийни кадри, винаги излизах на дъската да предложа второ или трето решение на математическа задача. Имаше и други деца на "простосмъртни", също така умни. Но, при дипломирането отличия се раздадоха на деца с родители активни борци или други подобни "висшестоящи".
140
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наличието на бездомници и гладуващи е истинският ПОЗОР на човечеството! Истинският белег за липса на интелектуален напредък.Човек не се изгражда сам и е изключителна липса на ум да не проумява от какво се храни и в резултат на какво съществува и се развива.Освен това, абсолютно всеки може да изпадне в положение на някакъв тип невъзможност да се обслужва, което е явна зависимост за елементарни неща.Никакви пари не могат да заместят 1. природните дадености; 2.човешката подкрепа и сътрудничество
139
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 158Пендехо, щом за един един телевизор си готов да си продадеш свободата ти не си готов както за социализма така и за демокрацията! Как да ти го обясня, не знам?Недей да се опитваш да мислиш - не е твоята сила в мисленето!С този начин на мислене допринасяш за актуалната ситуация! Изглежда не си излизал извън чертите на местоживеене и работа! Препоръчвам ти - та дори и да е в Гърция!