Джонсън за COVID: Ако сме твърди днес, ще се радваме на Коледа

Правим всичко възможно за избягване на нова пълна карантина
17 сеп 2020 15:00, Елка Василева
65
Джонсън за COVID: Ако сме твърди днес, ще се радваме на Коледа
Снимка: архив, БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че сега е необходима твърдост за възпиране на втора коронавирусна вълна, за да прекарат спокойно британците традиционните си коледни празненства, предаде Франс прес.

"Единственият начин да осигурим на страната възможност да празнува Рождество е да бъдем твърди сега", заяви премиерът.

"Значи, ако е възможно, да спрем втората гърбица на дромадера, да я направим по-плоска. Дромадер ли беше двугърбата камила? Не си спомням вече. Хъммм, проверете!", добави той.

Още по темата

През март, по време на първата вълна от COVID-19, Джонсън използва друго сравнение, като обеща "да сплеска сомбрерото" - имайки предвид кривата, отразяваща развитието на епидемията.

За да се забави разпространението на вируса, премиерът призова британците да спазват забрана за събиране на повече от шестима души, включително децата, било на открито или в затворени помещения, и съобщи, че обмисля въвеждането на вечерен час за пъбовете в страната.

Премиерът обаче иска да избегне връщане на общонационалната карантина, което би било опустошително за икономиката, вече твърде отслабена поради пандемията. При все това са въведени нови локални антивирусни мерки и днес се очаква обявяването на допълнителни рестрикции в Североизточна Англия, където живеят почти два милиона души.

В Обединеното кралство се регистрират все повече заразени - от доста дни вече по над 3000 всеки ден, а вчера дори почти 4000. Коронавирусът е взел там най-много жертви в Европа - близо 41 700. Инфектираните обаче може всъщност да са повече - мнозина хора със симптоми на болестта не успяват да получат достъп до тестове и това предизвиква остри критики към правителството, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

"Боя се, че в момента системата трудно се справя със същинските нужди", призна Джонсън и за пореден път увери, че до края на октомври ще се гарантира капацитет от 500 000 теста дневно.

Междувременно тази сутрин заместник-министърът на здравеопазването Едуард Аргар опроверга разпространяваните в медиите съобщения, че ще бъде наложена двуседмична общонационална карантина. Той заяви за „Скай нюз“, че не е вярно, че премиерът е бил посъветван от учените да наложи пълна карантина.

По думите на Аргар Борис Джонсън не желае втора общонационална карантина, а ефективно прилагане на строгите мерки по места.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 23 Ще покажеш как си бъркаш нейде на дълбоко в червеното си дупе меко и широко!
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре че се е пръкнал българския хроничен лайнюю за да му го разясни!----------Ще пожвеем и ще видим, недо-английски, колега.Някакви си 6 - 7 месеца...Но, не забравяй какво написах, ще ти потрябва!
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АстрологСлабо ти е въображението какво има да става до Коледа тази година Борка!Добре че се е пръкнал българския хроничен лайнюю за да му го разясни! :)))))))))))
17
2
 
0
 
! Отговори
Астролог преди 3 години
Слабо ти е въображението какво има да става до Коледа тази година Борка!От края на Октомври тази година, до края на Април следващата година, няма да можете да познаете света!Ерата на Водолея иде с гръм и трясък, и всичко "старо и привично" ще бъде пометено.До края на 2024 г. ще бъдем свидетели на Невероятни събития и нови, невиждани Технологии, но няма да ни се размине и без Катастрофи и Конфликти от глобален мащаб!
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 111Джонсън е по голяма карикатура и от наш Боко и е същия лъжец.......Ама си личи по лицето на държавата, ти си в Лайнярияяяя и ще ти личи до гроб :))))))))))
15
0
 
2
 
! Отговори
Хм... преди 3 години
Карикатура, ама все там бягат да бачкат, при карикатурата.Де и нашата държава да беше такава карикатура, ама не би.
14
0
 
0
 
! Отговори
Нов правопис преди 3 години
пиЯно...Май ти си по-пияно...Хи-хиии...
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай *** свири само на червено пияно защото е вечен!
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай *** естествено не вярва на подобни новини понеже е "свръхинтелигентен"...
11
1
 
4
 
! Отговори
ДивоК преди 3 години
Защо на Борката глупостите са водеща новина, а мойте в един малък коментар се трият?
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние хората правим всичко възможно да вървим срещу природата.Точно и в това се състоят мерките ни.Ако продължаваме така рискуваме да се затрием.
9
2
 
4
 
! Отговори
До Ганьо умния преди 3 години
Кух си като Борката Джонсън. Да не си ми син?
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кого лъжеш бе?
7
1
 
9
 
! Отговори
Боре, преди 3 години
Махни тези глупости за твърдостта, знаем, че си мек, кажи как е внучето Хасан
6
5
 
20
 
! Отговори
до Ганьо умния преди 3 години
Земята не е плосно, но въпреки това ВИРУС НЯМА (образно казано).След толкова много викане и крякане фактите са следните:1.За 7 месеца - жертви С ковид ->7002.За 7 месеца - в болница С ковид -> 7003.За 7 Месеца - активни с ковид -> 4000Резултат:100 000 (сто хиляди) допълнително без работа.Между другото до момента в автомобилни катастрофи са загинали горе долу 700 от началото на годината.Математика брат!
5
0
 
9
 
! Отговори
Оставка преди 3 години
Тоз пък. Я си гледай работата. И ти си в световния заговор за смазване на бедните. Филма ИЛИЗИУМ в действие.
4
1
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Кралицата ходи с 3 ката маски и за това е...здрава.(платено...съобщение от Бъкингам)
3
1
 
9
 
! Отговори
БабаЕлиФтора преди 3 години
Голям шушляк излезе тоя рошавия и курназ,щото прескочи трапа
2
13
 
6
 
! Отговори
Ганьо умния преди 3 години
Вирус няма, долу маските, земята е плоска, да живее генерал Радев.
1
3
 
4
 
! Отговори
ДивоК преди 3 години
Проблем ли беше, че жена ми може да доволна довечера? Трябва ли да се трием? Какъв е проблема да съм ТВЪРД в принципите си?