Армения и Азербайджан договориха спиране на огъня в Нагорни Карабах

Това стана на тристранни преговори в Москва
10 окт 2020 07:48, Елка Василева
53
Армения и Азербайджан договориха спиране на огъня в Нагорни Карабах
Снимка: БГНЕС

Армения и Азербайджан се договориха за прекратяване на огъня в Нагорни Карабах. Това стана ясно от приетото съвместно заявление след многочасовите тристранни консултации в Москва, в които участваха външните министри на Русия и на двете страни - Сергей Лавров, Джейхун Байрамов и Зограб Мнацаканян, предаде ТАСС.

Съгласувано бе прекратяването на огъня да започне в 12 ч. днес за хуманитарни цели - размяна на пленниците и на другите задържани лица, както и на телата на загиналите, при спазване на критериите на Международния Червен кръст (МЧК), се казва в изявлението на тримата министри, прочетено след преговорите от Сергей Лавров.

Още по темата

Освен това Армения и Азербайджан са се договорили при посредничеството на съпредседателите на Минската група на ОССЕ да пристъпят към преговори по същество с цел скорошно постигане на мирно уреждане на ситуацията в Нагорни Карабах, предаде БТА.

Външните министри на Армения и Азербайджан пристигнаха в Москва по покана на руския президент Владимир Путин, който проведе поредица от телефонни разговори с лидерите на двете страни Никол Пашинян и Илхам Алиев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
0
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Путин ги стегна... добра работа свърши..
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е ли глупаво, да почнеш офанзива след 9 часа молби.Тактиата на азерите е да не обявят завзето място докато не се успоки района,арменците трьгнали да си я вьрнат след 45 минути.Глупаво. Фашизма няма разум.
35
7
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
Правилно свалихте новината, примирието трая 45мин.
34
9
 
4
 
! Отговори
Ами, смешно си е... преди 3 години
РУСКИТЕ БРАТЯ ОТ БИВШИЯ СССР, ШЕ СЕ ИЗКОЛЯТ.... ХАХАХААААЗ, ДОБРЕ ЧЕ НЕ СЪМ ИМ БРАТ.... ХАХАХААА..УСЕТИХМЕ СЕ НАВРЕМЕ...!!!!!!
33
4
 
10
 
! Отговори
Много смешно, как не преди 3 години
До Ха, ха,ха,хааааааааа: Много ти е весело от това че се стрелят, така ли? Жалък русофобски ***. На практика само Русия прави нещо, която може да спре войната.
32
4
 
6
 
! Отговори
Ами , дааааа... преди 3 години
ТОВА СА НОВИТЕ АРМЕНСКИ ВИЦОВЕ.....
31
6
 
12
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
НЕ ЗНАМ КВО НОСИ РУСИЯ ....ЗАЩОТО В Н.КАРАБАХ ОЩЕ СЕ СТРЕЛЯТ...ХА,ХА,ХААААААААСЛУШАЙ НОВИНИТЕ И ЩЕ СЕ УВЕРИШ!!!АРМЕНСКИТЕ НОМЕРА НЕ МИНАВАТ ПРИ АЗЕРИТЕ...ХА,ХА,ХАААААААА
30
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия носи мир, Запада носи война.
29
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ердоган е стратег, но не може да се мери с полковника от КГБ. Не понасям и двамата, но майсторски играят политиката. Вовата обаче е ненадминат!
28
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои май не разбраха какво стана. Путин се обади на президентите на двете държави и им заповяда външните им министри да му се яват в Москва веднага. И веднага да се спрат военните действия. Война няма да има. Путин ще е арбитър и ще определи условията на мира, чрез Лавров. Това е. Русия няма равна
27
3
 
2
 
! Отговори
По-добре да пуши... преди 3 години
... ОТКОЛКОТО ДА ИМА ОГЪН И .... ГРАЖДАНСКА ВОЙНА, В пРОСИЯТА.. ХАХАХААА.....
26
3
 
1
 
! Отговори
Ами, правилно... преди 3 години
ГОРБАЧОВ, ОТКЛЮЧИ ПРОБЛЕМИТЕ В РУСИЯ , КОЯТО ГИ ЗАТИСКАШЕ С КАПАКА НА КОМУНИЗМА В СССР!!!ЕСТЕСТВЕНО Е СЕГА ДА ПУШИ ИЗ ЦЕЛА РУСИЯ...... ХАХАХААА.... БАЯ ПАРА ИМА ЗА ИЗПУСКАНЕ.... ХАХАХААА
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За всичко е виновен Горбачов-Белязания.Този не мога да го нареча човек обърка света с неговата перестройка.Пламнаха много огнища на противоречия и войни.Сега руснаците да си му сърбат попарата.
24
12
 
6
 
! Отговори
Ами, да... преди 3 години
НИТО ТУРЦИЯ, НИТО ИРАН И СИРИЯ, ЩЕ БЪДАТ СЪГЛАСНИ ДА СЕ НАКЪРНЯВАТ АЗЕРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ НА МЮСУЛМАНИТЕ В НЕЯ.ВОЙНАТА ЩЕ СПРЕ, НО.... ЗА СМЕТКА НА АРМЕНИЯ!!!!!ТЯ Е САМА И ЗАОБИКОЛЕНА ОТ МЮСУЛНАНИ!НИКОЙ НЕ Е ЛУД, И НЯМА ИНТЕРЕС ДА ВОЮВА ЗА АРМЕНИЯ.
23
4
 
9
 
! Отговори
МИГ 31 преди 3 години
Иран е с арменците. Защото се плаши от пантюркизма. А и има 30 млн азери. Утре може да поискат да разцепят Иран заедно с Ердо. Така чеее. Нема стане.
22
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин бил диктатор,а бате Бойко какъв е?
21
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За разлика от други лидери на държави Путин има акъл.Той е като Каспаров.Може да играе шах с 30 шахматисти и да ги победи.,Начетен, хладнокръвен умее да се владее, малко психолог бърза мисъл и остър ум.Винаги е с 5-6 хода напред в играта.
20
7
 
16
 
! Отговори
Атаман Сирко преди 3 години
ТУРЧУЛЯТА ДА НЕ СЕ ОБАЖДАТ ТАМ КЪДЕТО НЕ ИМ Е РАБОТАТА!
19
2
 
10
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
До сега е момента...,Имаш ли бегла представа къде изобщо се намира Киргизия? Между другото, в конфликта в въпросния Нагорни Карабах, Иран не е заставал на страната на Азербайджан!
18
15
 
5
 
! Отговори
Сега е момента.... преди 3 години
МЮСУЛМАНИТЕ НА ЮГ ОТ РУСИЯ, ДА ПРЕДЯВЯТ СВОИТЕ ИСКАНИЯ ОТ НЕЯ!РУСИЯ ЩЕ ОТСТЪПИ, ЗАЩОТО НЯМА ДА ИМА ПОЛЕЗЕН ХОД. СЕГА И КИРГИЗИЯ, ЩЕ ИМА СВОИТЕ ИСКАНИЯ.... ХАХАХААА....