Facebook забранява антиваксърски реклами

Новата политика ще влезе в сила през следващите дни
14 окт 2020 15:33, Ния Христова
31
Facebook забранява антиваксърски реклами
Снимка: Pixabay
Facebook днес обяви, че ще въведе забрана за реклами, които призовават хората да не се ваксинират, предаде Ройтерс.
 
Съобщението даде началото на информационна кампания за нова противогрипна ваксина.
 
Американската компания уточни още, че ще продължи да позволява реклами на законодателство или правителствени политики по отношение на ваксините, независимо отношението им към тях. 
 
Очаква се новата политика на Facebookда влезе в сила до няколко дни. Правилата на компанията вече забраняват рекламите, които разпространяват дезинформация за ваксините. Досега реклами против ваксините бяха позволени, ако не съдържат фалшиви твърдения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разни измишльотини като "противогрипни" ваксини са бизнес за милиарди... Пък новата, срещу уханската кашлица, ще е за десетки и стотици милиарди... Ще даде някой да пишете срещу това, ама друг път.
5
16
 
5
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Не съм фен на фейсбук, но евалата за тази акция :)А на тези, дето реват за "свободата на словото" ще припомня, че фейскбук е частна фирма и може да прилага каквито си правила иска.Който не му изнася - да направи нова социална мрежа. Хем и пари ще спечели, нали сте много "събудилите" се, антиваксъри и прочее ***.
4
3
 
9
 
! Отговори
Георги преди 3 години
В световен мащаб все повече започва да се гледа на масата от хора като мен и като вас като на ***.. и най-вероятно сме такива. Изсякохме горите, замърсихме водите, напълнихме планетата с пластмаса. На всеки е ясно, че това няма да продължи до безкрай. От 100 години има пластмаса и вече полетата са пълни с торбички и "мокри кърпички". Няма как да продължим още 100 години така. Така, че.. вируси, ваксини.. истината е че хората трябва да намалят
3
3
 
24
 
! Отговори
смешници преди 3 години
И кой решава кое твърдение е "фалшиво" и кое не? Великият Цензор ли? Фейсбук нали твърдеше, че не е медия, а социална мрежа? В един момент започва да се държи като собственик на съдържанието, което няма нищо общо със твърденията им.
2
3
 
17
 
! Отговори
Зиг преди 3 години
Ще се осмеля да кажа вдно тихичко Хайл ......
1
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова за свободата на словото и свободния избор.