Ердоган обвини Русия, Франция и САЩ, че подкрепят Армения

"Ние ще бъдем на страната на справедливостта", рече той
Обновена: 18 окт 2020 20:09 | 18 окт 2020 20:00, Веселина Йорданова
360
Ердоган обвини Русия, Франция и САЩ, че подкрепят Армения
Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини съпредседателите на Минската група САЩ, Русия и Франция, че оказват подкрепа на Армения в конфликта с Азербайджан, предаде турската частна телевизия НТВ.

Още по темата
Ердоган говори на извънреден конгрес на своята Партия на справедливостта и развитието в турския окръг Шърнак.
В изказването си той засегна темата за конфликта в Нагорни Карабах, като даде да се разбере, че Азербайджан може да разчита на нейната подкрепа. По отношение на Минската тройка турският лидер каза, че тя подкрепя Армения в конфликта.

"Те заеха страната на Армения. Оказват на Армения всякаква оръжейна помощ. В този момент нашите азерски братя водят сериозна битка срещу арменците" за освобождението на земите под арменска окупация, заяви той.

"Русия, САЩ и Франция не дадоха на азерските ни братя собствените им територии. Нека Бог им помага. Вярвам, че тези територии ще бъдат освободени от арменците", заяви още турският президент.

Ердоган обвини Запада, че мълчи в лицето на арменските нападения, а когато Турция надигне глас, я обвиняват, че "не се спира".

"Ние ще бъдем на страната на справедливостта", подчерта още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
6
 
9
 
! Отговори
Атакист преди 3 години
Време е да нападнем турция и да ги превземем, така и ердоган ще си получи един як урок.Благодарение на господин Каракачанов ние сме най-могъщата държава на Европа във военно отношение. Ако им обявим война турците ще има да бягат чак до Китай!
118
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо няма да жертва Путин, той има интерес от конфликта и само ще го подклажда.
117
7
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
Пашинян е Изгубил контрола над Армията,Почти всички са избягали,Сега праща дядовци на 70 години по маратонки на фронта,ХА-ХА-ХА-ХААААААААААА , Азарбейджан Напредва , Напредва
116
5
 
8
 
! Отговори
МКС преди 3 години
Ердоганчо уверено крачи по пътя на Садаам и Кадафи! Търция я очаква "светлото бъдеще" на двете страни! Най-вероятно ще ни трябва по голяма ограда на границата със минни полета даже както си и беше преди 90'.
115
15
 
13
 
! Отговори
Пашата преди 3 години
Говоря ви за народ който има двама национални герои Васил Левски и Христо Ботев,ей вий толкова сте продажби че нямам думи ,Васил Левски изминава 160 км маршрут с 3 заптиета ,защо не сте го спасили бе бабаити ,а Христо Ботев ,бум в челото а!убили сте го вие хаймани долни !!!!!това прабългарин и славянка мелеза нещо не е станал ,гнусните
114
0
 
0
 
! Отговори
До 167 преди 3 години
А на буталата с Прасчо ха ха
113
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Армения терористи и фашисти.Карекин нджех отявлен фашист в сговор с Нацистка Германия,Дро командир на арменския легион отговорен за избиването на евреите в южна Украйна.Но забележете и двамата са обявени за герои в Армения.
112
11
 
5
 
! Отговори
Пашата преди 3 години
За бай *** най важно е комшията да е лошо!не е важно дали аз имам ,важно е комшията да няма!типичен бай ***
111
14
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
Арменците - не са повдигнали Нито Едно - Съдебно Обвинение Срещу Турция ,Знаят Си Вината и Истината ,Турците са ги спасили от Кюрдите - И са им Платили - Всички Имоти,Турция Пази Всички Документи - Подписани Лично от Арменците
110
10
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
1915 - Арменците и Русия - нападнали Кюрдите - Задружно, и избили доста кюрди,Но заради Революцията на Ленин - Руснаците се Върнали в Русия и изоставили Арменците ,Тогава Кюрдите - Като Подхванали Арменците - та турците Едвам спасили част от тях - като им предложили да се махат - не могат вечно да ги пазят от 20 милиона Кюрди ,Платили на Арменците - земите и Имотите и ги настанили в Днешна Сирия - от където по късно Емигрирали във Франция и САЩ,Всичко е Документирано,ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
109
8
 
5
 
! Отговори
Троп преди 3 години
Армения е била васална на османската империя и е трябвало да я подсигурява при войната с Русия първата световна война. Вместо това арменците използват момента, обявяват независимост и тръгват с армия в гръб за да го хванат в клещи. Ей така става работата. Османската армия разбира и се връща назад за да не остане между две армии.
108
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споко дечица, спокоь няма да се коркате от едни изостанали турци нали? Пък от турчин войник не става. Няма да се коркате, споко ...
107
3
 
6
 
! Отговори
150-ти преди 3 години
Тука ще сте.Обещаваме 10 000 години да не местим гробищата.
106
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците толкова ги е страх, че като Турция им свали самальота ония нищо не направиха.
105
9
 
5
 
! Отговори
Троп преди 3 години
Първата световна война Армения е тръгнала в гръб на османската армия и те са се върнали и е имало война. А ти знаеш ли че 1967 година Франция е избила 370 000 цивилни алжирци? Не си го чувал нали.Чувал ли си че 20-година Гърция със 100 000 армия напада Измир начело с краля си за да създаде велика Гърция, подкрепяни от Франция и Англия. Гърците ядът здрав пердах и са пожалени живи докато бягат към корабите си от кажи речи партизанска армия.
104
1
 
3
 
! Отговори
Втора легия преди 3 години
Вай - вай, ченгене мурафет .!.
103
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как пък се случихме до най-противната държава в света.
102
2
 
8
 
! Отговори
Мда преди 3 години
*** карагии въобще не се усещат как сами прецакват каузата си.Елементарно правило е да не се скарваш с всички едновременно,особено с великите сили!А точно това става в момента.Доскоро Ердоги бе в чудесни позиции да постигне зашеметяващ успех за Турция,но изглежда направо невероятно,как заради собствената си суета проваля постижения постигнати с голям труд.Евроджендърите бяха на път да вкарат Турция в ЕС(пълен абсурд),а той успя да ги откаже завинаги(което е много добре).Нека продължава та
101
7
 
6
 
! Отговори
Троп преди 3 години
Заради нацисткото гръцко правителство което е избило доста кипърски турци с бездействие. Как работи ли. Лягаш си и наци агитките идват да те тормозят и убиват защото не си грък. Правителството си дава пас , убийствата продължават. Можеш ли да си го представиш какъв ужас е за децата а и не само?
100
4
 
4
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
Истината е , че не се знае този С400 - дали може да свали самолет или ракета, не се е случвало, Но пък САЩ се страхуват от Ердо ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА