Заради Ердоган Париж отзовава своя посланик в Анкара

Коментарите му за психичното здраве на Макрон - "брутални", "агресивни"
Обновена: 25 окт 2020 15:03 | 25 окт 2020 10:40, Камелия Цветанова
284
Заради Ердоган Париж отзовава своя посланик в Анкара
Снимка: БГНЕС

Париж отзовава своя посланик в Анкара, след като държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган разкритикува политиката на Еманюел Макрон по отношение на исляма и заяви, че френският президент се нуждае от „психическо лечение“, предава "Фокус" като цитира Bloomberg.

Още по темата

Подобни "ексцесии" и "грубости" от страна на Ердоган са „неприемливи“, подчертаха в изявление от Елисейския дворец, като поясниха, че за първи път отзовават дипломат от Турция.

"Настояваме Ердоган да промени курса на своята политика, защото той е опасен", допълват властите.

Напрежението между Франция и Турция ескалира в последно време. Макрон отдавна критикува Ердоган - от намесата му в либийската гражданска война до ролята му в спора за Нагорни Карабах и стремежа му да извършва сондажи в Източното Средиземноморие.

Коментарите на турския лидер бяха отправени след убийството във Франция на учител от ислямист, последвано от обещанието на Макрон да предприеме репресии срещу радикалния ислям.

Според изявлението Ердоган не е изпратил съболезнования или предпложение за подкрепа на Париж след убийството.

Представител на Елисейския дворец нарече коментарите за психичното здраве на Макрон „брутални“, „агресивни“ и "атака срещу френските ценности". Службата отбеляза, че отзоваването е "силен дипломатически сигнал".

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отзоваване на всички европейски посланици от турция и съд за турция пред Международен трубунал за неоосманизъм и нов арменски геноцид.
102
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ердоган има право на свобода на словото, да карикатури французите, Макрон, католиците, папата.
101
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забрана за преминаване на турци и чуждестранни граждани с турски произход да преминават през територията на Гърция, България и Армения завинаги.
100
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Булгаробостан не бъркай нещата с тука и Франция,има голяма разлика.Тоя техен проблем нито мен нито кой да е от страната го интересува!Кулата в Париж се каня от 10 години да отида и все нещо става протести,бомби,коронавирус.Да сте чули някога Франция да няма протести?
99
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако има нещо,което наистина характеризира турците то това е лакомията за чуждото......Лакомия за чужди територии,лакомия за чужди жени...В момента имат огромна територия,която е заграбена,но въпреки това гледат да посегнат на съседна.Имат хиляди джамии,но отново превърнаха св. София в джамия.....Жени имат,но все гледат с похот чуждите.....
98
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
105 Да"папкате парите", хич не е малко. Кенефите ги мият българскитецигани и турци.България плаща своя член ски вносглупако, в ЕС.
97
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До сусБългарино ти си третата ръка на Западна Европа,ти си един господин никой.Какво сте направили за Европа освен да папкате парите и да ходите по крнефитебългарите като теб със сигурност сте точно такива бре м0амеданино
96
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълна блокада и международна изолация за турция. Забрана за преминаване на всички превозни средства през Гърция, България и Армения.
95
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До сусОсвен, че сме я създали ...нищо друго.До 104Вече не ви делим на черкези меркези блаблабла. Мохмедан и толкоз. Ще си плащате скоро.
94
7
 
12
 
! Отговори
Валентин преди 3 години
Понеже фокусът на коментарите тук се измести към българските турци, тези които аз познавам до един не харесват Ердоган. Споделяли са ми, че на техни сбирки или мероприятия, както в лични разговори, така и политически от ДПС, масово се говори против него и анадолско - османичната му политика. Нашите турци са доста повече западно - европейски настроени.
93
19
 
4
 
! Отговори
сус преди 3 години
Българино ти си третата ръка на Западна Европа,ти си един господин никой.Какво сте направили за Европа освен да папкате парите и да ходите по крнефите
92
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
68 Баташкото клане е извършена от черкези, заселени в България, по заповед на султана, с позволението на Русия.
91
3
 
15
 
! Отговори
Султан Ердоган... преди 3 години
...вън от континентална Европа! Затворете го в Гуантанамо този терорист бе! Да мирнат Балканите и Европа малко от него ;( .
90
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нас не ни интересува Франция и техните етности,а ни интересува геополитическите ни интереси който не засягат французите!Те гледат да го реализират като Европейски проблем,но не всички мислят така!Затова Франция ще си цъка с робските си държави,но няма да има успех като изядат по някой ятаган ще кротнат
89
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знаете ли как ще стане? Ердоган ще се опита да отхапе парче от България и Турция ще изчезне. Ванга и Севрюкова са го казали и ще се сбъдне.После ние ще си вземем тракия а Русия и кюрдите ще си разделят останалата пуйка.Гробницата на Бастет е точно там където Ердоган ще отхапва, няма да му се отрази здравословно. Има си неща които са невидими за обикновенния луд диктатор.
88
2
 
19
 
! Отговори
Май преди 3 години
На Ердоганчо вече много черни точки взеха да му се трупат, чашата отива към преливане !
87
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малцинствата в България са глупави много трудно помнят в училищеМасово не спазват правилата, те правят лошия рейтинг.ходят с каруци да "взимат" и се хвърлят както в басейн в контейнерите за смет :)но за пари и политика са много силни
86
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умните хора се кефят на такива като Ердоган - той тотално съсипа Турция, скоро съвсем ще я изчегърта от картата на земята.
85
1
 
5
 
! Отговори
BMS преди 3 години
Свобода на словото ,да го вземат за карикатура кво толкоз
84
1
 
3
 
! Отговори
до 89 преди 3 години
Че нали го казвам, на теб къв ти е проблема с истината?