Георги Димов: В Турция е криза, всеки трети е безработен

Рейтингът на Ердоган спада, няма да управлява сам
Обновена: 30 окт 2020 23:02 | 30 окт 2020 22:22, Веселина Йорданова
57

Силно земетресение от 7 по Рихтер разтърси Турция и Гърция. 12 души са загинали, а над 400 са ранени при труса в Турция. Най-малко двама загинали и на гръцкия остров Самос.

"Има информация, че земетресението е усетено в София и Бургас. То беше усетено в Истанбул и цяла Източна Тракия. Съобщава се за шестима загинали. Има много разрушени сгради. Това е трагична ситуация. На място веднага пристигнаха няколко министри, изпратени лично от Ердоган", каза бившият генерален консул в Одрин Георги Димов в студиото на "Денят ON AIR.

Той подчерта, че са мобилизирани екипи на пожарната и полицията.

"В четвъртък беше националният празник на Турция. Лирата падна още повече. Вече 1 евро струва почти 10 турски лири. Факт е, че всеки трети турчин е безработен. От последното социологическо проучване личат два много неприятни показателя за управляващия тандем, особено на президента Ердоган", допълни бившият консул пред Bulgaria ON AIR.

По думите му това са слабите икономически резултати.

"Както и електоралните нагласи, които никак не са в негова полза. Близо 20% от анкетираните посочват, че главният проблем е икономическата криза. Около 17% казват, че е коронавирусът. В индивидуален план - над 40% от анкетираните декларират, че предходния месец не са платили една фактура, а пък всеки втори избирател си търси работа, но не може да я намери", посочи още Димов.

Експертът добави, че 2/3 от хората са заявили, че доходите им са спаднали, а близо 50% са на мнение, че страната не се управлява добре.

Той е категоричен, че със сегашните резултати на Ердоган, турският президент няма как да управлява сам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като си се бил родил войник турчинът защо нямате нито една военна победа срещу България?
14
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този гледа лошо, темерутин завършен е.
13
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЯстребителТо вие сте ни ***, дето винаги сте били колония я на Венеция, я на Англия, я на САЩ.А сега сте филиал на Русия.Абе може ли да сте съюзник в момента с държава, която ви е била на война осем пъти.Мен би ме било срам да се нарека турчин, честно!
12
3
 
8
 
! Отговори
не че преди 3 години
До 15 Ястребителочаквам мисловна дейност от вас но за колко милиарда си построи ердо резиденция при положение , че е *** чиновник на изборна длъжност ?? но както казах вие искате някой султан да ви управлява и си го избирате. а логоката ти се е загубила в килимчето от блъскане с главата
11
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работели по 760 военни проекта...ХаТа вие ставате ли за войници,бе?
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЯстребителА как то е всъщност българското име?
9
4
 
16
 
! Отговори
много преди 3 години
До Ястребителме радва което казваш !! дано повечето мислят като теб ! дано унищожите светската държава и така да върнете турция назад където и е мястото. наистина ти пожелавам успех...стискам палци !!
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЯстребителЗа кои овце говориш, за ония дете ти смениха името 1985 ли?
7
5
 
11
 
! Отговори
ами преди 3 години
До Kubilay hanот 80 млн поне 20 млн са кюрди които биха унищожили турция която ги мачка и избива. за правата си ...за какви права ми говориш когато си избирате диктатор са управляващ ?? на вас ви харесва да имате султан а не права
6
5
 
10
 
! Отговори
я посочи един преди 3 години
До 4 Ястребителот проектите ви който е за 50 млрд евро колкото е нашият бвп ?? да не е за телепортиране на баклава ?? и кога работите по тези проекти когато се молите през един час?? те и руснаците са силни военно но са до там но вие нито им имате ресурсите нито учените...нали ердо увелири религиозното учене,,,гледай само след време какви инженери ще се пръкнат. сега имате инерция от светската държава на ататюрк но с религия наука не се прави
5
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в България е бял епок! Всеки втори е богат и заможен!Н'емаме стигне!
4
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Положението в Турция е доста лошо.2007г- една Турска лира=1.13лв2020 - една Турска лира=0.20лвНяма нужда от повече коментари.
3
9
 
11
 
! Отговори
Kubilay han преди 3 години
Пак този дядо с неговото вижте. Толкова ли няма кого да поканите? Египет били лидер в мюсюлмансият свят? Този дядо въобще не знае за какво говори. Бейтуллах и халифатът е наследен от турските султани, а Сауд е един род, окупирал Полуострова. После, били безработни. Хубаво, но я да види този дядо, колко от тези хора са готови да се бият докрая за държавата и правата си. Въобще пак объркахте ябълките с портокалите. Това не е Либия, нито Сирия, дядо, да знаеш.
2
5
 
12
 
! Отговори
А бе преди 3 години
Положението в Турция далеч не е толкова лошо,както го представят.Но може и да стане,ако Ердоги не разпредели правилно ресурса,не се сдобри поне с половината от опонентите си и намали буйствата си.Очевидно Турция НЕ е готова да стане велика сила и ако не влезе в разумни граници,може да се провали окончателно(което би било идеално за нас)
1
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** той султана ще управлява Европа бе. Турция великата икономическа сила, не искаше американските инвестиции, не искаше германските инвестиции, сега французите .......скоро ще ядат камъни.